Apps toevoegen en opnieuw rangschikken in Apple TV

Dus je hebt een gloednieuwe Apple TV 4K, en nu je klaar bent met het instellen van de basis, ben je misschien op zoek naar een aantal van je favoriete apps. Welnu, het is echt vrij eenvoudig om apps toe te voegen aan Apple TV, en er zijn veel manieren waarop je apps op de Apple TV 4K gemakkelijk kunt installeren en zelfs opnieuw kunt rangschikken. Dus of je nu geweldige Apple TV-games wilt spelen of je favoriete streamingdiensten zoals Netflix wilt installeren, hier is hoe je apps toevoegt in Apple TV.

Installeer apps in Apple TV (tvOS) in 2022

Of je nu een nieuwe app probeert te vinden en te installeren, een eerder gebruikte app opnieuw wilt downloaden of je tvOS-startscherm wilt herschikken zodat het eruitziet zoals jij dat wilt, we zullen het allemaal in deze handleiding behandelen. Zoals altijd kunt u de onderstaande inhoudsopgave gebruiken om verder te gaan naar elk gedeelte waarover u meer wilt weten.

Apps toevoegen in Apple TV

Laten we eerst eens kijken hoe u nieuwe (en eerder gebruikte) apps op uw Apple TV kunt installeren. We zullen kijken naar het downloaden van nieuwe apps en het opnieuw downloaden van apps op Apple TV.

Installeer nieuwe apps op Apple TV

 • Open de App Store op uw Apple TV.

 • Hier kun je de beste apps van Apple bekijken op het tabblad ‘Ontdekken’, of ga naar een van de andere tabbladen om apps, games, Apple Arcade-games voor Apple TV en meer te zien.
  Moet u Hubitat gebruiken om uw Smarthome te automatiseren?

 • Ga naar het pictogram ‘Zoeken’ in de Apple TV.

 • U kunt nu typen om de gewenste app te zoeken, of het ‘mic’-pictogram op de Apple TV-afstandsbediening ingedrukt houden om de app die u zoekt te dicteren. In dit voorbeeld zoeken en installeren we ‘Just Watch’.

 • Nadat u de naam van de app heeft getypt (of uitgesproken), selecteert u deze uit de onderstaande resultaten.

 • Druk op de middelste knop op de afstandsbediening om de App Store-pagina van de app te openen en klik vervolgens op de knop ‘Get’. Als het een app is die je eerder hebt gedownload, zie je in plaats daarvan het pictogram voor opnieuw downloaden (wolk met een pijl-omlaag).

Opmerking: uw Apple TV kan u vragen om uw Apple ID-wachtwoord te bevestigen voordat u de app downloadt. U kunt uw iPhone gebruiken om het wachtwoord eenvoudig in te voeren. Je kunt je iPhone ook gebruiken om je Apple TV te bedienen.

Apps opnieuw downloaden

Als je eerder een app hebt gekocht of gedownload op je Apple TV 4K en deze later hebt verwijderd, kun je er nog steeds vrij gemakkelijk bij. Hier leest u hoe u apps opnieuw kunt downloaden in tvOS 15, door ernaar te zoeken of door alle gekochte apps te vinden die u op uw Apple TV hebt gebruikt.

Download apps opnieuw door te zoeken

 • Open de App Store en ga naar het tabblad Zoeken.

 • Zoek hier naar de app die u opnieuw wilt downloaden. Voor dit voorbeeld zal ik de Prime Video-app opnieuw installeren.

 • Open de App Store-pagina van de app en u ziet het pictogram voor opnieuw downloaden zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding. Klik eenvoudig op dit pictogram om de app opnieuw op uw Apple TV te installeren.

Vind gekochte apps in de App Store

Als u de naam niet meer weet van de app die u opnieuw wilt installeren, kunt u al uw eerder gebruikte, gedownloade of gekochte apps vrij eenvoudig terugvinden. Het beste is dat als je de app op een andere Apple TV hebt gebruikt die is aangesloten op je Apple ID, deze ook wordt weergegeven op alle Apple TV’s die met dezelfde Apple ID zijn verbonden.

