Automatische klikken inschakelen in Chromebook

Automatisch klikken is een van de belangrijkste toegankelijkheidsfuncties op Chromebooks. Zoals de naam al doet vermoeden, klikt het automatisch op een knop, menu, schakelaar, eigenlijk elk bruikbaar UI-element. U hoeft alleen maar uw cursor over de knop te slepen en er wordt automatisch op geklikt. De functie is handig voor gebruikers met motorische beperkingen. Door de beperking hebben gebruikers geen controle over hun spieren en kunnen ze met hun vingers op knoppen drukken, wat resulteert in functieverlies van een lichaamsdeel. Om dit probleem op te lossen en gehandicapte gebruikers te helpen, heeft Google automatische klikken bedacht in Chrome OS. Dus als u wilt leren hoe u automatische klikken in Chromebook inschakelt, volgt u onze onderstaande gids.

Automatische Clicker in Chromebook (2022)

We hebben een eenvoudige manier genoemd om deze krachtige toegankelijkheidsfunctie op Chromebooks in te schakelen. De functie is sinds 2015 beschikbaar in Chrome OS, dus alle oude en nieuwe Chromebooks ondersteunen automatisch klikken. Volg gewoon onze handleiding en stel het snel in. Hier is hoe je het kunt aanpakken:

  Fix GTA 4 Seculauncher kon toepassing 2000 niet starten

Automatische klikken inschakelen in Chrome OS

1. Om automatisch klikken in Chromebook in te schakelen, moet u eerst het paneel Snelle instellingen in de rechterbenedenhoek openen. Klik daarna op het tandwielpictogram om Instellingen te openen.

2. Klik op de pagina Instellingen op “Geavanceerd” in de linkerzijbalk om het menu uit te vouwen en open vervolgens de opties voor “Toegankelijkheid”.

3. Klik hier op “Toegankelijkheidsfuncties beheren” in het rechterdeelvenster.

4. Blader vervolgens naar beneden en zoek naar het gedeelte “Muis en touchpad”. Schakel eronder de schakelaar in voor “Automatisch klikken wanneer de cursor stopt”. Hierdoor wordt automatisch klikken op uw Chromebook ingeschakeld.

5. Wanneer u nu de cursor naar een actiegericht element verplaatst, klikt deze automatisch op de knop of het UI-element.

Auto Clicker aanpassen in Chrome OS

Als u de automatische klikfunctie in Chrome OS met verschillende functies wilt aanpassen, kunt u dat gemakkelijk doen. Dit is hoe het werkt:

1. Na het inschakelen van de functie verschijnt een zwevend menu in de rechterbenedenhoek van uw Chromebook. Hier kunt u kiezen tussen Links klikken, Rechts klikken, Dubbelklikken, Klikken en slepen en Scrollen voor de automatische klikken. In principe kunt u automatisch klikken toewijzen aan elke muisfunctionaliteit, behalve continu klikken.

  Red jezelf in de multi-platformgame Beyond Gravity [Paid]

2. Op de pagina Toegankelijkheidsinstellingen kunt u ook de vertragingstijd voor de muisklikken, de bewegingsdrempel en meer kiezen.

Automatische klikken uitschakelen in Chromebook

Als u automatische klikken op uw Chromebook wilt uitschakelen, kunt u eenvoudig uw stappen volgen en stoppen met het gebruik van de functie. Navigeer naar “Instellingen -> Geavanceerd -> Toegankelijkheid -> Toegankelijkheidsfuncties beheren”. Schakel vervolgens de schakelaar “Automatisch klikken wanneer de cursor stopt” uit.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de functie Automatische klikken in Chromebook?

Automatische klikken is een toegankelijkheidsfunctie waarmee u op knoppen en menu’s kunt klikken door simpelweg de cursor op het UI-element te plaatsen. ChromeOS drukt automatisch op de knop. Deze functie is handig voor gebruikers bij wie motorische beperkingen zijn vastgesteld.

Hoe automatische klikken in Chromebook inschakelen?

U kunt Instellingen openen en naar Geavanceerd -> Toegankelijkheid -> Toegankelijkheidsfuncties beheren gaan. Schakel hier de schakelaar “Automatisch klikken wanneer de cursor stopt” in.

Welke ChromeOS-versie ondersteunt automatische klikken?

Automatisch klikken is al heel lang op Chromebooks, dus alle oude en nieuwe Chromebooks worden geleverd met deze toegankelijkheidsfunctie.

  Hoe VRAM op een pc te verhogen

Hoe automatische klikken in Chromebook uitschakelen?

Open gewoon de pagina Instellingen en ga naar Geavanceerd -> Toegankelijkheid -> Toegankelijkheidsfuncties beheren. Scroll naar beneden en schakel “Automatisch klikken wanneer de cursor stopt” uit.

Kunnen we continu klikken met de functie Automatische klikken in ChromeOS?

Nee, de functie Automatisch klikken ondersteunt niet continu klikken. U kunt echter met de rechtermuisknop klikken, met de linkermuisknop klikken, slepen en neerzetten en scrollen.

Schakel nu automatisch klikken in Chrome OS in

Dus dat is hoe u automatische klikken op ChromeOS kunt inschakelen. Zoals ik hierboven al zei, kan deze toegankelijkheidsfunctie enorm nuttig zijn voor gebruikers met motorische beperkingen. Het kan u helpen automatisch op knoppen te klikken, zodat u uw spieren niet hoeft te bewegen. Hoe dan ook, dat is allemaal van ons in deze gids. Als u een andere toegankelijkheidsfunctie wilt inschakelen, raden we u aan Live ondertiteling in te schakelen op uw Chromebook. En voor meer tips en trucs voor Chrome OS hebben we een handige handleiding op onze website. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten