Berichten op Instagram archiveren of dearchiveren

Het archiveren of dearchiveren van berichten op Instagram is iets persoonlijks, omdat het in sommige gevallen erg handig is. Alle gebruikers op Instagram hebben de archiefoptie beschikbaar op hun account in de Instagram-app. Maar het archiefgedeelte is alleen beschikbaar in de mobiele app, niet op Instagram. Het archiefgedeelte kan worden gebruikt om je berichten, verhalen of rollen te verbergen die je niet permanent van Instagram wilt verwijderen, maar die je niet aan iedereen wilt laten zien. Gebruikers hoeven deze optie niet in te schakelen, omdat deze standaard is ingeschakeld in de Instagram-app. Al je berichten, verhalen en reels kunnen naar het archief worden verplaatst en als je ze naar het archief verplaatst, worden ze uit je profiel verwijderd. Op deze manier kan niemand ze nog een keer bekijken, zelfs niet door je profiel te bezoeken. Alleen jij kunt je gearchiveerde berichten beheren; als je wilt, kun je ze ook vrij gemakkelijk uit het archief halen. Als je iemand bent die op zoek is naar een beetje hulp bij het archiveren of uit het archief halen van berichten op Instagram, dan helpt dit artikel je daarbij. Het zal je in stappen begeleiden bij het dearchiveren van een bericht en het archiveren van berichten op Instagram.

Berichten op Instagram archiveren of dearchiveren

Blijf verder lezen om de stappen te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je posts op Instagram in detail kunt archiveren of dearchiveren, met handige illustraties voor een beter begrip.

  Hoe likes op Instagram uit te schakelen

Hoe Instagram-berichten archiveren?

Volg de onderstaande stappen om te weten hoe je berichten op Instagram kunt archiveren:

Opmerking: zorg ervoor dat je bent aangemeld bij je Instagram-account in de app.

1. Start de Instagram-applicatie op je Android en iOS apparaten.

2. Tik op het tabblad Profiel in de rechterbenedenhoek van het scherm.

3. Tik op het gewenste bericht dat u wilt archiveren.

4. Tik op het pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht.

5. Tik op de optie Archief in het pop-upmenu om een ​​bericht aan het archief toe te voegen.

Zo archiveer je berichten op Instagram.

Hoe Instagram-berichten uit het archief halen?

Volg deze stappen om te weten hoe je een bericht op Instagram kunt dearchiveren:

1. Open de Instagram-app op je apparaat.

2. Tik op het tabblad Profiel > hamburgerpictogram.

3. Tik in het pop-up instellingenmenu op de optie Archief.

4. Tik op het gewenste bericht dat je opnieuw op je profiel wilt plaatsen.

5. Tik op het pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van je bericht.

6. Tik vervolgens op de optie Weergeven op profiel in de pop-up die verschijnt.

7. Tik in de bevestigingspop-up op de optie Weergeven op profiel om een ​​bericht uit het archief te halen.

Zo kun je een bericht op Instagram uit het archief halen.

Hoe dearchiveer ik al mijn berichten op Instagram?

Je kunt al je berichten op Instagram uit het archief halen met behulp van de volgende stappen:

1. Open de Instagram-app op je apparaat.

2. Tik op het tabblad Profiel > hamburgerpictogram.

3. Tik vervolgens op de optie Archief in het pop-upmenu dat op het scherm verscheen.

4. Tik op het gewenste gearchiveerde bericht.

5. Tik vervolgens op het pictogram met de drie stippen > Weergeven op profiel > Weergeven op profiel om je bericht van het archief naar je profiel te verplaatsen.

Volg stappen 4 en 5 voor alle gewenste berichten om ze uit het archief te halen.

  Hoe te zwaaien naar iemand op Instagram Live

Hoe gearchiveerde berichten op uw Instagram-profiel opnieuw te plaatsen?

