Beste 13 PS4-avonturengames die je in 2023 zou moeten spelen

Jij wilt toch ook wat avontuur in het leven? Nou, je kunt deze beste avonturengames op PS4 uitproberen om een ​​leuke tijd te hebben.

Avonturengames bieden spelers boeiende en boeiende gameplay-ervaringen waarmee ze nieuwe werelden kunnen ontdekken, puzzels kunnen oplossen en kunnen genieten van diepgaande verhalen.

Wat zijn avonturenspellen?

Videogames in het avonturengenre leggen sterk de nadruk op het oplossen van puzzels, verhaallijnen en verkenning. Bij avonturengames nemen spelers vaak de positie aan van een hoofdrolspeler die zich door een verzonnen wereld moet verplaatsen, interactie moet hebben met verschillende personages en raadsels moet oplossen om de plot vooruit te helpen.

De definitie van avontuur in het woordenboek is niet van toepassing op avonturenspellen. Terwijl sommigen dat doen, kiezen velen voor kalmere, meer weloverwogen inspanningen in plaats van risico’s en spanning. Ze missen ook rollenspellen met intense gevechten, teamwerk en puntenbeheer. De plot van avonturengames is vaak cruciaal.

Er zijn verschillende soorten avonturengames, zoals point-and-click-games, tekstavonturen en visuele romans. Bij het meest voorkomende type avonturenspel klikt de speler op personages en items om verbinding met ze te maken en obstakels te overwinnen.

Doelstellingen en gameplay van avonturenspellen

Avonturengames hebben vaak meeslepende verhalen en meeslepende wereldvormende aspecten die spelers aanmoedigen om te verkennen en puzzels op te lossen om de plot vooruit te helpen. De primaire doelen van avonturengames zijn het oplossen van mysteries, het verzamelen van bewijsmateriaal en het doorlopen van het verhaal.

Gamers nemen vaak de rol aan van een hoofdrolspeler die moet communiceren met niet-speelbare personages om meer te leren, raadsels op te lossen en uitdagingen te overwinnen om hun doel te bereiken.

Spelers moeten mogelijk logica, kritische analyse en inventiviteit toepassen om hindernissen te overwinnen en door het spel te komen. Hoewel sommige avonturengames ook actiecomponenten bevatten, waaronder stealth of strijd, zijn deze meestal ondergeschikt aan de verhalende en puzzeloplossende elementen van de game.

Avonturengames bieden over het algemeen een rijke en boeiende ervaring die spelers ertoe aanzet creatief na te denken en hun omgeving te verkennen.

Hier zijn enkele top PS4-avonturengames die je kunt spelen om de beste en meest boeiende gameplay-ervaring te krijgen.

Een uitweg

A Way Out gebruikt het gezichtspunt van een derde persoon voor het spelen van dit actie-avonturenspel. Het is bedoeld voor interactieve multiplayer met gesplitst scherm, waarbij met een partner moet worden gespeeld terwijl hun schermen naast elkaar worden weergegeven. U kunt dit zowel lokaal als online doen.

Leo en Vincent, de twee centrale personages van het spel, zijn gevangenen die proberen uit de gevangenis te ontsnappen om wraak te nemen op een gedeelde vijand. De plot van de game wordt verteld door middel van filmische sequenties en interactieve gameplay, waarin spelers beslissingen nemen die van invloed zijn op het verloop van de game. De game bevat een reeks instellingen, waaronder gevangeniswerven, boerderijen en ziekenhuizen.

Spelers moeten samenwerken om puzzels op te lossen, deel te nemen aan fysieke gevechten en spannende achtervolgingsmomenten te beleven. Een ander onderscheidend aspect van het spel is dat één speler het spel moet bezitten om een ​​vriend uit te nodigen om alles voor niets met hem te spelen. Over het algemeen biedt A Way Out een aangrijpend verhaal, furieuze gameplay en een boeiende coöpervaring.

Assassin’s Creed Valhalla

Verschillende hoofdplotbogen en een heleboel optionele side-quests, bekend als World Events, vormen de structuur van de videogame Assassin’s Creed Valhalla met actieposities. Spelers nemen de positie aan van Eivor, een Vikings-raider die zijn clan van Noorwegen naar de kusten van Engeland leidt op zoek naar een nieuw thuis in de 9e-eeuwse setting van het spel.

  Controleer hoe traag uw apparaat is

Tijdens de reis moeten Eivor en zijn stam het politieke klimaat van middeleeuws Engeland bedwingen en vechten met concurrerende clans en het Engelse leger. De game heeft een uitgestrekt gebied waar spelers kunnen vissen, jagen en knutselen.

