Apps uitsluiten van Spotlight Search in iOS 9


iOS 9 wordt over een paar maanden uitgebracht en komt met veel langverwachte functies en enkele wijzigingen in de gebruikersinterface. Een grote verandering die je meteen opvalt, is dat Spotlight een nieuwe plek op je telefoon heeft gekregen. Oorspronkelijk had Spotlight zijn eigen speciale pagina op het startscherm waarnaar je kon vegen. Met iOS 9 heeft het weer zijn eigen pagina, terwijl het ook toegankelijk blijft via het ‘omlaag vegen’-gebaar. Wat nog belangrijker is, het is veel krachtiger geworden. Het kan niet alleen op internet zoeken, maar ook in uw apps. Dit kan al dan niet een reden tot bezorgdheid zijn, afhankelijk van wat je op je apps hebt staan. Omwille van de snelheid, en omdat het indexeren van onnodige gegevens zinloos is, wil je misschien apps die je niet wilt doorzoeken uit Spotlight uitsluiten. Hier is hoe.

  Hoe Touch ID uit te schakelen vanaf het vergrendelscherm in iOS

Open de app Instellingen en ga naar Algemeen>Spotlight-zoeken en schakel Spotlight-toegang uit voor alle apps die u niet wilt indexeren.

Spotlight in iOS 9 kan foto’s zoeken, de App Store en Siri kan suggesties voor apps geven op basis van degene die je onlangs hebt geopend. Als u deze suggesties wilt uitschakelen, schakelt u de optie Siri-suggesties helemaal bovenaan uit. Voor alle andere apps, inclusief de apps Foto’s, Contacten, Notities, Herinneringen en App Store, is het uitschakelproces hetzelfde; zoek de app in deze lijst en schakel deze uit.

Uit tests blijkt dat Spotlight alleen naar apps zoekt en hun inhoud niet indexeert, wat betekent dat je het niet kunt gebruiken om te zoeken naar en snel toegang te krijgen tot een bestand of map die is opgeslagen in Dropbox. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Dropbox geen Apple-app is. Spotlight zoekt naar en geeft u toegang tot bestanden die zijn opgeslagen in zijn eigen apps, wat betekent dat gesprekken in de Berichten-app en bestanden op uw iCloud-schijf kunnen worden gezocht en geopend vanuit Spotlight.

  Wanneer wordt iOS 15.3 uitgebracht?