Om gearchiveerde berichten opnieuw op je Instagram-profiel te plaatsen, moet je de bovenstaande stappen volgen.

Kun je berichten archiveren of dearchiveren op Instagram Web (mobiele browser of pc)?

Nee, je kunt berichten op Instagram-web niet archiveren of uit het archief halen. Je moet de Instagram-app gebruiken die beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten om je berichten op Instagram te archiveren of uit het archief te halen. Met de Instagram-app op je apparaat kun je je berichten toevoegen aan het archiefgedeelte en berichten uit het archiefgedeelte halen en op je profiel weergeven. En als je wilt, kun je die berichten ook verwijderen uit het archiefgedeelte. Je kunt de bovenstaande kopjes bekijken om de volledige stappen te kennen om berichten op de Instagram-app te archiveren of uit het archief te halen.

Kun je Instagram-berichten allemaal tegelijk archiveren?

Nee, je kunt Instagram-berichten niet allemaal tegelijk archiveren. Om berichten op Instagram te archiveren, moet je afzonderlijk naar elk bericht gaan en het archiveren. Op Instagram is er geen optie om meerdere berichten te selecteren en ze naar het archiefgedeelte te verplaatsen. Berichten die eenmaal zijn gearchiveerd, worden uit uw profiel verwijderd en niemand kan ze op uw profiel of hun feed bekijken. Gearchiveerde berichten kunnen alleen door jou worden bekeken door naar het gedeelte Archief te gaan, niemand anders. Je vindt de stappen om de archieven op Instagram te vinden in de onderstaande kopjes.

Als je een bericht op Instagram archiveert, wordt het dan weergegeven in de feed?

Nee. Als je een post op Instagram archiveert, wordt deze niet weergegeven in de feed. Wanneer je een bericht op Instagram archiveert, wordt het bericht van je feed en profiel verplaatst naar het archiefgedeelte en is het niet langer zichtbaar voor anderen op je profiel of hun feed. Je kunt alleen je eigen berichten archiveren en de gearchiveerde berichten kunnen alleen door jou worden bekeken en door niemand anders. Berichten die zijn gearchiveerd, gaan naar het gearchiveerde gedeelte en kunnen alleen door jou uit het archief worden gehaald. Je kunt de kopjes hierboven en hieronder bekijken om te weten hoe je berichten op Instagram kunt archiveren of dearchiveren.

  Reacties vastzetten op Instagram op iPhone en Android

Hoe bekijk ik mijn archieven op Instagram?

Volg deze stappen om te weten hoe je je archieven op Instagram kunt bekijken:

1. Open de Instagram-app en tik op het tabblad Profiel in de onderste balk.

2. Tik op de hamburger pictogram > Archief keuze.

3. Hier ziet u al uw gearchiveerde verhalen, berichten, en leeft.

Zo kun je op Instagram je archieven opzoeken.

Wanneer je een bericht op Instagram uit het archief haalt, wordt het dan opnieuw geplaatst?

Wanneer je een bericht op Instagram uit het archief haalt, wordt het naar je profiel verplaatst en is het voor iedereen zichtbaar, of je kunt zeggen dat het opnieuw wordt gepost. Gearchiveerde berichten zijn berichten die een gebruiker niet wil laten zien aan zijn volgers of andere gebruikers op Instagram, maar die niet van Instagram willen worden verwijderd. Je gearchiveerde berichten zijn alleen voor jou zichtbaar in het archiefgedeelte. Je kunt het bericht uit het archiefgedeelte dearchiveren, dat vervolgens van het archiefgedeelte naar je profiel wordt verplaatst en beschikbaar is voor weergave door je volgers of iedereen op Instagram.

***

We hopen dus dat je hebt begrepen hoe je berichten op Instagram kunt archiveren of dearchiveren met gedetailleerde stappen om je te helpen. U kunt ons alle vragen of suggesties laten weten over elk ander onderwerp waarover u een artikel wilt schrijven. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten