Beheer de internettoegang van Android-apps volledig

Android is veel minder beperkend in vergelijking met iOS en Windows Phone. Het stelt gebruikers in feite in staat om veel meer te doen dan wat de meesten nodig zouden hebben, waaronder zelfs zaken als configureren hoe de apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd, verbinding maken met internet. De standaard Android-firewall kan inkomende aanvallen van internet behoorlijk goed blokkeren, maar het is niet de definitieve oplossing om uw gegevens te beschermen tegen indringers. Bepalen welke apps wel of niet online kunnen gaan, is ook niet configureerbaar onder voorraadinstellingen. De NoRoot Firewall-app van Gray Shirt voor Android probeert dit op te lossen door u volledige controle te geven over de toegang van elke app tot internet en u in staat te stellen het verkeer te filteren door het via een VPN-verbinding te routeren, allemaal zonder dat u root-toegang nodig hebt.

  Hoe een video op Android te stabiliseren

De eenvoudige interface van de app heeft bovenaan vijf tabbladen, waarmee u kunt navigeren tussen de secties Home, In afwachting van toegang, Apps, Globale filters en Toegangslogboek.

Wanneer je onder het tabblad Home op de knop ‘Start’ tikt, vraagt ​​de app je toestemming om internetverkeer te onderscheppen. Vink eenvoudig de optie ‘Ik vertrouw deze applicatie’ hieronder aan en klik op OK. NoRoot Firewall zal dan een VPN-verbinding voor je maken en al het verkeer erdoorheen leiden. Het doel van deze VPN-verbinding is om uw gegevens te beschermen en kwaadaardige pakketten te blokkeren.

Wanneer een app toegang probeert te krijgen tot internet, ontvangt u automatisch een melding, waarmee u de toegang on-the-fly kunt toestaan ​​of weigeren en uw keuze kunt opslaan voor toekomstige gevallen. Apps waarvoor geen toegang of weigering is uitgevoerd, verschijnen onder de sectie ‘In afwachting van toegang’ van de NoRoot Firewall.

  Een andere achtergrond instellen voor het vergrendelscherm en startscherm in Android 7.0

Het geeft je ook de mogelijkheid om handmatig de toegang voor individuele apps in te stellen op het tabblad Apps, zowel voor wifi- als 3G-verbindingen.

Een ander heel handig onderdeel van de app is dat gebruikers filterregels kunnen maken (algemeen of individueel) op basis van IP-adres, hostnaam of domeinnaam, zodat ze kunnen specificeren welke verbindingen moeten worden toegestaan ​​of geweigerd voor specifieke IP-adressen van de apps. Deze filters kunnen worden beheerd op het tabblad Globale filters.

Het toegangslogboek houdt een overzicht bij van apps die eerder probeerden online te gaan. Hiermee kunt u zien wanneer een bepaald app-type applicatie of service toegang tot internet heeft geprobeerd.

  Hoe van een Android-apparaat naar iOS te gaan met de app van Apple

Ten slotte ondersteunt NoRoot Firewall momenteel geen IPv6, waardoor het niet met LTE-apparaten kan werken, hoewel de ontwikkelaar al aan een oplossing werkt.

De app is gratis beschikbaar in de Google Play Store. U kunt het downloaden naar uw apparaat via de onderstaande link.

Installeer NoRoot Firewall vanuit de Play Store

[via Lifehacker]