Bestanden uitpakken in Windows 11: 4 eenvoudige methoden

ZIP-bestanden zijn geweldig om te comprimeren en gemakkelijk door grote groepen bestanden te verplaatsen. Als je echter ooit iets hebt gedownload en een ZIP-bestand hebt ontvangen, kan het zijn dat je niet weet hoe je het moet openen. Hoewel de meeste besturingssystemen tegenwoordig worden geleverd met een ZIP-programma, hoeft u zich geen zorgen te maken als u nog steeds niet weet hoe u bestanden moet uitpakken. In dezelfde geest als onze handleidingen over het uitpakken van ZIP-bestanden in Chrome OS en het uitpakken van bestanden op iPhones, kunt u als volgt bestanden uitpakken in Windows 11.

Hier hebben we vier verschillende manieren genoemd om bestanden in Windows 11 uit te pakken. U kunt de native bestandsverkenner of een hulpprogramma van derden gebruiken om inhoud uit een ZIP-bestand te extraheren. U kunt CMD ook gebruiken om bestanden uit te pakken in Windows 11. Voor gedetailleerde instructies, vouw de onderstaande tabel uit en ga naar het gewenste gedeelte.

1. Pak bestanden uit in Windows 11 met behulp van Verkenner

U kunt bestanden en mappen in Windows 11 eenvoudig uitpakken met behulp van de native bestandsverkenner. Het is niet nodig om een ​​bestandscompressietool van derden te downloaden, zoals Winzip of WinRAR. Hier leest u hoe u inhoud uit mappen in Windows 11 kunt uitpakken en extraheren.

1. Klik eerst met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en kies “Alles uitpakken”. U kunt ook klikken op “Alles uitpakken” in het bovenste menu.

2. Er verschijnt een minivenster waarin u de doelmap kunt kiezen. Ik houd het over het algemeen zoals het is en klik op “Uitpakken”. Hiermee wordt het bestand uitgepakt naar dezelfde bestemming waar de gecomprimeerde map zich bevindt.

  Een andere achtergrond instellen voor meerdere monitoren in Windows 10

3. En daar heb je het! De uitgepakte inhoud is daar beschikbaar in een standaardmap.

4. Als u specifieke bestanden wilt uitpakken, kunt u het ZIP-bestand ook openen door erop te dubbelklikken. En nu kunt u de bestanden selecteren die u nodig hebt en ze kopiëren, net als gewone bestanden.

5. Ga nu terug en maak een nieuwe map op dezelfde bestemming en plak de bestanden. Op deze manier kunt u bepaalde bestanden uit een gecomprimeerd ZIP-bestand uitpakken.

Maak een ZIP-bestand in Windows 11 met Verkenner

Als u een ZIP-bestand in Windows 11 wilt maken met Verkenner, selecteert u eenvoudig een bestand of map en klikt u er met de rechtermuisknop op. U kunt ook een aantal verschillende bestanden selecteren. Kies nu “Comprimeer naar ZIP-bestand”.

Een gecomprimeerd ZIP-bestand wordt in dezelfde map gemaakt. U kunt een naam instellen voor het ZIP-bestand en u bent klaar.

2. Pak bestanden uit in Windows 11 met 7-Zip

Als je een programma van derden wilt gebruiken, raad ik 7-Zip aan om bestanden in Windows 11 uit te pakken met andere populaire oplossingen zoals WinRAR en WinZip. Het is gratis, open-source, irriteert je niet met pop-ups en biedt een uitstekend compressie-algoritme. Daarom hebben we 7-Zip gekozen als een van de beste Windows 11 apps. Dus als u bestanden in Windows 11 wilt uitpakken, volgt u onze onderstaande gids.

1. Ga je gang en download 7-Zip van hier. Installeer daarna de app op uw Windows 11 pc.

2. Klik nu met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en open “Meer opties weergeven”.

3. Selecteer hier “7-Zip” en open “Bestanden uitpakken…”.

4. Kies nu de bestemming door op het menu met 3 stippen te klikken en klik vervolgens op “OK”.

5. En dat is alles. Alle inhoud van het ZIP-bestand wordt uitgepakt in de gekozen map.

6. Als u specifieke inhoud uit een ZIP-bestand wilt extraheren, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u “Meer opties weergeven”. Open nu 7-Zip -> Open archief.

