Bestanden taggen op een Mac, iPhone of iPad

Het ordenen van bestanden is iets dat maar weinig mensen als leuk zouden beschouwen, maar er zijn enkele manieren waarop u de plezierfactor kunt vergroten en tegelijkertijd de organisatie kunt verbeteren. Een van die manieren is tags; hier leest u hoe u tags gebruikt op iPhone, iPad en Mac.

Als u niet bekend bent met tags, staat u een traktatie te wachten. Door kleuren en labels aan bestanden toe te voegen, kunt u ze gemakkelijk in één oogopslag identificeren, en ze ook op speciale manieren sorteren en doorzoeken. Als u alle rood gemarkeerde bestanden in uw hele projectmap wilt kunnen zien, geen probleem. Als je ooit tags hebt gebruikt om foto’s, taken of iets anders te beheren, ben je hier meteen thuis.

Bestanden taggen op iPad en iPhone

U moet de app Bestanden gebruiken om bestanden op een iPhone of iPad te taggen. Bestanden komt het dichtst in de buurt van Mac’s Finder die we hebben in de wereld van iPhone en iPad. Open de app Bestanden om aan de slag te gaan.

  Hoe Google Assistent te gebruiken om uw telefoon te vergrendelen [No Root]

U krijgt een lijst met locaties te zien, inclusief die op uw apparaat en in de cloud.

Tik vervolgens op het bestand dat u wilt taggen en houd het vast. U zult zien dat er een nieuwe rij met opties boven verschijnt. Tik op de naar rechts wijzende pijl om meer opties te zien.

Zodra het zichtbaar is, tikt u op de knop “Tags”.

Het resulterende scherm toont alle beschikbare tags. Hier kunt u op een tag tikken om deze toe te wijzen of een geheel nieuwe tag maken door op de optie “Nieuwe tag toevoegen” bovenaan de lijst te tikken.

  Hoe u alle trillingen op uw iPhone volledig kunt uitschakelen

Bestanden taggen op een Mac

Het taggen van bestanden op een Mac is nog eenvoudiger dan op een iPhone of iPad. Om te beginnen, opent u een Finder-venster en zoekt u het bestand dat u wilt taggen.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand. Klik onder aan het contextmenu op de tag die u wilt toewijzen. Als u een groot aantal tags heeft en de gewenste tag niet zichtbaar is, klikt u op de knop “Tags” onderaan. Dit opent een nieuw venster, inclusief een zoekbalk om precies de juiste tag te vinden. Klik indien nodig op de knop “Alles weergeven” om alle beschikbare tags weer te geven.

  Hoe u een kleurgecorrigeerde wereld kunt zien met uw iPhone

Als u een bestand opslaat op uw iCloud Drive, worden de tags ook gesynchroniseerd tussen uw apparaten. Als u bijvoorbeeld een bestand in iCloud Drive met iets op uw iPhone tagt, verschijnt diezelfde tag in iCloud Drive op uw Mac en vice versa.