App voor het bewerken en delen van foto’s Adobe Revel komt naar Android

Cloud computing wordt aangeprezen als de volgende grote stap in de informatietechnologie. Naast verschillende apps en services die via de cloud werken, is het delen van foto’s een van de meest overtuigende use-cases. Diensten als Flickr en Imgur zijn al populair onder gebruikers die hun afbeeldingen en foto’s online delen. Het bedrijf achter Photoshop, Adobe, heeft ook een vergelijkbare service genaamd Adobe Revel, die al geruime tijd bestaat. Vorig jaar in september hebben we de officiële Windows 8- en RT-app beoordeeld en gisteren was de lancering van Adobe Revel voor Android. Met de app kunnen gebruikers hun foto’s online synchroniseren en ze openen vanaf desktop, mobiel en internet.

  Voeg een trending videokanaal toe aan de Chromecast [Android]

Net als zijn moderne UI-tegenhanger, stelt Adobe Revel voor Android gebruikers in staat om foto’s en video’s te uploaden, ze in albums te ordenen en foto’s meteen te bewerken met behulp van filters en basisbewerkingstools zoals die in de Photoshop Express-app van het bedrijf.

Wat Revel echter onderscheidt van andere back-up-, bewerkings- en deeloplossingen in de cloud, is de samenwerkingsfunctie, waarmee u andere mensen kunt betrekken, zodat ze afbeeldingen met u kunnen uploaden.

U kunt zich aanmelden bij Adobe Revel met uw Adobe ID, Google- of Facebook-account. Nieuwe gebruikers kunnen zich snel aanmelden zonder de app te verlaten.

Als u een bestaande Adobe Revel-gebruiker bent, worden uw huidige fotobibliotheken automatisch weergegeven op het startscherm van de app. U kunt met horizontale veegbewegingen navigeren tussen de tabbladen Album, Bibliotheek, Favorieten en Activiteit.

  Nieuwe functies in Firefox 43 voor desktop en Android

Met de app kun je direct vanaf je Android-apparaat nieuwe bibliotheken maken. Om dat te doen, veegt u vanaf de linkerrand van het scherm, selecteert u ‘Een nieuwe bibliotheek maken’ in de zijbalk die verschijnt, geeft u deze een aangepaste titel en kiest u vervolgens de afbeeldingen die u ernaar wilt uploaden. Het totale aantal toegestane uploads is momenteel beperkt tot 50 voor gratis accounts.

Terwijl je individuele afbeeldingen bekijkt, kun je ze delen, een diavoorstelling afspelen, bijschriften toevoegen of openen in de geïntegreerde Photoshop Express, die in principe volledig uit de cloud draait. Je kunt de foto op verschillende manieren bewerken; filters toepassen, de afbeelding bijsnijden of het oorspronkelijke contrast en de verzadiging wijzigen. De bewerkte versie kan vervolgens worden ingesteld om de originele afbeelding te vervangen.

  Gebruik Apple Airpods met Google Assistant op Android [No Root]

Adobe Revel voor Android is gratis te downloaden in de Google Play Store. Klik op de onderstaande link om het naar uw apparaat te downloaden.

Installeer Adobe Revel vanuit de Play Store