Automatiseer Muzei Live Wallpaper met Tasker

Sinds de release vorige maand heeft Muzei Live Wallpaper veel bijval gekregen van zijn gebruikers voor het brengen van prachtige wallpapers van verschillende bronnen naar hun startschermen. Een andere app waar veel Android-gebruikers dol op zijn, is Tasker, bekend om zijn vermogen om gebruikers talloze taken op Android te laten automatiseren. Hoewel Muzei je achtergrond automatisch kan draaien, hoe zit het met de mogelijkheid om dit te doen op basis van context, actie of een voorwaarde die door Tasker wordt ondersteund? Taskei fungeert als een brug tussen deze twee apps om u dat te laten doen. Laten we eens kijken hoe dat werkt.

Onnodig te zeggen dat Taskei zowel Muzei als Tasker moet hebben geïnstalleerd om te kunnen werken. Ga na de installatie gewoon naar de instellingen van Muzei en je ziet Taskei als een beschikbare bron. Selecteer het en tik op het tandwielpictogram eronder om te landen op de barebones-interface van Taskei waarmee je eenvoudig snel naar Tasker kunt springen om het in te stellen. U kunt Tasker ook gewoon rechtstreeks voor het doel openen.

  Zie gemeenschappelijke kantooruren bij het plannen van vergaderingen in verschillende tijdzones

De volgende stap is het automatiseren van Muzei met Tasker, waarvoor je een van de beschikbare acties van Muzei moet configureren (te vinden onder het gedeelte ‘Plugin’ wanneer je een actie toevoegt). U kunt een actie toevoegen aan een bestaande taak of hiervoor een nieuwe taak maken. De beschikbare acties omvatten Muzei Source, Next Artwork en Random Source, die alle drie voor zich spreken. Met Muzie Source kun je verder de bron kiezen die je voor de actie wilt gebruiken, met een lijst van alle bronnen die momenteel beschikbaar zijn in Muzie.

Nadat u de acties hebt toegevoegd, kunt u hun taak aan elk profiel in Tasker toewijzen en de achtergrond zal dienovereenkomstig veranderen. U kunt bijvoorbeeld een taak met de actie ‘Volgend kunstwerk’ toewijzen aan een schudprofiel om Tasker te laten veranderen naar de volgende achtergrond wanneer u uw telefoon schudt. En dit is slechts een voorbeeld; op basis van de immense reikwijdte van Tasker zijn de mogelijkheden eindeloos.

  De cursor op uw iPad gebruiken en aanpassen

Dus als je een fan bent van Muzei en Tasker, is er geen reden waarom je Taskie niet zou proberen, vooral gezien het prijskaartje van gratis!

Installeer Taskei vanuit de Play Store