Bedien hardwareschakelaars met de spraakherkennings-API van Google Now

De hot-word-detectie van “OK Google” is naar verluidt het beste van Android. Geïntroduceerd met Moto X, is het handig genoeg om snel Google Now te openen en specifieke acties uit te voeren, zoals het weer controleren, een alarm instellen, enz. De functie heeft echter niet veel kunnen doen met de daadwerkelijke hardware van ondersteunde apparaten. Dat gezegd hebbende, laat Google Now je in wezen communiceren met Google-gerelateerde services, maar als je een paar apparaatspecifieke functies zoals wifi of Bluetooth wilt schakelen zonder je telefoon aan te raken, heb je vrijwel geen geluk. Commandr is een nieuwe Android-applicatie die deze leemte wil opvullen. De app maakt gebruik van de krachtige spraakherkennings-API van Google Now om hardwareschakelaars om te draaien. Je kunt zelfs aangepaste opdrachten toevoegen via Tasker en ze laten werken in Commandr.

  Een lidmaatschap of winkelkaart opslaan in Apple Wallet

Commandr ondersteunt een eenvoudig ontwerp en draait meestal op de achtergrond om zijn werk te doen. De app kan de Wi-Fi-, Bluetooth- of GPS-connectiviteit van uw telefoon of tablet in- of uitschakelen, de LED-zaklamp in- of uitschakelen en muzieknummers pauzeren of overslaan via spraakopdrachten van Google Now. Nadat de app is gestart, wordt u door een eenvoudige zelfstudie geleid, waarin de kernfunctionaliteit wordt geïntroduceerd.

Om Commandr te gebruiken, zeg je eerst ‘Note to Self’ nadat je Google Now hebt gestart, gevolgd door het commando uit te spreken voor de actie die je moet uitvoeren. Als u bijvoorbeeld Bluetooth wilt inschakelen, kunt u eenvoudigweg “Opmerking om Bluetooth in te schakelen” zeggen, binnen enkele seconden zal Commandr de opdracht analyseren en de bijbehorende actie uitvoeren.

  Hoe maak je een opstartbare kloon van de harde schijf van je Mac

Commandr kan worden gebruikt om snel notities te maken. Dit snijdt in wezen een paar stappen uit de weg wanneer u snel iets moet opschrijven. De app werkt goed met de meeste toepassingen voor het maken van aantekeningen, zoals Keep of Evernote enz., en u kunt bij het opstarten uw standaardtoepassing voor het maken van aantekeningen kiezen. Gebruikers kunnen Commandr ook op elk moment vanaf het startscherm activeren of deactiveren.

Op het moment van schrijven zijn de standaardopdrachten vrij beperkt en zijn er veel kleine stappen die het gebruik van een widget een betere optie maken voor de meeste acties. U moet bijvoorbeeld eerst “OK Google” zeggen, dan uw “Note to self”-opdracht, dan de hardware-opdracht en vervolgens wachten tot de spraakserver van Google uw opgenomen stem interpreteert. Al deze stappen zouden zeker veel tijd kosten.

  10 films die je deze Thanksgiving moet bekijken

Aan de positieve kant werkt de app goed met Tasker. En zal in de toekomst waarschijnlijk met meer apps worden geïntegreerd. De app is gratis bij Google Play en werkt op Android 4.1 of hoger.

Installeer Commandr