Apps altijd als beheerder uitvoeren op Windows 11

De beheerdersmachtiging is iets dat gebruikers nodig hebben tijdens het debloeien van Windows 11 of het wijzigen van belangrijke privacy-instellingen op Windows 11. In principe heeft u beheerdersrechten nodig in opdrachtregelprogramma’s, programma’s, hulpprogramma’s en andere software om wijzigingen op systeemniveau aan te brengen. Dus om tijd en gedoe te besparen, brengen we u een gedetailleerde handleiding over hoe u apps altijd als beheerder kunt uitvoeren op Windows 11. Hiermee kunt u eenvoudig programma’s openen met standaard beheerdersrechten op Windows 11. Laten we verder gaan naar de

Apps standaard uitvoeren als beheerder op Windows 11 (2022)

We hebben vier verschillende methoden toegevoegd om apps standaard als beheerder uit te voeren op Windows 11. U kunt de onderstaande tabel uitvouwen en naar elke methode springen die u geschikt acht.

Geavanceerde eigenschappen wijzigen om apps met beheerdersrechten uit te voeren

Om apps altijd als beheerder op Windows 11 uit te voeren, moet u toegang hebben tot de geavanceerde eigenschap van het programma en daar wijzigingen aanbrengen. U moet dit doen voor elk programma waartoe u standaard beheerderstoegang wilt hebben. Hier is hoe het te doen.

  Widgets toevoegen/verwijderen op Windows 11

1. Druk op de Windows-toets en typ de programmanaam die u altijd als beheerder wilt uitvoeren. Ik heb bijvoorbeeld “opdrachtprompt” getypt. Klik nu op “Bestandslocatie openen” in het rechterdeelvenster.

2. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en open “Eigenschappen“.

3. Klik nu op “Geavanceerd” onder het tabblad “Snelkoppeling”.

4. Schakel hier het selectievakje voor “Als administrator uitvoeren” in en klik op “OK”. Dit zorgt ervoor dat de opdrachtprompt (of welk programma je ook hebt gekozen) altijd wordt geopend met beheerdersrechten.

5. Herhaal dit proces voor alle apps die u standaard als beheerder wilt uitvoeren op Windows 11.

Een app uitvoeren als beheerder met een sneltoets

Als u de geavanceerde eigenschappen van elk programma niet wilt wijzigen, is hier een handige Windows 11-sneltoets waarmee u snel programma’s met beheerdersrechten kunt openen.

Druk op “Ctrl + Shift” op het toetsenbord en klik op het programma dat u wilt uitvoeren vanuit de taakbalk of het menu Start. Deze sneltoets dwingt de app om te starten met beheerderstoegang. U kunt ook programma’s openen vanuit het venster Uitvoeren door op “Ctrl + Shift + Enter” te drukken. Hoe cool is dat? Dus ga je gang en probeer deze sneltoets om apps altijd als beheerder uit te voeren op Windows 11.

  Overschakelen van QWERTY naar DVORAK-toetsenbord op Windows 10

Apps uitvoeren met beheerdersmachtiging in compatibiliteitsmodus

Hoewel u in de compatibiliteitsmodus veel oudere apps op Windows 11 en 10 kunt uitvoeren, is er nog een ander hulpprogramma van deze modus. Hiermee kunt u altijd programma’s openen met beheerdersrechten. Dit kan handig zijn voor zelfstandige apps die geen installatie vereisen en geen snelkoppeling hebben. Als de 1e methode niet voor u heeft gewerkt, zal dit zeker helpen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het programma en open “Eigenschappen“.

2. Schakel vervolgens over naar het tabblad “Compatibiliteit”. Schakel hier het selectievakje in voor “Dit programma uitvoeren als beheerder”. Klik nu op OK en u bent klaar. Vanaf nu draait het programma altijd als administrator op Windows 11.

Open PowerShell altijd als beheerder op Windows 11

PowerShell is een van de meest voorkomende apps die mensen openen als beheerder op Windows 11. En om tijd te besparen, biedt PowerShell een native instelling waarmee u de opdrachtregeltool altijd met verhoogde toestemming kunt openen. Dat gezegd hebbende, de in-app-instelling is beschikbaar onder Windows Terminal Preview (versie 1.13 of hoger), die op weg is om de standaard opdrachtregeltool op Windows 11 te worden. Ik zou willen voorstellen dat als u PowerShell gebruikt, deze opent via de Windows Terminal Preview, omdat het ook verschillende aanpassingsfuncties ondersteunt. Dat gezegd hebbende, hier is hoe u de belangrijke instelling kunt wijzigen om Powershell te openen met beheerdersrechten.

  Stuur een venster naar een ander virtueel bureaublad in Windows 10

1. Druk op de Windows-toets en typ “terminal“. Klik om het te openen.

2. Klik vervolgens op het neerwaartse pijlpictogram en open “Instellingen“.

3. Ga hier naar het tabblad “Windows PowerShell” in de linkerzijbalk en schakel de schakelaar “Dit profiel als beheerder uitvoeren” in het rechterdeelvenster in.

4. Klik ten slotte op “Opslaan”, en je bent klaar. Wanneer u PowerShell nu opent in Windows Terminal, wordt het geopend met beheerdersrechten op Windows 11.

Standaard beheerdersrechten verhogen op Windows 11

Dit zijn dus de vier methoden waarmee je apps altijd als beheerder op Windows 11 kunt uitvoeren. Ik geef over het algemeen de voorkeur aan de handige sneltoets, maar als je regelmatig een programma gebruikt met beheerderstoegang, ga je gang en pas je de geavanceerde eigenschappen van dat programma aan. Het zal u een hoop tijd en moeite besparen. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als u schijffouten op Windows 11 wilt herstellen, volg dan onze handleiding en zoek een geschikte oplossing. En als u geheugenproblemen ondervindt op Windows 11, zoals een hoog RAM-gebruik, geheugenlek en meer, dan zal onze tutorial u zeker helpen deze problemen op te lossen. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten