Berichten op iPhone, iPad en Mac ongedaan maken

In een haast om snel een bericht naar iemand te sturen, sturen we vaak het bericht naar de verkeerde persoon en voelen we ons beschaamd door de actie. Of we sturen haastig een bericht naar een geliefde, om daar later spijt van te krijgen. Gelukkig zullen we niet langer met deze situatie te maken hebben tijdens het gebruik van iMessage in iOS 16, iPadOS 16 en macOS 13 Ventura. De mogelijkheid om berichten op iPhones ongedaan te maken, was achterhaald, vooral omdat populaire berichten-apps zoals WhatsApp deze functie al heel lang hebben. En goed, Apple heeft eindelijk de functie voor het ongedaan maken van verzenden in iMessage toegevoegd met de nieuwste OS-updates voor mobiel en desktop. Dus, als je iOS 16 ontwikkelaarsbèta of de macOS Ventura ontwikkelaarsbèta hebt geïnstalleerd en nieuwsgierig bent naar hoe je berichten op iPhone, iPad en Mac kunt ongedaan maken, ga dan door deze gedetailleerde handleiding.

Verstuur iMessages op iPhone, iPad en Mac (2022)

Dingen om in gedachten te houden voordat u iMessages ongedaan maakt

Voordat u aan de slag gaat, zijn er bepaalde beperkingen met de functie voor het ongedaan maken van verzenden in iMessage die u moet kennen. Als u hiervan al op de hoogte bent, kunt u naar de onderstaande stappen gaan. De belangrijke punten die u moet onthouden zijn:

 • Zoals hierboven vermeld, vereist de functie “Verzenden ongedaan maken” iOS 16, dat momenteel in bèta is en later dit najaar voor het publiek zal worden uitgerold. Het werkt ook op de nieuwste iPadOS 16- en macOS Ventura-bèta-updates.
 • Dit betekent dat als u een bericht naar iemand die iOS 15 of oudere OS-builds gebruikt, ongedaan maakt, het bericht niet voor hen wordt verwijderd en dat ze het nog steeds in het gesprek zullen zien.
 • Als de ontvanger iOS 16 gebruikt, krijgt hij een melding dat een bericht niet is verzonden. Daarom zullen ze er gemakkelijk achter komen dat u een bericht uit het gesprek hebt verwijderd. Als ze het voorbeeld niet hebben gezien toen het oorspronkelijke bericht werd verzonden, weten ze niets over het bericht.
 • Een andere beperking hier is dat de functie “Verzenden ongedaan maken” slechts tot 15 minuten na het verzenden van het bericht beschikbaar is. Als het meer dan 15 minuten geleden is dat het bericht is verzonden, mag je het bericht niet voor iedereen verwijderen. Dus, tenzij je je fout snel realiseert en corrigeert voordat het bericht wordt bekeken, kun je niets anders doen dan spijt hebben van de actie.
 •   Hoe het Mac-model te controleren?

  Hoe u het verzenden van berichten op uw iPhone en iPad ongedaan kunt maken

  Laten we, nu de basis uit de weg is, leren hoe u het verzenden van berichten in iMessage op iPhone en iPad ongedaan kunt maken. Hier is hoe het te doen:

  1. Open op je iPhone of iPad de Berichten-app en ga naar een gespreksreeks.

  2. Zoek nu het bericht dat u wilt verwijderen. Houd het bericht lang ingedrukt en kies “Verzenden ongedaan maken” in het pop-upcontextmenu. U ziet de optie om het verzenden van een bericht op de iPhone ongedaan te maken niet als u het meer dan 15 minuten geleden hebt verzonden.

  3. En voila! Er verschijnt een kleine animatie die het barsten van de berichtballon laat zien en deze zal onmiddellijk verdwijnen. Trouwens, je ziet ook een waarschuwingslezing – “Je hebt een bericht niet verzonden.”

    Hoe u uw Google Drive op iPhone en iPad kunt beschermen met Face ID of Touch ID

  Berichten op uw Mac ongedaan maken

  Het verwijderen van een verzonden bericht voor iedereen in het iMessage-gesprek is net zo eenvoudig in macOS Ventura. Dit is hoe het werkt:

  1. Open eerst de Berichten-app op je Mac. Navigeer daarna naar een gespreksthread.

  2. Klik nu met de rechtermuisknop op het bericht dat u voor iedereen wilt verwijderen. Kies vervolgens “Verzenden ongedaan maken” in het pop-upcontextmenu.

  3. En je bent klaar! Net als bij de iPhone, zie je de berichtballon barsten en verdwijnen wanneer je een sms-bericht ongedaan maakt. Het wordt vervangen door een waarschuwing met de tekst “Je hebt een bericht niet verzonden”.

  Verzonden bericht voor iedereen op iPhone en Mac verwijderen

  Dat is alles wat u moet weten over de nieuwe functie voor het ongedaan maken van het verzenden in iMessage, geïntroduceerd in de iOS 16-, iPadOS 16- en macOS Ventura-update. Hoewel de Apple Berichten-app misschien niet veel verbeteringen heeft ondergaan, zijn de opties om verzonden berichten te bewerken en de per ongeluk verzonden berichten op iPhone en Mac te verwijderen waardige toevoegingen. Dus wat vind je van deze nieuw toegevoegde iMessage-functies? Laat ons uw mening over hen weten in de opmerkingen hieronder.

  gerelateerde berichten