Bestanden zippen of uitpakken op een Chromebook

Wilt u een heleboel bestanden in een e-mail verzenden, of heeft u misschien een gecomprimeerd ZIP-bestand als bijlage op uw Chromebook ontvangen? Of je nu bestanden wilt zippen of uitpakken, Chrome OS maakt het een makkie om te doen zonder extra applicaties.

Bestanden zippen

Om aan de slag te gaan, opent u de app Bestanden en navigeert u naar de map met de bestanden die u wilt inpakken.

Markeer hier alle bestanden die u wilt toevoegen door Ctrl ingedrukt te houden terwijl u op elk toe te voegen bestand klikt. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden en klik op “Zip Selected” in het contextmenu dat verschijnt.

  Hoe Adobe Photoshop CC te repareren als het crasht of traag is?

De bestanden worden gezipt en toegevoegd aan een bestand met de naam “Archive.zip” in de huidige map. De naam is standaard “Archief”, maar kan worden gewijzigd in wat u maar wilt nadat het is gemaakt.

Nu je je bestanden hebt gecomprimeerd, zijn ze klaar om te worden geüpload en naar vrienden en familie te sturen als bijlage in een e-mail.

Hoe bestanden uitpakken

Als u een ZIP-bestand als bijlage heeft ontvangen van een vriend of familielid, is het uitpakken op uw Chromebook net zo eenvoudig als het is te zippen. Het doet zelfs native RAR-bestanden!

Als het gaat om het uitpakken van een bestand, doet Chrome OS de dingen een beetje anders dan je misschien gewend bent als je van een pc of Mac komt. In plaats van het bestand te openen om de inhoud te zien, koppelt Chrome OS het bestand alsof het een externe schijf is in de app Bestanden.

  Hoe laat je een kunstaas vallen op een Pokèstop in Pokémon Go

Als u het bestand via e-mail hebt ontvangen, downloadt u het en navigeert u ernaar in de app Bestanden. Downloads zijn meestal te vinden in de map “Downloads”.

Dubbelklik op het ZIP-bestand om het te openen en de inhoud van het bestand wordt weergegeven.

Merk op dat wanneer u het bestand opent, het als een externe schijf aan de linkerkant van het venster wordt gemount.

Nu u het bestand heeft geopend, gaan we de inhoud naar een map op uw Chromebook verplaatsen door de gewenste bestanden te selecteren met de Ctrl-toets en op elk item te klikken, vervolgens met de rechtermuisknop op een bestand te klikken en op ‘Kopiëren’ te klikken.

  5 tips voor het bouwen van uw eerste pc

Navigeer vervolgens naar de doelmap waar u deze bestanden wilt opslaan, klik met de rechtermuisknop en selecteer “Plakken” in het contextmenu.

Dat is alles. Nadat u klaar bent met het uitpakken van de bestanden, klikt u op het uitwerppictogram om het ZIP-bestand te ontkoppelen van de app Bestanden en nu kunt u het veilig verwijderen van uw Chromebook.