Apps downloaden die niet meer in de App Store van uw telefoon staan

App-winkels voor smartphones zijn op dit moment goed ingeburgerd, en hoe graag we ook zien dat er nieuwe apps beschikbaar komen, dat betekent ook het onvermijdelijke: soms verdwijnen apps. Dit is wat u kunt doen als uw favorieten verdwijnen.

Waarom verdwijnen apps?

Voordat we het hebben over hoe je apps kunt krijgen die niet langer beschikbaar zijn om te downloaden van de respectievelijke app store van je telefoon, laten we eerst praten over waarom apps in de eerste plaats worden verwijderd.

Over het algemeen is dit een oproep van de ontwikkelaar; de app wordt verwijderd omdat ze deze niet langer ondersteunen. Voorbeeld: epische spellen heeft onlangs alle versies van Infinity Blade uit de iOS App Store gehaald precies om die reden. Het bedrijf beweerde een gebrek aan middelen om de games te ondersteunen “op een niveau dat voldoet aan” [their] huidige normen.” Logisch – als je iets gaat doen, kun je het net zo goed goed doen.

Vaker wel dan niet, is dit hoe het gaat. De app wordt meer problemen dan het waard is om te blijven ondersteunen, de functies worden verplaatst naar een andere app van dezelfde ontwikkelaar (en er is geen noodzaak voor redundantie), of de ontwikkelaar wordt volledig ontbonden.

  Hoe het Mac-model te controleren?

Het goede nieuws is dat als de app die je zoekt om een ​​van deze redenen niet beschikbaar is, je hem nog steeds opnieuw moet kunnen downloaden als je hem eerder hebt gedownload (dit geldt met name voor betaalde apps) .

Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat als de app is verwijderd door het app store-bedrijf zelf – Apple in het geval van de iOS App Store of Google voor de Play Store – deze waarschijnlijk voor altijd verdwenen is. Als ze het hebben gehaald, is daar een goede reden voor, dus je kunt niet verwachten dat je het gemakkelijk terugkrijgt.

Als de app echter niet meer in de app store staat, is dit de gemakkelijkste manier om hem terug te krijgen voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Apps downloaden die niet meer in de iOS App Store staan

Als je een iOS-gebruiker bent, zijn je opties vrij beperkt: je moet je apps uit de App Store halen. Gelukkig, als je een app hebt gekocht of gedownload die niet meer beschikbaar is, kun je deze waarschijnlijk nog steeds pakken.

Start eerst de App Store en tik vervolgens op het accountpictogram in de rechterbovenhoek.

Tik vanaf daar op ‘Gekocht’.

Om alle apps te zien die nog niet op je telefoon of iPad staan ​​(wat het meest waarschijnlijke scenario is als je iets probeert te trekken dat niet meer in de App Store staat), tik je op ‘Niet op deze iPhone/iPad’.

  Hoe ERR_CONNECTION_REFUSED-fout in Chrome op te lossen?

Van daaruit kunt u door de lijst bladeren om de app te vinden die u wilt installeren en vervolgens op het kleine cloudpictogram aan de rechterkant tikken om deze te downloaden. Makkelijk.

Apps downloaden die niet meer in Google Play staan

Hoewel je maar één optie hebt om verouderde apps op iOS te downloaden, zijn er een aantal manieren om dit op Android te doen: haal het uit de Google Play Store of download de APK en sideload de app. Hoewel de eerste de meest eenvoudige manier is, biedt de laatste een manier om apps te installeren die volledig van Google Play zijn verwijderd.

Hoe verwijderde apps van Google Play te installeren

Open eerst de Play Store en open vervolgens het menu door op de drie regels linksboven (in het zoekvak) te tikken.

Kies daar ‘Mijn apps en games’.

Zodra dit menu is geopend, kiest u ‘Bibliotheek’. Hiermee wordt elke app weergegeven die u ooit heeft gedownload van Google Play.

Helaas is er geen gemakkelijke manier om in deze lijst te zoeken, dus als u op zoek bent naar een oudere app, kan het even duren voordat u deze vindt door er doorheen te bladeren.

Het goede nieuws is dat je nog een andere optie hebt: de APK sideloaden.

Apps sideloaden die niet meer in Google Play staan

Het sorteren van een waanzinnige lijst met apps kan enorm lastig zijn, dus in dat geval kan het gemakkelijker zijn om de app te sideloaden.

  Wat zijn USB Gen 1, Gen 2 en Gen 2×2?

Als je nog nooit een app hebt gesideload, wil je waarschijnlijk onze volledige tutorial bekijken. Het is geen ingewikkeld proces, maar hoe u het doet, hangt af van de versie van Android op uw telefoon.

Als je eerder apps hebt gesideload en gewoon een goede plek nodig hebt om iets te vinden dat niet meer in de Play Store staat, APK-spiegel is jouw antwoord. Het is de beste plek op het internet om Android-apps te downloaden om te sideloaden. Het is een betrouwbare bron die alleen gratis apps bevat (er zijn geen illegale apps op APK Mirror), en elke app is legitiem. Het is ook vermeldenswaard dat er verschillende versies van sommige apps zijn, afhankelijk van het model van je telefoon en de hardwaredetails. Als je niet zeker weet welke APK je moet installeren, bekijk dan deze inleiding.

Dus, bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je Skitch (een inmiddels ter ziele gegane Evernote-app) wilt installeren. Je zou gewoon grijpen de APK van APK Mirror en installeer het op uw apparaat met behulp van de bovenstaande instructies. Niets aan!