Bestandsextensies weergeven in Windows 11 (4 methoden)

Als u systeemmappen zoals Temp probeert te vinden om tijdelijke bestanden en mappen uit Windows 11 te verwijderen, is de kans groot dat u verborgen bestanden en mappen in Windows 11 moet inschakelen om ze zichtbaar te maken. Evenzo, als u een bestandstype wilt wijzigen, moet u bestandsextensies weergeven in Windows 11. Deze instelling is standaard uitgeschakeld, dus u moet deze handmatig inschakelen. Wat dat betreft, laten we doorgaan en leren hoe u bestandsextensies kunt weergeven in Windows 11. Dit toont het bestandstype zoals .zip, .pdf, .mp4, .png, enz., naast elk bestand, en u kunt openen met een passend programma. Laten we dus zonder enige vertraging naar de gids springen.

Bestandsextensies weergeven in Windows 11 (2022)

In deze handleiding hebben we vier methoden opgenomen om bestandsextensies in Windows 11 te bekijken. U kunt het bestandstype voor elk bestand inschakelen vanuit Verkenner, Instellingen, Verkenner-opties en Opdrachtprompt. Vouw de onderstaande tabel uit om de methode te bekijken die u geschikt vindt.

Bestandsextensies weergeven in Windows 11 vanuit Verkenner

1. Open eerst Verkenner op Windows 11. U kunt de Windows 11-sneltoets “Windows + E” gebruiken om de Verkenner onmiddellijk te openen.

  Apps uitvoeren in de beheerdersmodus vanuit de Run Box op Windows 10

2. Klik vervolgens op “Bekijken” in het bovenste menu en selecteer “Weergeven”.

3. Klik vervolgens om “Bestandsnaamextensies” in te schakelen.

4. Hierdoor worden bestandsextensies in Windows 11 ingeschakeld. Open een map met verschillende bestanden en hier ziet u de bestandsextensies die aan het specifieke bestandstype zijn gekoppeld. Het ZIP-bestand toont bijvoorbeeld .zip, het PDF-bestand toont .pdf en meer.

5. Als u het bestandstype wilt wijzigen, kunt u het bestand selecteren en op “F2” drukken om de naam van het bestand te wijzigen. Wijzig nu de bestandsextensie naar wens.

6. Als u bestandsextensies in Windows 11 wilt verbergen, start u Bestandsverkenner opnieuw en opent u Beeld -> Weergeven in het hoofdmenu. Schakel vervolgens “Bestandsnaamextensies” uit en u bent klaar.

Bestandsextensies weergeven in Windows 11 vanuit mapopties

1. U kunt ook een eenvoudige instelling inschakelen in Mapopties om bestandsextensies in Windows 11 weer te geven. Open Verkenner en klik op het menu met drie stippen in het bovenste menu. Klik hier op “Opties“.

2. Schakel vervolgens naar het tabblad “Bekijken” in het pop-upvenster en scrol omlaag. Schakel hier het selectievakje voor “Verberg extensies voor bekende bestandstypen” uit en klik op “OK”.

3. Open nu een map met verschillende bestandstypen en Windows 11 zal de bestandsextensies naast de naam van elk bestand weergeven.

  Hoe u kunt controleren welke versie van Windows u gebruikt

4. Om bestandsextensies in Windows 11 te verbergen, opent u Mapopties opnieuw en schakelt u het selectievakje voor “Verberg extensies voor bekende bestandstypen” in. Klik nu op “OK” om het bekende bestandstype in Windows 11 te verbergen.

Bestandsextensies weergeven in Windows 11 vanuit Windows-instellingen

Met de app Instellingen kunt u ook bestandstypen in Windows 11 weergeven. Volg de onderstaande stappen om deze in te schakelen:

1. Druk eerst op “Windows + I” om de app Instellingen meteen te openen. Ga daarna naar ‘Privacy en beveiliging’ in de linkerzijbalk en open het gedeelte ‘Voor ontwikkelaars’ in het rechterdeelvenster.

2. Blader vervolgens naar beneden en zoek naar de optie “Instellingen wijzigen om bestandsextensies weer te geven” onder “Verkenner”. Klik ernaast op “Instellingen weergeven”.

3. Dit opent de mapopties, hetzelfde venster waarin we wijzigingen hebben aangebracht in de bovenstaande methode. Schakel hier het selectievakje voor “Verberg extensies voor bekende bestandstypen” uit en klik op “OK”.

4. Nu zijn bestandstypen zichtbaar op uw Windows 11-pc.

Bestandsextensies weergeven in Windows 11 met de opdrachtprompt

Ten slotte kunt u de opdrachtprompt gebruiken om bestandsextensies in Windows 11 te bekijken. Het is een van de beste CMD-tips en -trucs die we in het verleden hebben behandeld. Dit is hoe het werkt:

  Een bevroren weergave op Windows 10 repareren

1. Druk op de Windows-toets en typ “cmd”. Klik hier op “Uitvoeren als beheerder” in het rechterdeelvenster. Als je altijd apps wilt openen met beheerdersrechten, volg dan onze gekoppelde handleiding.

2. Plak vervolgens de onderstaande opdracht in het CMD-venster en druk op Enter. Hiermee wordt de registersleutel toegevoegd om bestandstypen in Windows 11 weer te geven. Ga voor meer van dergelijke beste registerhacks in Windows 11 naar ons artikel.

reg add HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced /v HideFileExt /t REG_DWORD /d 0 /f

3. En daar ga je! U kunt nu het bestandstype bekijken in Windows 11.

Standaard bestandstype weergeven in Windows 11

Dus zo kunt u het bestandstype in Windows 11 voor verschillende bestandsindelingen weergeven. Ik laat de bestandsextensies altijd ingeschakeld, zodat ik gemakkelijk de bestandstypen kan kennen en dat specifieke bestandsformaat kan openen met een speciaal programma. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als je meer wilt weten over dergelijke verborgen Windows 11-functies, lees dan ons uitgebreide artikel. En om meer te weten te komen over de beste Windows 11-apps, ga je naar onze samengestelde lijst. Tot slot, als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten