Automatiseer schakelen tussen aangepaste profielen op Android met TF-profiel

Herinner je je die oude telefoons nog met meerdere ingebouwde profielen? Het was zeker handig om direct te schakelen tussen verschillende profielen onder verschillende omstandigheden, zoals normaal, stil, vergaderen enz. Stock Android heeft deze optie helaas niet sinds het begin, en de enige manier om deze functionaliteit op uw apparaat te krijgen zou zijn door derde te installeren -party-apps of het gebruik van aangepaste ROM’s zoals CyanogenMod waarin het is ingebouwd. Maar hoe zit het met het maken van verschillende profielen en deze automatisch dienovereenkomstig te laten activeren wanneer dat nodig is? XDA-Developers-lid j2187 heeft deze tekortkoming aangepakt in de vorm van TF Profile – Profile Scheduler waarmee u profielen kunt maken en hun schakelen kunt automatiseren op een manier die vergelijkbaar is met Tasker. Details na de sprong.

  Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Chrome voor Android

Bij het starten van TF Profile, beland je op een profielselectiescherm, van waaruit je handmatig kunt schakelen tussen Automodus, Thuis, Muziek, Buiten en Slaap. Onderaan vindt u knoppen om naar de sectie Profiel, Conditie en Instelling te navigeren.

In de basis stelt elk profiel u in staat om bepaalde instellingen uit te schakelen wanneer ze niet langer nodig zijn. Als je bijvoorbeeld buiten bent, heb je misschien geen wifi nodig, dus de app schakelt het automatisch uit wanneer je overschakelt naar het profiel Buitenshuis. Naast Wi-Fi kunt u ook andere functies van uw telefoon voor elk profiel schakelen, waaronder Bluetooth, GPS, Vliegtuigmodus, Gegevens enz. U kunt ook de time-outstatus van het scherm specificeren en bepaalde apps starten wanneer een bepaald profiel wordt geactiveerd.

  De 8 beste videochat-apps op Android

Een profiel bewerken is helemaal niet moeilijk; tik eenvoudig op degene die u wilt aanpassen en tik op Bewerken in het menu dat verschijnt. U kunt ook de huidige afbeelding van het profiel wijzigen. Met TF-profiel kunt u ook voor elk profiel een andere achtergrond instellen, die kan worden geactiveerd vanuit het scherm Instellingen. Terwijl de gratis versie vereist dat u handmatig van profiel wisselt, kunt u met de Pro-variant van TF Profile aangepaste profielen maken en aangepaste regels instellen voor het automatiseren van het profielwisselproces.

Nieuwe regels kunnen worden ingesteld door naar het scherm Voorwaarden te gaan, waar u de naam, regel en actie van de voorwaarde moet specificeren. Een regel kan van alles zijn, variërend van een bepaalde datum, tijd, batterijniveau enz., terwijl de actie in feite het profiel is dat u wilt activeren wanneer aan de opgegeven voorwaarde wordt voldaan.

  Screencasts, Google Hangouts en Skype-gesprekken opnemen op Android

Over het algemeen is het een briljante app om verschillende instellingen voor verschillende profielen in te stellen. Het werkt zonder root-toegang, maar als je geroot bent, krijg je ook toegang tot enkele extra functies.

Installeer TF-profiel vanuit de Play Store (Vrij)

Installeer TF Profile Pro Key vanuit de Play Store (Betaald)

[via XDA-Developers]