Spelers kunnen het uiterlijk, de wapens en talenten van Eivor aanpassen aan hun speelstijl. De game bevat ook RPG-componenten zoals verschillende eindes en dialoogopties.

De game heeft naast het hoofdperceel verschillende zijmissies en activiteiten. Hierdoor kunnen de spelers de locatie en de personages beter bereiken.

De laatste van ons geremasterd

The Last of Us Remastered speelt zich af in een derde persoonsperspectief om te genieten van dit actie-avonturenspel. De speler reist door post-apocalyptische landschappen zoals dorpen, gebouwen, bossen en riolen om het plot vooruit te helpen.

De speler kan vuurwapens, geïmproviseerde wapens, man-tegen-man-gevechten en stealth gebruiken om zichzelf te verdedigen tegen vijandige mensen en kannibalistische wezens die zijn aangetast door een gemuteerde vorm van de Cordyceps-schimmel.

De geremasterde editie heeft alle eerder beschikbare downloadbare content, bijgewerkte audio en betere beelden. Ook een nieuwe foto-optie en de keuze om de game in high definition met 60 FPS te spelen maken deel uit van de game.

De agressieve menselijke vijanden in het spel hebben een kunstmatig intelligentiesysteem dat bepaalt hoe ze reageren op gevechten.

God Of War Ragnarok

Actie-avonturenspel God of War Ragnarök wordt gespeeld vanuit de derde persoon. Er zijn geen cam-cuts of laadvensters tijdens de presentatie van het spel. Om de ondergang van Ragnarok af te wenden, volgt de game Kratos, een legendarische Griekse god, en zijn zoon Atreus terwijl ze door de Noorse mythologie reizen. Gamers kunnen verbeterde gevechtsmechanismen, gloednieuwe tools en vaardigheden verwachten, en een grotere open wereld om te ontdekken.

Er zijn meestal milde en zware aanvallen voor elk wapen. Ze hebben slots voor zowel serieuze als lichte magische aanvallen. Deze kunnen worden aangepast met runen om magische runenaanvallen mogelijk te maken, waardoor spelers een scala aan opties krijgen voor hun specifieke speelstijl.

De rollenspel-videogamecomponenten uit de 2018-versie zijn nog steeds aanwezig in de game. Dit omvat het crafting-systeem, dat veel van dezelfde bronnen gebruikt om nieuwe uitrusting te produceren of de voordelen van reeds bestaande bepantsering en wapens te verbeteren. Buiten het hoofdperceel van de game zijn er veel neventaken.

Batman Arkham Asylum

Actie-avonturenspel Batman: Arkham Asylum wordt gespeeld vanuit het perspectief van een derde persoon. Het spelende personage is zichtbaar op het scherm en de camera kan vrij om hem heen pannen. De speler bestuurt Batman terwijl hij door Arkham Asylum reist, een gevangenis voor crimineel gestoorde mensen voor de kust van Gotham City.

De speler bestuurt Batman terwijl hij over het eiland beweegt, legers van vijanden afweert en raadsels oplost om het complot vooruit te helpen. De game heeft meerdere baasgevechten tegen bekende slechteriken, waaronder Scarecrow en Poison Ivy. Het heeft ook een reeks tools en gevechtstechnieken die kunnen worden verbeterd naarmate de speler verder komt.

De game heeft ook een stealth-component waarmee spelers vijanden heimelijk en ongezien kunnen uitschakelen. Tussenfilmpjes en spraaklogs verspreid over het eiland worden gebruikt om de plot te vertellen, waardoor de personages en het Batman-universum meer nuance krijgen. De game heeft een boeiend verhaal en is een must-play voor alle Batman-fans.

Dagen voorbij

Het third-person actie-avonturenspel Days Gone speelt zich af in een post-apocalyptische open wereld. De setting van de game is een post-apocalyptisch Oregon, VS, waar een ziekte de meeste mensen heeft veranderd in wezens die op zombies lijken en bekend staan ​​als Freakers. Deacon St. John, een voormalige bandiet die zwerver en wraakjager is geworden, is op zoek naar zijn vrouw, Sarah. Ze was verdwenen en je neemt het personage van St. John aan in het spel.

  Publiek versus particulier bedrijf: wat zijn de verschillen?

