Batterijen vervangen in Oculus Controller

VR ervaren met Oculus Quest 2 is een grootse aangelegenheid. In virtual reality stappen en controle hebben is een van de beste ervaringen die een gamer kan hebben. Maar wat als je geweldige ervaring werd onderbroken door een melding dat de batterij bijna leeg was? Niets is vervelender dan een onderbroken gamesessie. Dus wil je weten hoe je de batterijen in de Oculus-controller vervangt? Zo ja, dan bent u op de juiste plek! In dit artikel geven we je de perfecte gids om te leren hoe je de batterijen van de Oculus Quest 2-controller kunt vervangen. Lees tot het einde om volledig te begrijpen hoe u de batterij van de Oculus Quest-controller vervangt.

Batterijen vervangen in Oculus Controller

Oculus Quest 2, nu bekend als Meta Quest, biedt je een kabelloze VR-ervaring en verbetert je ervaring met een krachtigere processor, een lichter ontwerp en een scherper scherm. Blijf lezen voor meer informatie over het vervangen van batterijen in de Oculus-controller.

Waarom gaat mijn Oculus Quest 2-batterij zo snel leeg?

De lithium-ionbatterijen die nodig zijn in de headset voor de Oculus Quest 2 gaan na verloop van tijd achteruit, waardoor ze sneller leeg raken. Houdt u uw batterijen ook volledig opgeladen? Eigenlijk is het niet ideaal om de batterij volledig op te laden. Een Quest 2 die voor 100% wordt opgeladen, krijgt na een jaar of twee een slechtere batterijduur. Het is dus de beste keuze om de batterijen op 80% te houden.

  8 Beste Electronic Lab Notebook (ELN)-software

Hoe lang gaat de Oculus mee?

Met een zeer korte levensduur van de batterij is de Oculus Quest 2 een oplaadbaar apparaat en moet de hele set regelmatig worden opgeladen, vooral de headset, aangezien de controller geen ingebouwde batterij heeft. Hoewel je weet hoe je de batterijen in de Oculus-controller moet vervangen, kun je verwachten dat de headset, wanneer deze volledig is opgeladen, ongeveer twee tot drie uur werkt, wat niet veel is in vergelijking met het veelvuldig opladen.

Foto door Remy Gieling op Unsplash

Hoe controleer ik de levensduur van mijn Oculus-batterij?

We weten allemaal dat Oculus Quest 2 een fantastisch VR-systeem is dat spelers een geweldige ervaring biedt, maar het grootste en ernstigste minpunt is de korte batterijduur. Tijdens het gebruik van de VR-set moet je de batterij aansluiten. Het maakt niet uit hoeveel extra batterijen je hebt of hoeveel je er inplugt, het batterijpercentage blijft een punt van zorg.

Gelukkig kun je het batterijpercentage in de gaten houden. Hier leest u hoe u het batterijniveau in Oculus Quest 2 kunt controleren.

Methode 1: In Oculus Quest 2-headset

1. Wijs in het startscherm met je controller naar het vak Snelle instellingen om het menu te openen.

2. Richt vervolgens de controller naar de bovenkant van het menu om het batterijpercentage te zien.

Methode 2: op de mobiele Oculus-app

1. Open de Oculus app op je telefoon.

2. Tik op het tabblad Apparaten.

3. Tik vervolgens op het VR-pictogram om het batterijpercentage te zien.

Batterijen vervangen Oculus Quest 2-controller?

Meta Quest 2-aanraakcontrollers zijn geüpgraded met verbeterde ergonomie en een nieuwe duimsteun die stabiliteit toevoegt wanneer dat nodig is. De Quest 2-controllers hebben geen ingebouwde batterij zoals de headset en hebben een zeer korte batterijduur. De gebruiker moet de enkele AA-batterijen handmatig vervangen telkens wanneer de batterijen leeg raken. U kunt de batterijen van de Oculus Quest 2-controller vervangen of de batterijen vervangen in het batterijvak dat verborgen is achter de handgreep van de controller.

