Beste 8 urenstaatsjablonen om de door werknemers bestede tijd bij te houden

Urenstaten zijn handig bij het genereren van loonlijsten, boekhouding of het budgetteren van een project en het factureren van de klanten.

Timesheet is een van de kerncomponenten die bijdragen aan de goede werking van elk bedrijf. Het zijn documenten die de werkuren van werknemers in een bedrijf bijhouden.

Declarabele uren van medewerkers inboeken is een ingewikkelde taak die een hoge mate van precisie vereist. U zult echter meer dan verrast zijn te weten dat veel bedrijven nog steeds vasthouden aan de verouderde manieren om de te betalen uren van hun werknemers, externe teams en freelancers bij te houden.

Het valt niet te ontkennen dat het handmatig bijhouden van de tijd die aan taken wordt besteed, zeer inefficiënt is. Dit zijn de nadelen van het gebruik van op papier gebaseerde urenstaten:

 • Op papier gebaseerde urenstaten kunnen de nauwkeurigheid nooit garanderen, en de minuten die niet worden bijgehouden, helpen u veel inkomsten van uw klanten te verliezen.
 • Op papier gebaseerde urenstaten hebben geen manier om de tijd die aan projecten wordt besteed om te zetten in productiviteitsstatistieken van werknemers, en u krijgt geen idee hoe efficiënt uw werknemers waren
 • Het omgaan met handmatige urenstaten is een harde noot om te kraken, aangezien ze zich met de tijd beginnen op te stapelen. Als u ze opnieuw bekijkt, verspilt u uw kostbare tijd aan de triviale taak om door een stapel papieren te bladeren.
 • Handmatige urenstaten nemen veel tijd in beslag om ze te bekijken om te zien of de berekeningen kloppen. Daarnaast kost het genereren van facturen en salarisadministratie veel tijd.
 • Traditionele methoden voor het bijhouden van tijd zijn vatbaar voor menselijke fouten en u zult ongetwijfeld onnauwkeurigheden in de procedure tegenkomen. Aan de andere kant verhoogt het geautomatiseerde proces van het bijhouden van urenstaten de productiviteit en laat het geen ruimte voor fouten.

Nu u weet hoe de traditionele methode van urenstaten uw bedrijf schaadt, wordt het hoog tijd dat u een urenstaatsjabloon kiest die de te betalen uren van uw werknemers nauwkeurig kan volgen en u tijd en geld bespaart.

Laten we eens kijken waarom u voor een urenstaatsjabloon zou moeten gaan in plaats van een online tijdregistratietool.

 • Een roostersjabloon is voor iedereen gratis te downloaden; daarom is het een uitstekende keuze voor kleine bedrijven en freelancers die niet kunnen kiezen voor de betaalde cloudgebaseerde tijdregistratietools.
 • Deze urenstaatsjablonen zijn beschikbaar in vele bestandsindelingen; daarom kunt u ze op elk platform naar keuze gebruiken. Bovendien heb je geen technische expertise nodig; download deze sjablonen en begin ze meteen te gebruiken.
 • Op Excel gebaseerde gratis urenstaatsjablonen hebben ingebouwde formules die de berekening versnellen. Ze zijn dus een geschikte keuze voor freelancers om de te betalen uren en uurtarieven op te tellen wanneer ze facturen voor hun klanten genereren.
 • Freelancers kunnen niet alle tijdregistratiesoftware die door hun verschillende klanten wordt gebruikt tegelijk synchroniseren, omdat dit tot veel verwarring kan leiden en hun workflow zal beïnvloeden. Daarom kunnen ze kiezen voor gratis urenstaatsjablonen om hun betaalde werkuren aan het einde bij te houden.

Over het algemeen is een gratis urenstaatsjabloon perfect voor u als u een freelancer of een klein bedrijf bent. Hier bevelen we de acht beste sjablonen voor urenstaten aan die u kunnen helpen uw werkuren bij te houden en transparantie in uw werk te introduceren.

Clockify

Clockify is een uitstekende tijdregistratietool voor gebruik door bedrijven, freelancers en zelfs bedrijven met een hybride werkomgeving die zowel on-site als remote werkende teamleden hebben.

Het biedt gratis afdrukbare urenstaatsjablonen in verschillende bestandsindelingen, zoals Word, Excel, PDF en Google Docs. De gratis versie heeft geen beperkingen op de teamgrootte. Dat betekent dat u zoveel teamleden toevoegt als u wilt en de factureerbare werkuren en productiviteit van werknemers op verschillende projecten bijhoudt.

