Beheer de OBD van uw auto vanaf Android met Dash

Alle moderne voertuigen – of in ieder geval de voertuigen die na het midden van de jaren ’90 zijn geproduceerd – zijn uitgerust met een OBD-systeem (On Board Diagnostic) dat monteurs of doe-het-zelvers helpt bij het oplossen van bepaalde problemen voor het geval er iets misgaat. De OBD bevat informatie met betrekking tot de verschillende sensoren van uw auto, motorprestaties, staat van de remmen, slijtage, enzovoort, waardoor het voor uw autoreparateur gemakkelijker wordt om naar de juiste plaats te kijken wanneer er iets kapot gaat. De in New York gevestigde startup Dash heeft een nieuwe Android-app gelanceerd waarmee je deze informatie zelf kunt ophalen door het OBD-systeem van je auto te koppelen aan je smartphone of tablet via gespecialiseerde hardware om je telefoon aan te sluiten op de OBD.

Dash is opgericht door Brian Langel en Jamyn Edis en heeft als doel u te behoeden voor hoge autoreparatierekeningen door u de prestaties van uw auto zelf op de eenvoudigste manieren te laten volgen. Maak je geen zorgen, je hoeft de motorkap niet eens op te klappen.

  De beste nieuwe functies in Android 11, nu beschikbaar

De werking van Dash omvat in feite een OBD-connectorapparaat dat wordt aangesloten op een poort in de buurt van het dashboard van uw auto, meestal onder het stuur. Hoewel veel goedkope OBD-dongles online bij Amazon kunnen worden gekocht voor ongeveer $ 10, biedt Dash ook de premium OBD LINK LX die is uitgerust met ingebouwde Bluetooth om hem met je telefoon te koppelen, samen met enkele extra zeer handige functies.

De app werkt ook met de meeste OBD-apparaten, maar met OBD LINK LX krijgt u de overhand dankzij betere energiebeheermogelijkheden, bouwkwaliteit en verbindingsbetrouwbaarheid met de OBD-systemen van de meeste auto’s.

  Hoe u COVID-19-blootstellingstracking en -meldingen op Android kunt uitschakelen

Als het gaat om de app zelf, heeft deze een schone en fatsoenlijke interface. Wanneer het wordt gelanceerd, wordt u gevraagd om een ​​account bij de service te registreren via e-mail of door uw Facebook-account er snel aan te koppelen. Hoe dan ook, je wordt naar een instructiescherm geleid waar je meer te weten kunt komen over hoe Dash werkt, of waar je de ODB-poort op je auto kunt vinden. U wordt ook gevraagd om de informatie van uw voertuig in te voeren, zoals merk, model, jaar, motortype enz.

Eenmaal op het startscherm kun je allerlei verschillende dingen doen, zoals meer auto’s toevoegen, je auto op de kaart lokaliseren, nabijgelegen benzinestations en je reizen volgen, je gasverbruik in de gaten houden en meer informatie vinden over wat dat ‘ Check Engine’-lampje geeft aan.

Helaas ondersteunt mijn huidige voertuig geen OBD-poort – noem me een vintage verzamelaar – maar volgens de mensen van Dash zou de app, wanneer deze met succes is gekoppeld aan een OBD-poort via Bluetooth, je allerlei voertuiggerelateerde prestatiedetails moeten vertellen van de computer van de auto.

  Voeg een datum- en tijdstempel toe aan foto's op uw Android-telefoon

Dash is momenteel alleen beschikbaar voor Android-apparaten, maar een iOS-versie is al in de maak en komt binnenkort beschikbaar. Via onderstaande link kunt u de Android-versie downloaden.

Installeer Dash vanuit de Play Store