  Sms een contactpersoon voor noodgevallen als u een ongeval heeft

Het vervangen van de batterij van de Oculus Quest 2 is eenvoudiger dan u dacht. Hier leest u hoe u de batterijen in de Oculus-controller vervangt.

1. Houd de controller vast met het uitwerppictogram naar boven gericht.

2. Schuif het batterijklepje met een beetje druk omhoog.

3. Verwijder de huidige batterij en vervang deze door een nieuwe batterij.

4. Schuif het deksel terug op zijn plaats.

5. Herhaal deze stappen met de andere controller.

Als u oplaadbare AA-batterijen heeft, kunt u deze combineren met een compatibele batterijlader voor een milieuvriendelijkere optie. Door dit te doen, kunt u te allen tijde twee sets verwisselbare batterijen hebben zonder uw gameplay in gevaar te brengen.

Hoe schakel ik Oculus op pc in?

Nadat we hebben geleerd hoe we batterijen in de Oculus-controller kunnen vervangen, gaan we kijken hoe we Oculus op pc kunnen inschakelen. VR ervaren is een ongelooflijke ervaring die niet beperkt blijft tot je VR-headset; je kunt het ook op je pc ervaren. Maar daarvoor moet uw pc VR-compatibel zijn, wat betekent dat er minimaal een Windows-besturingssysteem en een USB 3.0-poort nodig zijn. Je pc moet krachtig genoeg zijn om zonder problemen VR-content te draaien. Als uw pc compatibel is, kunt u zich ook via uw pc onderdompelen in VR, wat betekent dat uw pc alle verwerking, trackinggegevens en weergave doet.

Wilt u weten of uw pc aan de eisen voldoet of niet? Bekijk de huidige eisen.

  • CPU: Intel i5-4590/ AMD Ryzen 5 1500X of hoger
  • Besturingssysteem: Windows 10
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 970/ AMD Radeon R9 290
  • Werkgeheugen: 8GB
  • VERTEX-SCHADER: 5.1
  • PIXELSCHADUW: 5.1
  • SPECIALE VIDEO-RAM: 3 GB
  De beste manieren om NFT's in uw huis weer te geven

En nu u de vereisten kent, wilt u deze natuurlijk overtreffen.

Voordat u verder gaat, moet u downloaden en installeren Metazoektocht 2 op uw pc. Dan:

1. Zet je Oculus Quest 2-headset aan.

2. Sluit het USB-C-uiteinde aan op uw headset en het USB-uiteinde op uw pc/laptop.

3. Selecteer Toestaan ​​in de Oculus-app.

4. Selecteer vervolgens Inschakelen om de Oculus-link in te schakelen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe weet ik of mijn laptop VR kan uitvoeren?

Ans. Als uw laptop aan de bovenstaande vereisten kan voldoen, kan deze zeker VR draaien.

Q2. Heeft Oculus een gameconsole nodig?

Ans. Nee, Oculus heeft geen gameconsole of pc nodig, hoewel je hem wel aan de pc kunt koppelen, biedt de headset alleen al tal van games om te spelen.

Q3. Welke batterij wordt gebruikt voor Oculus Quest 2?

Ans. De Oculus Quest 2-headset heeft een oplaadbare lithium-ionbatterij van 3640 mAh en de controller heeft niet-oplaadbare enkele AA-batterijen nodig.

***

Hier heb je het! Nu weet je hoe je de batterijen in de Oculus-controller vervangt en hoe je de batterij van de Oculus Quest-controller vervangt. We hopen dat je plezier hebt gehad met het leren van de procedure voor het vervangen van de batterij van de Oculus Quest 2-controller. Stel gerust uw twijfels en vergeet niet uw suggesties toe te voegen in de commentaarsectie hieronder.

gerelateerde berichten