De game heeft een dag-nachtcyclus, een systeem voor weerseffecten en een grote open ruimte die gamers kunnen verkennen. Spelers kunnen verschillende wapens gebruiken om menselijke en Freaker-vijanden te bestrijden, zoals vuurwapens en contactwapens. Ze kunnen zich verbergen voor vijanden of hen in een hinderlaag lokken door stealth en vallen te gebruiken.

De game biedt naast de hoofdmissies een groot aantal zijmissies, zoals het vernietigen van Freaker-nesten, het redden van gijzelaars, het vernietigen van vijandige kampen en het vangen van premiejagers.

Duivel mag huilen 5

Dante, Nero en een gloednieuw personage genaamd V zijn allemaal speelbare personages in de gameplay van Devil May Cry 5. Net als bij andere games in de Devil May Cry-serie, richt de gameplay zich op snelle, elegante actie. Spelers nemen de controle over een van deze helden over en vechten tegen demonen en andere bovennatuurlijke vijanden om door het verhaal van de game te komen.

Het verhaal van de game draait om de demonische jager Dante, Nero en een rekruut genaamd V terwijl ze samenwerken om een ​​machtige demon genaamd Urizen te stoppen. Het vindt ergens na de gebeurtenissen van Devil May Cry 4 plaats.

The Bloody Palace, een multiplayer-optie in Devil May Cry 5, stelt spelers in staat om deel te nemen aan de strijd tegen golven van vijanden terwijl ze strijden om hoge scores. De game heeft uitstekende graphics en speelbaarheid, waardoor het een must-play is voor alle avontuurlijke fans.

Geest van Tsushima

Een third-person action-adventure-videogame genaamd Ghost of Tsushima is vrij beroemd. De speler kan kiezen uit verschillende spelalternatieven om de gestelde doelen te bereiken. Ze kunnen hun katana gebruiken om een ​​impasse aan te gaan, een direct conflict met tegenstanders dat kan leiden tot een reeks dodelijke slagen tegen verschillende vijanden.

Spelers kunnen Tsushima Island verkennen en verschillende doelen bereiken in de open wereld van de game. Spelers kunnen deelnemen aan nobele samoeraigevechten of meer geheime tactieken tijdens gevechten rond Jin’s samoeraizwaard en andere wapens en vaardigheden.

De game heeft NPC’s waarmee de speler kan praten, samen met verschillende interessante zijmissies. Spelers kunnen de dorpen en kampen onder Mongoolse controle bevrijden door alle daar geplaatste tegenstanders te verwijderen.

Jin kan verschillende gevechtsposities gebruiken als hij Mongoolse leiders heeft geobserveerd of gedood. Kleine charmes en cadeautjes worden aan spelers toegekend voor het voltooien van zijmissies of het helpen van NPC’s; deze items kunnen worden verzameld bij altaren.

Brandwacht

In 1989 was Wyoming in de Verenigde Staten het decor van de first-person avonturengame Firewatch. De hoofdrolspeler van het spel is Henry, een uitkijkpost voor vuur gestationeerd op een toren in het Shoshone National Forest. Meer locaties zullen toegankelijk worden voor spelers naarmate het plot zich ontwikkelt, en specifieke evenementen vinden plaats op verschillende uren van de dag.

Spelers reizen als Henry door het uitgestrekte en adembenemende Shoshone National Forest en communiceren via de radio met hun baas, Delilah. Terwijl Henry en Delilah samenwerken om het raadsel rond vreemde gebeurtenissen in het bos op te lossen, vormen hun gesprekken het grootste deel van de plot van het spel.

Met een levendig kleurenschema en een realistisch omgevingsontwerp heeft de game een onderscheidende visuele esthetiek. De game wordt aanbevolen voor elke speler die op zoek is naar avontuur tijdens het spelen van verbluffende Play Station-games.

Horizon nul dageraad

Horizon Zero Dawn gebruikt het perspectief van een derde persoon om het rollenspel met actie te spelen. De speler bestuurt Aloy, een jager die door een post-apocalyptische wereld reist die wordt geregeerd door kunstmatige wezens. Aloy heeft verschillende technieken om vijanden uit te schakelen, waaronder speren, explosieven gebruiken, vallen als struikeldraad leggen met de Tripcaster en ze met pijlen beschieten.

De game heeft een grote open wereld met verschillende landschappen en een aangrijpend plot dat zich ontwikkelt door innemende personages en adembenemende esthetiek. Elke robotsoort in Horizon Zero Dawn heeft verschillende sterke en zwakke punten. Gevechten omvatten daarom het gebruik van een reeks wapens en strategieën om ze te verslaan. Om de controle over te nemen, kunnen spelers ook stealth oefenen en vallen inzetten.

