Bekijk afbeeldingen in cache van alle webbrowsers op uw pc op één plek

epcdream.nl

Een van de vele belangrijke aspecten van de prestaties van elke webbrowser is het cachen van afbeeldingen. Voor degenen die niet bekend zijn met dit concept, helpt caching de browser om websitecomponenten zoals afbeeldingen, scripts en andere pagina-informatie tijdelijk op één plek op te slaan om de internetbandbreedte te verminderen en de laadtijden te verbeteren voor wanneer u een website opnieuw bezoekt. Het bladeren door deze gegevens kan een vervelende taak worden, vooral als u meerdere browsers gebruikt. Een nieuwe gratis tool van NirSoft genaamd ImageCacheViewer is bedoeld om u te helpen door u in de cache opgeslagen afbeeldingen van al uw browsers op één plek te laten bekijken.

Op het eerste gezicht deed de kleine tool me denken aan WebCacheImageInfo, een soortgelijk programma van dezelfde ontwikkelaar dat zich richt op het weergeven van EXIF-gegevens van alle afbeeldingen in de cache onder één dak. ImageCacheviewer is echter zo ontworpen dat u eenvoudig door afbeeldingen in de cache kunt bladeren en deze kunt bekijken.

  Iemands IP (en locatie) volgen met een link

Het is een klein hulpprogramma en draagbaar, wat betekent dat het niet hoeft te worden geïnstalleerd, net als de eerdere aanbiedingen van NirSoft. Eenmaal gedownload, hoeft u alleen het 75 KB-archief uit te pakken naar de gewenste locatie en het uitvoerbare bestand erin uit te voeren.

Bij het opstarten scant de applicatie uw machine en geeft een lijst weer van de afbeeldingen uit de caches van alle ondersteunde browsers, samen met basisinformatie erover. Afhankelijk van hoe groot uw toegewezen cachegrootte is, kan het enkele tot enkele seconden duren om te voltooien.

Naast belangrijke webbrowsers zoals Firefox, Chrome en Internet Explorer, ondersteunt ImageCacheViewer ook SeaMonkey. De informatie is onderverdeeld in kolommen voor de URL van de afbeelding, de webbrowser die is gebruikt om de bijbehorende pagina te bezoeken, het afbeeldingsformaat, de datum en tijd, de totale browsetijd en de bestandsgrootte.

  Een beginnershandleiding voor het maken van muziek op iPhone en iPad

U kunt dubbelklikken op een item om de informatie in een apart venster te bekijken, of rechtsklikken om verdere acties weer te geven, zoals het bekijken van de afbeelding in een browser, opslaan op een andere locatie naar keuze of het kopiëren van de afbeelding of de URL naar het klembord.

De standaardinstelling is om afbeeldingen in de cache weer te geven van websites die u in de afgelopen 24 uur hebt bezocht. De tijdsperiode kan echter eenvoudig worden gewijzigd door te navigeren naar Opties > Geavanceerde opties in de menubalk of door simpelweg op F9 te drukken. Hier kunt u ook specificeren welke browsercache moet worden gescand op afbeeldingen.

  Download Hangouts om telefoonnummers te herkennen en te koppelen aan contacten

ImageCacheViewer werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 / 8.1.

ImageCacheViewer downloaden