  Een gids voor beginners over mijlpalengrafiek [+6 Templates]

Managers kunnen deze urenstaatsjablonen eenvoudig downloaden en aanpassen aan het beleid van hun bedrijf. Clockify biedt verschillende varianten van de urenstaatsjablonen:

 • Maandelijks
 • Half maandelijks
 • Wekelijks
 • Tweewekelijks
 • Dagelijks-per uur
 • Dagelijkse Supervisor Urenstaat
 • Projecten Urenstaat: Dit is handig om de kosten van het project en de duur die aan het einde nodig zijn om de rekening te genereren, bij te houden. De projectsjabloon kan gemakkelijk meerdere projecten aan en legt de bestede tijd per taak, uitgaven, factureerbare uren en meer vast.

U kunt het Clockify-urenformuliersjabloon gratis downloaden van hun website in elk formaat naar keuze.

Maandag

Maandag is een cloudgebaseerd werk-besturingssysteem dat een werkschemasjabloon biedt om taken in de wekelijkse diensten toe te wijzen. Deze wekelijkse werkplanningssjabloon stroomlijnt het werkschema van uw teamgenoten en geeft u een duidelijk beeld van het project.

Het maken van uw wekelijkse werkschema met behulp van de wekelijkse urenstaatsjabloon van maandag is een geweldige manier om een ​​soepele werkplanning in uw organisatie uit te voeren. Bovendien is deze cloudgebaseerde wekelijkse planningssjabloon schaalbaar volgens de grootte en afdelingen van uw bedrijf. Bovendien is het flexibel genoeg om zich aan te passen aan de normen, workflow, projecten en taken van uw bedrijf. U kunt het weekschema in drie eenvoudige stappen maken:

Kies een geschikte sjabloon voor wekelijkse werkplanning uit de talloze intuïtieve sjablonen die zijn gemaakt om aan de behoeften van uw organisatie te voldoen. Pas deze sjablonen nu aan volgens het beleid van het bedrijf door bruikbare taken toe te voegen en ze te prioriteren op basis van de vraag van het project. Ten slotte hoef je deze bruikbare items alleen nog maar onder de teamleden te verdelen. Nu kunt u in elke fase de status van taken en projecten overzien.

Met de sjabloon voor wekelijkse ploegendienst op maandag kunt u de volgende taken uitvoeren.

Excel-bladen importeren en exporteren: Exporteer het werkschema eenvoudig naar Excel-formaat voor verder gebruik. Op dezelfde manier kunt u uw Excel-werkplanningsbladen in het dashboard importeren om hun functionaliteit te verbeteren.

Machtigingen beheren: u kunt ‘alleen-lezen’-machtigingen toekennen aan uw teamleden, zodat ze de taken kunnen bekijken die aan hen zijn toegewezen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de teamleden het schema kunnen wijzigen.

Voer zoekopdrachten uit: zoekmogelijkheden en geavanceerde filters stellen u in staat om snel de details te zien van de werknemers die in een bepaalde ploeg werken. Voer gewoon de naam van de werknemers of ploeggegevens in om de details te krijgen die u nodig hebt.

Het sjabloon voor een maandagrooster is gratis voor een team van maximaal twee leden. Als uw team groter is dan twee, kunt u kiezen voor een van de vier premium-abonnementen, namelijk Basic, Standard, Pro en Enterprise, vanaf $ 24 per maand. Het Enterprise-plan kan worden aangepast aan uw vereisten.

Urenstaat Office 365

Urenstaat Office 365 is een eenvoudige maar productieve tool die compatibel is met SharePoint 2013, SharePoint 2016 en SharePoint Online binnen Office 365. Deze Excel-urenstaat biedt de managers een eenvoudige manier binnen SharePoint om de tijd bij te houden die de teamleden besteden aan het voltooien van de verschillende taken en projecten .

Office 365 Timesheet is een perfecte tijdregistratiesjabloon voor kleine bedrijven, contractmedewerkers of freelancers. Het stelt hen in staat om de reguliere en overuren die aan het huidige project zijn toegekend, te volgen en te beheren. Later kan de leidinggevende deze urenstaten beoordelen en wekelijks goedkeuren. Ze kunnen deze efficiënte urenstaatsjabloon ook gebruiken om de efficiëntie en productiviteit van de individuele teamleden die aan een project werken te volgen en te vergelijken.

Deze op Excel gebaseerde urenstaatsjabloon is in hoge mate aanpasbaar en registreert eenvoudig de tijd in, time-out en lunchpauzes van de werknemers op elke dag van de week. Evenzo kunnen de managers eenvoudig het totaal declarabele uren berekenen door de reguliere en overuren van de werknemers automatisch te scheiden.