 • Open de App Store en ga naar het tabblad ‘Gekocht’.
  Ontdek films met je favoriete acteur en meer

 • Hier kun je de filters aan de linkerkant van het scherm gebruiken om gemakkelijk de app te vinden die je zoekt.
  • Onlangs gekocht: dit zijn apps die u onlangs heeft gedownload, ongeacht of ze momenteel zijn geïnstalleerd of niet.
  • Niet op deze tv: dit zijn de apps die in je bibliotheek staan, maar niet zijn geïnstalleerd.
  • Alle apps: dit zijn alle apps die je ooit hebt gekocht of gedownload op een Apple TV die is verbonden met je Apple ID, ongeacht of ze momenteel zijn geïnstalleerd of niet.
 • Zoek de app die u wilt installeren door door het gedeelte ‘Gekocht’ te navigeren en de App Store-vermelding te openen.

 • Klik vervolgens op het pictogram voor opnieuw downloaden om de app opnieuw op Apple TV te installeren.

Dat is het, de app wordt nu op je Apple TV geïnstalleerd en je vindt hem op je startscherm.

Hoe apps op het startscherm te herschikken in tvOS 15

Nu je een aantal van je favoriete Apple TV-apps hebt geïnstalleerd, ziet je startscherm er misschien een beetje rommelig uit. Misschien wil je je apps in een bepaalde volgorde rangschikken op gebruiksfrequentie, of misschien wil je gewoon je bovenste rij bijwerken zodat je favoriete apps inhoudssuggesties kunnen tonen. Hoe dan ook, hier leest u hoe u apps op het startscherm van tvOS 15 kunt herschikken.

 • Selecteer de app die je wilt verplaatsen en druk lang op de middelste knop op je Apple TV-afstandsbediening. De app begint te wiebelen.
  Heeft u een speciale geluidskaart nodig voor uw pc?

 • U kunt de app nu op het startscherm verplaatsen en plaatsen waar u maar wilt.

Mappen maken in het startscherm van Apple TV

Voor een nog betere organisatie kun je mappen maken op het startscherm van je Apple TV. Hier leest u hoe u dit kunt doen.

 • Druk lang op een app om naar de schudmodus te gaan.
 • Verplaats de app zodanig dat deze over een andere app op het startscherm zweeft. Binnen een paar seconden zal tvOS een map maken zoals je kunt zien in de onderstaande GIF.

 • Druk gewoon op de middelste knop op de afstandsbediening om de app aan de map toe te voegen, en dat is alles.

Bonus: schakelen tussen open apps en geforceerde stop-apps op Apple TV

Wist je dat je kunt multitasken op de Apple TV? Ja, dat kan, en het is eigenlijk ook heel gemakkelijk om het te doen. Bovendien kun je apps op Apple TV heel gemakkelijk geforceerd afsluiten als een app niet goed werkt.

 • Dubbelklik op de TV-knop op de Apple TV-afstandsbediening. Hierdoor wordt het scherm met recente apps op uw Apple TV geopend.

Het tvOS-scherm met recente apps

 • U kunt nu door de app-kaarten vegen om naar een andere app te schakelen.

 • Bovendien kun je een app selecteren in het recente app-scherm en vervolgens omhoog vegen op het externe trackpad van je Apple TV, waarna de app wordt afgesloten. Dit is vergelijkbaar met hoe het werkt op een iPhone, dus het is vrij intuïtief.

Download nu uw favoriete Apple TV-apps

Zo kun je eenvoudig apps toevoegen aan Apple TV en al je favoriete smart TV-apps op één plek krijgen. Bovendien kun je je startscherm herschikken, zodat je meest gebruikte apps vooraan in het midden staan, en je kunt zelfs mappen maken voor een betere organisatie. Dus, welke apps gebruik je op je Apple TV? Laat het ons weten in de reacties. Ondertussen moet je ook eens kijken naar de 25 beste Apple Arcade Games voor Apple TV.