  Een systeemherstelpunt maken op Windows 10

7. Zodra 7-Zip is geopend, selecteert u de bestanden die u wilt uitpakken en klikt u vervolgens bovenaan op “Uitpakken”.

8. Kies in het volgende venster de doelmap en klik op “OK“.

9. De bestanden worden uitgepakt in een map. En zo kun je 7-Zip gebruiken om bestanden uit te pakken in Windows 11.

3. Pak bestanden uit in Windows 11 met PowerShell

Anders dan File Explorer en 7-Zip, kunt u PowerShell ook gebruiken om bestanden uit te pakken in Windows 11. Met slechts een opdracht kunt u een ZIP uitpakken en er inhoud uit halen. Hier is hoe het te doen.

1. Druk eenmaal op de Windows-toets en typ “powershell”. Klik nu op “Uitvoeren als beheerder” in het rechterdeelvenster. Als u PowerShell altijd met beheerdersrechten wilt gebruiken, volgt u onze handleiding voor meer informatie.

2. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en kies “Kopieer als pad“. Hiermee wordt het volledige adres van het ZIP-bestand naar het klembord gekopieerd.

3. Voer nu de onderstaande opdracht uit om bestanden in Windows 11 uit te pakken met PowerShell. Vervang hier het pad van het ZIP-bestand door het daadwerkelijke pad dat u hierboven hebt gekopieerd. Hiermee wordt de inhoud van het ZIP-bestand uitgepakt in de “C”-schijf onder “Nieuwe map”. Ik heb de “C” -schijf als bestemmingsadres gekozen, maar u kunt uw eigen adres kiezen.

Expand-Archive -Path "path of ZIP file" -DestinationPath "C:New Folder"

4. Open ten slotte de “C” -schijf en ga naar “Nieuwe map”. Hier vindt u de uitgepakte inhoud van het ZIP-bestand. Dus zo kun je bestanden in Windows 11 uitpakken met PowerShell.

5. Als u een map wilt comprimeren en een ZIP-bestand wilt maken met PowerShell in Windows 11, voert u gewoon de onderstaande opdracht uit. De syntaxis is vergelijkbaar met de bovenstaande. Vervang hier het pad van het bestand of de map door het adres van het bestand/de map die u wilt comprimeren.

Compress-Archive -Path "path of the file or folder" -DestinationPath "C:compressed.zip"

6. Nadat u de opdracht hebt uitgevoerd, vindt u het bestand “compressed.zip” in de “C”-schijf.

  PowerShell-opdrachten uitvoeren op een extern Windows 10-systeem

4. Pak bestanden uit in Windows 11 met behulp van de opdrachtprompt (CMD)

Ten slotte kunt u de opdrachtprompt gebruiken om ZIP-bestanden in Windows 11 uit te pakken. Net als PowerShell heeft de opdrachtprompt een aantal handige trucs in petto om ZIP-bestanden te comprimeren en te decomprimeren. Voor het geval u niet op de hoogte bent, in 2018, Command Prompt heeft de krachtige TAR-opdrachtregeltool waarmee je snel bestanden kunt uitpakken in Windows 11, net als op Linux-systemen. Dus hier leest u hoe u TAR gebruikt en ZIP-bestanden extraheert in Windows 11 met CMD.

1. Ga naar de map waar het ZIP-bestand zich bevindt. Klik op de adresbalk en typ cmd en druk op Enter. Dit opent de opdrachtprompt in hetzelfde venster.

2. Voer vervolgens de onderstaande opdracht uit. Zorg ervoor dat u de bestandsnaam hernoemt met de werkelijke naam van het bestand. Druk nu op Enter en het ZIP-bestand wordt in dezelfde map uitgepakt.

tar -xf filename.zip

3. Zoals je hier kunt zien, heeft CMD het ZIP-bestand op dezelfde locatie met succes uitgepakt.

ZIP-bestanden uitpakken in Windows 11 Met CMD, 7-Zip, Verkenner en PowerShell

Deze vier methoden kunnen dus ZIP-bestanden voor u uitpakken. Niet alleen dat, met 7-Zip kunt u RAR, 7Z, TAR, TGZ en nog veel meer gecomprimeerde bestandsindelingen extraheren. En als je een opdrachtregelnerd bent, kun je TAR tot je beschikking hebben op de opdrachtprompt. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als u wifi-wachtwoorden in Windows 11 wilt zien, kunt u naar onze gekoppelde handleiding gaan. En als u op zoek bent naar de locatie van de opstartmap van Windows 11 om uw favoriete programma’s toe te voegen om tijdens het opstarten te starten, hebben we ook een handige gids voor u. Tot slot, als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten