Batch hernoemen van bestanden in Windows 11

Als je te maken hebt met een grote verzameling bestanden, zijn er momenten waarop je ze allemaal tegelijk zou willen hernoemen om ze op een betere manier te beheren. Het handmatig hernoemen van alle bestanden kan een frustrerende ervaring zijn, maar Windows 11 biedt een paar manieren om uw bestanden in bulk te hernoemen. In dit artikel zullen we de stappen doorlopen voor het hernoemen van bestanden in Windows 11.

Batch hernoemen van bestanden in Windows 11 (2022)

Batch hernoemen van bestanden met Windows 11 Verkenner

Wist u dat u de standaard bestandsverkenner van Windows 11 kunt gebruiken om batchgewijs bestanden te hernoemen? Hoewel het niet zo veelzijdig is als PowerToys of andere software voor het hernoemen van batchbestanden, klaart het de klus voor de meeste gebruikers. Dit is hoe het werkt:

1. Open Verkenner met behulp van de Windows 11-sneltoets ‘Win+E’ en selecteer de bestanden die u wilt hernoemen. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden en klik op het pictogram “Naam wijzigen” in het contextmenu. U kunt ook de sneltoets ‘F2’ gebruiken om de bestanden te hernoemen.

  Bladwijzers exporteren vanuit Microsoft Edge in Windows 10

2. Voer de nieuwe naam voor de bestanden in en druk op Enter. Hoewel u het tekstvak in een van de geselecteerde afbeeldingen zult zien, is het vermeldenswaard dat Windows dezelfde naam aan alle geselecteerde bestanden met verschillende nummers zal toewijzen.

3. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, heeft Windows alle geselecteerde bestanden batchgewijs hernoemd met dezelfde naam. Als je het niet erg vindt om een ​​nummer aan het einde van de bestandsnaam te hebben, is dit alles wat je nodig hebt om gemakkelijk meerdere bestanden op Windows 11 te hernoemen.

Gebruik PowerToys om bestanden te hernoemen in batches in Windows 11

1. Download de nieuwste versie van het PowerToys-installatieprogramma van GitHub en voer het installatiebestand uit. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien en PowerToys te openen.

2. Wanneer PowerToys wordt geopend, schakelt u over naar het tabblad “PowerRename” in de linkerzijbalk en klikt u op “Instellingen openen” om uw PowerRename-instellingen te bekijken.

  Tweetz Desktop is een krachtige, overzichtelijke Twitter-client voor Windows

3. U zult standaard merken dat de schakelaar “PowerRename inschakelen” is ingeschakeld. Als dat niet het geval is, schakel het dan in om PowerRename te gebruiken.

4. Selecteer de bestanden waarvan u de naam wilt wijzigen en klik er met de rechtermuisknop op. Klik op “Meer opties weergeven” om het contextmenu uit te vouwen en kies “PowerRename”.

5. Wanneer de interface van PowerRename verschijnt, typt u het woord dat u wilt vervangen in het bovenste vak en het vervangende woord in het tekstvak “Vervangen door”.

6. Klik op de knop “Toepassen” in de linkerbenedenhoek van de app om bestanden in Windows 11 batchgewijs te hernoemen met PowerRename.

App van derden om Windows 11-bestanden in batches te hernoemen

U kunt ook overwegen om speciale software voor het hernoemen van batches te gebruiken om bestanden in bulk te hernoemen. Hoewel er veel opties zijn, is een software die we zouden aanbevelen FastStone’s Photo Resizer. Hoewel de app er een beetje gedateerd uitziet, is hij snel en heeft hij een verwaarloosbare leercurve.

1. Installeer FastStone Photo Resizer (download) en navigeer naar de map met de bestanden die u wilt hernoemen. Selecteer de bestanden en klik op de knop “Toevoegen” om ze toe te voegen aan de wachtrij voor hernoemen.

  Hoe u de locatie van de screenshot-map kunt wijzigen in Windows 11

2. U kunt nu de algemene naam instellen met behulp van de bestandsnaamsjabloon of specifieke woorden in de bestandsnaam zoeken en vervangen. Je hebt ook de mogelijkheid om de naam, het jaar, de datum en meer van de bovenliggende map te gebruiken met behulp van de symbolen die worden beschreven in het gedeelte met tips van de app. Nadat u de gewenste naam en indeling hebt ingesteld, klikt u op de knop “Hernoemen” om bestanden in bulk te hernoemen.

3. De applicatie toont u een bevestigingsvraag. Klik op “Ja” om de wijzigingen te bevestigen.

4. FastStone hernoemt nu de bestanden die u hebt geselecteerd, en u kunt de resultaten op de volgende pagina bekijken.

Bestanden gemakkelijk hernoemen in bulk in Windows 11

Dit zijn dus drie manieren om batchgewijs bestanden te hernoemen in Windows 11. Vergeet ondertussen niet onze andere handleidingen te bekijken om apps altijd als beheerder uit te voeren in Windows 11 en hoe u een gastaccount toevoegt in Windows 11. Verder, je zou ook ons ​​artikel over de beste verborgen functies van Windows 11 kunnen lezen om meer van dergelijke functies te ontdekken.