AVG Wifi Assistant schakelt automatisch wifi op Android om de batterij te sparen

Vergeten wifi op je Android-telefoon uit te schakelen als je onderweg bent, kan behoorlijk vervelend zijn, vooral als je merkt dat de wifi-scanner de kleine batterij die je nog had leeg heeft gemaakt. Helaas neemt de wifi-schakelaar diep in de app Instellingen een extra stap om te bereiken wanneer u deze moet in- of uitschakelen. Zelfs als de Android-versie in je telefoon voor dit doel snelstartschakelaars heeft in het systeemvak, moet je er nog steeds aan denken om wifi uit te schakelen. Zou het niet geweldig zijn als je het proces op de een of andere manier zou kunnen automatiseren? Dat is precies wat AVG Wifi Assistant doet. Deze gratis Android-app van het populaire beveiligingsbedrijf, genaamd ‘WiFi Hotspot On/Off Manager’ in de Play Store, onthoudt vaker de mobiele netwerktorens in de buurt van de locaties waar u zich bevindt en schakelt vervolgens automatisch over naar wifi op basis van hun signaalsterkte.

  Hoe u uw Android-telefoon kunt spiegelen en bedienen op elke Windows-pc

Dit is de eerste keer dat wifi-automatisering op deze manier wordt geïmplementeerd. We hebben in het verleden verschillende apps met een vergelijkbaar doel gezien, maar de meesten gebruikten in plaats daarvan de GPS-radio van het apparaat, waarbij wifi alleen op basis van locatie werd omgeschakeld. Hoewel GPS geweldig is voor nauwkeurige detectie van de locatie van een gebruiker, zal de batterij alleen maar sneller leeglopen als deze constant is ingeschakeld.

AVG Wifi Assistant daarentegen leert waar uw favoriete zendmasten zijn en wanneer het detecteert dat u zich binnen hun bereik bevindt, wordt wifi automatisch ingeschakeld. Evenzo, wanneer u dat pand verlaat en de signaalsterkte daalt, schakelt de app vanzelf wifi uit.

  Mailbox voor Android komt met veegbewegingen en slim zoeken

AVG citeert dat deze praktijk er ook voor zorgt dat u alleen verbinding maakt met uw vertrouwde wifi-netwerken, waardoor uw apparaat wordt beschermd tegen mogelijke wifi-tracking door retailers.

Wanneer je de app voor de eerste keer start, worden automatisch alle wifi-netwerken bij jou in de buurt weergegeven, zodat je wifi-automatisering voor elk netwerk afzonderlijk kunt schakelen. De knop ‘Assistent aan’ onder aan het hoofdscherm geeft aan of deze is ingeschakeld voor een bepaald netwerk of niet.

Met de app kun je ook nieuwe draadloze netwerken toevoegen zonder de interface te verlaten. Als u op een bestaande draadloze verbinding tikt, kunt u kiezen of u ‘Auto WiFi Aan’, ‘Auto WiFi Uit’ of beide wilt automatiseren, of dat u die verbinding uit de lijst wilt verwijderen. Op het tabblad Locatie op hetzelfde scherm kunt u de cel-ID bekijken die momenteel op uw apparaat is geregistreerd en deze informatie indien nodig wissen.

  Nieuwe functies in Firefox 39 voor desktop en Android

De app houdt ook een overzicht bij van al zijn geautomatiseerde acties onder het logscherm, compleet met cel-ID’s.

AVG Wifi Assistant is een nieuwe en verbeterde wifi-automatiseringsoplossing, een die u meer dan slechts een paar punten batterijduur per dag kan besparen. Zeker het proberen waard.

AVG Wifi Assistant installeren vanuit de Play Store