  Een Google Presentaties-sjabloon maken

Office 365 Timesheet is eenvoudig te bewerken en toegankelijk op verschillende platforms en apparaten. U kunt deze urenstaatsjablonen exporteren in Excel-, CSV- en PSD-indelingen. Deze zijn later handig voor het bekijken, analyseren en genereren van facturen in de toekomst.

De Office 365 Timesheet-sjabloon slaat de gegevens op in beveiligde SharePoint-instanties. Dat zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers de vertrouwelijke gegevens van het bedrijf kunnen achterhalen. Dankzij de Power BI-integratie kan Office 365 Timesheet ook worden geïntegreerd met het databasesysteem van uw werknemer en het management bruikbare inzichten verschaffen over de prestaties van de werknemer.

Het op SharePoint gebaseerde Office 365 Timesheet biedt de volgende voordelen voor de werknemers van het bedrijf:

 • Mogelijkheid om uw dagelijkse factureerbare werkuren vast te leggen in de vorm van concepten
 • Lever wekelijks de opgestelde urenstaten in bij de managers of beheerders
 • Bewerk of wijzig de opgestelde urenstaten voordat u ze uploadt
 • Markeer de voltooide taken als factureerbaar en niet-factureerbaar
 • Rapporteer eenvoudig de factureerbare en niet-factureerbare taken

Niet alleen medewerkers, Office 365 Timesheets helpen het management ook op de volgende manieren:

 • Controleren, goedkeuren, afwijzen en becommentariëren van de door de medewerkers ingediende urenstaten
 • Wijs meerdere medewerkers toe aan één manager in de sjabloon
 • Voeg eenvoudig medewerkers en hun managers toe in de urenstaatsjabloon
 • Pas de urenstaat aan volgens de behoeften van uw bedrijf

De standaardversie van Office 365 Timesheet is gratis en u kunt deze downloaden van de Microsoft Templates-website.

ActiTIME

ActiTime is een Excel-sjabloon voor tijdregistratie waarmee het bedrijf de gecentraliseerde aanpak kan toepassen bij het beheren van de tijd en het project. Het stelt bedrijven in staat om het tijdregistratieproces moeiteloos en foutloos te maken door manieren te bieden om de prestaties van de werknemer en alle actieve projecten te beoordelen en andere gerelateerde inzichten te krijgen.

Het roostersjabloon helpt u de workflow te verbeteren door de taken van een project toe te wijzen aan de teamleden. ActiTIME’s urenstaatsjabloon kan eenvoudig worden geïntegreerd met meer dan 200 apps zoals Trello, Asana, JIRA, GitHub en meer.

ActiTIME biedt de volgende belangrijke voordelen voor zijn gebruikers:

 • Eén platform om de teamleden, projecten, klanten en factureerbare uren te beheren
 • Bied inzichten om facturen en rekeningen te genereren door de factureerbare en niet-factureerbare taken, het uurtarief en meer te classificeren
 • Hulp bij het beoordelen van de prestaties van teamleden op afstand en op locatie met behulp van de urenstaat
 • Flexibel genoeg om te stroomlijnen met de normen van uw bedrijf

Er zijn verschillende varianten van ActiTime-roostersjablonen en u kunt er een kiezen die past bij het beleid van uw bedrijf. Bovendien zijn deze sjablonen beschikbaar in vele bestandsformaten en zonder kosten.

 • Dagelijks
 • Wekelijks
 • tweewekelijks
 • Maandelijks

U kunt alle bovenstaande ActiTime-sjablonen voor urenstaten gratis downloaden van hun websites in drie bestandsindelingen: Excel, Google Spreadsheets en PDF.

Toogl-track

Toggle Track is een populaire urenstaatsjabloon die bedrijven een snelle en betrouwbare methode biedt om de tijd bij te houden die werknemers besteden aan het voltooien van een taak. Deze timesheet helpt de bedrijven om een ​​betere manier van timemanagement toe te passen en de werkbare uren van de werknemer nauwkeuriger vast te leggen. Als je medewerkers hebt die op afstand werken, kun je met Toogl Track hun werk volgen.

Toogl Track Timesheet-sjabloon is beschikbaar in alle populaire bestandsindelingen zoals Google Docs, Google Sheet, Excel Spreadsheets, Word-documenten en PDF’s. Bovendien zijn ze flexibel genoeg om zich aan te passen aan elk bedrijfssegment. Ze zijn dus bij iedereen populair; beheerders, werknemers, freelancers of recruiters.

Toogl Track biedt vier varianten van urenstaatsjablonen:

 • Dagelijks
 • Wekelijks
 • tweewekelijks
 • Maandelijks

Deze verminderen de noodzaak om ze handmatig aan te passen aan de planning van uw bedrijf.