  U krijgt waarschijnlijk geen $ 25 van Apple's iPhone Throttling-schikking

Terwijl het hoofdverhaal zich over de hele wereld afspeelt, ontwikkelt de missiestructuur zich om de studie van stammen mogelijk te maken. Aloy voert taken uit tijdens zijmissies, zoals het verkrijgen van middelen, het redden van mensen in gevaar, het heroveren van bandietenkampen, het uitroeien van criminelen en steeds complexere machines en het overwinnen van andere hindernissen.

Er zijn er twee nodig

Platformgames zijn opgenomen in de actie-avontuur-videogame It Takes Two. Omdat het in de eerste plaats is gemaakt voor interactieve multiplayer met gesplitst scherm, moet een andere speler lokaal of online worden gevonden om te spelen.

Cody en May, een stel dat door de magie van hun kind in poppen is veranderd, moeten samenwerken om hun relatie te herstellen en terug te keren naar hun standaardlichamen in het spel. De spelers besturen Cody en May via verschillende instellingen, elk met mechanica en moeilijkheden. De game heeft een verscheidenheid aan gameplay-elementen, zoals platformactie, gevechten en het oplossen van puzzels.

Een van de onderscheidende kenmerken is de soepele lokale of online co-op-optie in het spel, waarbij spelers moeten samenwerken om verder te komen in het spel. Spelers moeten samenwerken om raadsels op te lossen en tegenstanders te bestrijden, omdat elke speler een unieke set aanvullende vaardigheden heeft.

Marvels Spiderman

Marvel’s Spider-Man is een actie-avonturenspel in een open wereld dat zich afspeelt in de wijk Manhattan, een fictieve weergave van het hedendaagse New York City. Het stuk bevat Peter Parker, ook bekend als Spider-Man, die ernaar streeft zijn persoonlijke en bovenmenselijke verplichtingen in evenwicht te brengen. Bovendien stelt het vechtsysteem van de game spelers in staat vijanden te verslaan met behulp van gadgets, combinaties en omgevingsobjecten.

Een talentenboom is een ander spelonderdeel waarmee spelers de gevechtsvaardigheden van Spider-Man kunnen verbeteren en nieuwe krachten kunnen ontgrendelen. Naast het verkennen van de open wereld en het voltooien van neventaken, kunnen spelers tal van verborgen dingen over de stad vinden. De game bevat ook een nieuwe groep personages, waaronder Dr. Octavius, Peters mentor en maatje, en de sinistere zes.

Je kunt pakken, pakaanpassingen, gadgets en alle bijbehorende verbeteringen kopen met tokens. Als je bepaalde doelen voltooit, krijg je meer tokens. De game wordt ten zeerste aanbevolen voor liefhebbers van avontuur die de gamers met spanning vullen.

The Elder Scrolls V: Skyrim is een rollenspel met actie. Je kunt het zowel in de eerste als in de derde persoon spelen. De game speelt zich af in Skyrim, een noordelijke provincie van het denkbeeldige continent Tamriel, een uitgestrekt en open universum. De Dragonborn, een held die draken kan bevechten en hun kracht kan consumeren, is het personage dat spelers in dit spel spelen.

Spelers kunnen hun ras, geslacht, talenten en vaardigheden selecteren met behulp van het geavanceerde karakteraanpassingssysteem van de game. Gamers kunnen een breed scala aan omgevingen verkennen, van imposante bergen tot dichte bossen en oude ruïnes, en de wereld biedt een scala aan zoektochten en moeilijkheden. Onderweg komen ze verschillende groepen tegen, waaronder de Companions, de Dark Brotherhood en de Thieves Guild.

Spelers in Skyrim kunnen beslissingen nemen die van invloed zijn op het einde van het spel. De diepe plot en meeslepende gameplay zijn de belangrijkste reden achter de populariteit van het spel. De game heeft ook een omvangrijke modding-community waarmee gebruikers hun gameplay-ervaring kunnen aanpassen en personaliseren.

Conclusie

Avontuurlijke gamers op de PS4 kunnen fascinerende omgevingen verkennen, deelnemen aan opwindende gameplay-mechanismen en interessante verhaallijnen volgen, waardoor een opwindende en meeslepende game-ervaring ontstaat. Avontuurspellen zijn toegankelijk in een breed scala aan genres, bieden iets voor elk soort speler en bieden urenlang amusement.

Je kunt ook enkele beste PS4-multiplayer-games verkennen.