Bepalen welke apps toegang hebben tot de gezondheidsgegevens van uw iPhone

Je iPhone weet veel over je gezondheid, vooral als je apps zoals MyFitnessPal gebruikt of je activiteit bijhoudt met een Apple Watch. Als ze toestemming krijgen, hebben apps toegang tot die gegevens. Hier leest u hoe u kunt controleren welke apps toegang hebben tot uw gegevens.

We hebben laten zien hoe het uw locatie in de gaten kan houden en die gegevens eerder aan apps kan tonen, maar hoe zit het met uw gezondheidsgegevens? De Gezondheid-app verzamelt zoveel gegevens als je hem kunt geven, en als je apps gebruikt om je gewicht, calorieën, bloeddruk en meer bij te houden, kan dat veel zijn. Als je een Apple Watch draagt, kan dit zelfs meer informatie zijn dan je misschien beseft.

  Slow-motion video's opnemen en bewerken op WP8.1

Bepalen welke apps toegang hebben tot uw gezondheidsgegevens

Er kunnen bepaalde soorten gezondheidsgegevens zijn die u helemaal niet wilt volgen, of er kunnen andere zijn waarvan u het niet erg vindt dat Apple ze ziet, maar die u liever niet aan apps overdraagt. Het is allemaal iets dat u kunt regelen vanuit de Gezondheid-app.

Om aan de slag te gaan, open je de Gezondheid-app op je iPhone en tik je op ‘Bronnen’ onderaan het scherm.

Hier ziet u alle apps die toegang hebben gevraagd tot uw gezondheidsgegevens, om bestaande gezondheidsgegevens te lezen of om nieuwe gezondheidsgegevens toe te voegen. Als u op een afzonderlijke app tikt, krijgt u aanvullende informatie over de gegevens waartoe deze toegang heeft.

  Tekst naar kolommen gebruiken zoals een Excel Pro

U kunt zelfs zien tot welke gegevens verwijderde apps toegang hadden door op “Verwijderde apps” te tikken.

Er is een handige knop om alle toegang boven aan het scherm te verwijderen, maar als je meer gedetailleerde controle wilt, is dat mogelijk via een reeks schakelaars. Er is ook een korte uitleg waarom de app toegang nodig heeft, zodat je geheugen kan worden opgeschoond voor het geval het een oude app is die je misschien bent vergeten.

Tik op ‘Alle categorieën uitschakelen’ om de toegang van de app tot alle soorten gezondheidsgegevens uit te schakelen. Als u liever gewoon enkele categorieën uitschakelt, zet u de overeenkomstige schakelaar op de “Uit”-stand.

  Ultra-lage latentiemodus inschakelen voor NVIDIA-graphics

Schakel toegang uit of tik op

Herhaal dit proces voor elke app die hier wordt weergegeven om aan te passen welke app toegang heeft tot welke gezondheidsgegevens.