Toogl Track urenstaatsjabloon biedt de volgende functies:

Tijdregistratie zonder gedoe: deze sjabloon voor urenregistratie is eenvoudig te gebruiken en vereist geen uitgebreide configuratie. Klik op de nieuwe regel om een ​​nieuwe invoer te maken! U kunt ook schakelen tussen handmatige en kalendermodi.

  Aanpasbare muziekspeler met equalizer en thema's

Nauwkeurige rapportage: Toogl Track stelt u ook in staat om de prestaties van de werknemer te volgen. Bovendien kunt u deze urenstaten exporteren naar CSV- en PDF-indelingen voor later gebruik.

Naadloze integratie: Toggl Track timesheet kan eenvoudig worden gesynchroniseerd met meer dan 100 apps. Zo is alle informatie overzichtelijk op één plek beschikbaar.

Geautomatiseerd bijhouden: met de cloudgebaseerde urenstaatsjabloon kunt u uw apps volgen voor nauwkeurige tijdrapportage.

Alle sjablonen voor urenregistratie van Toggl Track zijn gratis beschikbaar op hun website.

ClockIt

ClockIt is een online software voor het bijhouden van tijd en locatie die sjablonen voor urenregistratie biedt om het in- en uitklokken van uw werknemers te controleren en vast te leggen. Dit is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven en is een eenvoudige manier om de aanwezigheid en werkuren van de interne medewerkers of degenen die op afstand werken bij te houden.

Deze timesheet-sjablonen kunnen het management helpen bij het automatiseren van de workflow, het registreren van de aanwezigheid en het genereren van de rapporten voor verdere analyse.

ClockIt biedt verschillende varianten van de urenstaatsjabloon en u kunt deze downloaden als Excel- of PDF-bestanden of als Google Spreadsheet.

 • Maandelijks
 • Wekelijks
 • Tweewekelijks
 • Dagelijkse urenstaat van de manager
 • Projecturenstaat

Het urenstaatsjabloon van ClockIt is gratis beschikbaar en u kunt het downloaden als een Excel-blad, PDF-bestand of Google Spreadsheets.

Dovico

Dovico is een tijdregistratietool die gratis sjablonen voor urenstaten biedt als een Excel-werkblad, Word-document en Google Spreadsheets. Met deze sjablonen kunnen kleine bedrijven de aanwezigheid van werknemers, overuren en de tijd die aan het voltooien van elke taak en elk project wordt besteed, bijhouden.

Dovico biedt de volgende timesheet-sjablonen om de tijd te bewaken en bij te houden:

 • Sjabloon voor takenlijst voor tijdbeheer
 • Sjabloon voor wekelijkse urenstaat
 • Sjabloon voor dagelijkse urenstaat
 • Wekelijks projectroostersjabloon met taken (geschikt voor werknemers die aan meerdere projecten werken)
 • Sjabloon voor wekelijkse urenstaat voor werknemers

De sjablonen kunnen de betaalde uren, overuren, ziekteverlof en vakantie van werknemers bijhouden. Werknemers kunnen het totaal berekenen en de urenstaat ondertekenen voordat ze deze bij hun managers indienen.

Alle bovenstaande versies van Dovico’s urenstaatsjablonen kunnen gratis worden gedownload in elk bestandsformaat naar keuze.

Hubstaff

Hubstaff is ongecompliceerde software voor het bijhouden van uren die eenvoudige sjablonen voor urenstaten biedt om het bijhouden van te betalen uren te vergemakkelijken zonder er al te veel tijd aan te besteden. U kunt deze urenstaatsjablonen downloaden als pdf-bestand, Excel-blad, Word-document en andere Google-bestandsindelingen. U moet uw gegevens opgeven en de uren blijven toevoegen terwijl u werkt.

De volgende urenstaatsjablonen zijn beschikbaar:

 • Wekelijks
 • Maandelijks
 • Tweewekelijks
 • Dagelijks per uur
 • Projecturenstaat

De urenstaatsjablonen van Hubstaff kunnen gratis van de website worden gedownload en u kunt ze direct gaan gebruiken.

Opsommen

Als u precisie wilt bij het bijhouden van de te betalen uren van uw teamleden, moet u een van de hierboven genoemde urenstaatsjablonen gebruiken die het beste passen bij de werkcultuur en -normen van uw bedrijf. Timesheet-sjablonen volgen nauwkeurig de prestaties van de werknemers, waardoor het gedoe van het handmatig beheren van de te betalen uren wordt geëlimineerd, waardoor het risico op menselijke fouten wordt uitgesloten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in de beste trackers voor werknemersaanwezigheid en de beste tijdtrackers voor teams of volledige software voor personeelsbeheer.

gerelateerde berichten