Beste Android VPN’s in 2023 (juni)

Dit zijn de beste virtuele privénetwerken om uw privacy op uw mobiele Android-apparaat te beschermen.

Heeft u echt een VPN of virtueel particulier netwerk nodig op uw Android-telefoon of -tablet? Uw mobiele apparaten bevatten enkele van uw meest gevoelige informatie, dus het korte antwoord is: Ja, we raden het ten zeerste aan, vooral als u ooit openbare wifi gebruikt op een Android-apparaat. Een VPN kan je gemoedsrust bieden, waardoor je anoniem en veilig vanaf je telefoon op internet kunt surfen. En ik heb goed nieuws voor Android-gebruikers: het is nu mogelijk om een ​​aantal VPN’s te vinden die snel, veilig, gebruiksvriendelijk en geoptimaliseerd voor mobiel zijn.

Met de opkomst van werken op afstand is de mobiele VPN-markt booming. Volgens een rapport van onderzoeksbureau TopVPN zijn in slechts 12 maanden tijd tussen 2019 en 2020 meer dan 480 miljoen mobiele VPN-apps gedownload. Dat is 54% meer dan het jaar ervoor. En ongeveer 75% van die downloads waren via een Android-telefoon of ander Android-apparaat.

Hoewel gratis services goed waren voor 84% van alle mobiele VPN-downloads, kun je het beste gratis VPN-apps vermijden en in plaats daarvan een beproefde betaalde Android VPN gebruiken. Dat betekent dat u waar voor uw geld krijgt met een veilige, storingsvrije VPN-app voor Android.

Wat maakt VPN het beste voor Android?

De essentiële kenmerken van elke Android VPN zijn snelheid, beveiliging, aantal servers en gebruiksgemak – waarbij dit laatste voor veel gebruikers de grootste zorg is. Het is de combinatie van deze functies, evenals een langdurige reputatie voor kwaliteit.

Naast andere functies heeft de beste Android VPN een kill-schakelaar om u te beschermen in het onwaarschijnlijke geval dat uw verbinding uitvalt, waardoor u wordt gespaard van de gevaren van welk onbeveiligd netwerk u ook gebruikt. Je moet ook uitkijken voor gesplitste tunneling, die het verkeer van verschillende apps scheidt. Hiermee kunt u sommige via de VPN routeren terwijl anderen uw standaardverbinding kunnen gebruiken.

1. ExpressVPN – Absoluut de beste Android VPN

ExpressVPN is de beste Android VPN, dankzij hoge verbindingssnelheden, fantastische beveiliging en bijna perfecte 24/7 klantenondersteuning. Het is echter niet alleen de krachtigste VPN op Android, maar het is ook een van de gemakkelijkst te gebruiken. Met een schone, eenvoudige interface en tonnen servers op alle locaties die je maar kunt wensen, is het geen verrassing dat we het beschouwen als de beste Android VPN op de markt.

Als je onderweg bent, heb je toegang tot elke Netflix-bibliotheek die je wilt, evenals je iPlayer-, Hulu- en Amazon Prime-accounts. Express stopt daar echter niet.

Als je je wilt verdiepen in het lef van de app om hem te configureren zoals jij dat wilt, zit er veel kracht onder de motorkap. Net als de desktopclient, kun je schakelen tussen een selectie van protocollen, een kill-schakelaar activeren om je te beschermen als je verbinding wegvalt, en zelfs tunneling splitsen als je wilt kiezen welke apps je via de VPN wilt routeren.

  Een VPN gebruiken zodat uw internetprovider u niet kan volgen

Een interessante ontwikkeling vanaf september 2022 is de introductie van een eigen Lightway-protocol door ExpressVPN. Hij is helemaal opnieuw gebouwd, is ongelooflijk licht van gewicht en belooft uitstekende snelheden te leveren. Voor de meeste apps bevindt het zich momenteel in de privé-bèta, maar Android-gebruikers kunnen zich als eerste aanmelden voor de openbare bèta en toegang krijgen tot Lightway.

Hoewel de limiet van vijf apparaten niet de grootste is, is het voldoende om al uw mobiele apparaten plus uw desktopcomputer en smart-tv te dekken. En als je daar problemen mee hebt, zullen de toonaangevende online ondersteuning en live chat je binnen enkele minuten helpen als je dat nodig hebt.

Hoewel er geen proefversie is – maar weinig VPN’s bieden er een – is er een industriestandaard 30 dagen geld-terug-garantie voor het geval je ontdekt dat het niet helemaal goed voor je is. Als de allerbeste Android VPN die vandaag beschikbaar is, is het echter onwaarschijnlijk dat dat zover zal komen.

PRIJZEN

1 JAAR (BESTE DEAL) = $8,32 / maand

1 MAAND = $ 12,95

KLIK HIER OM EXPRESSVPN TE BEZOEKEN

2. Surfshark – Beste VPN voor Android, boordevol functies

SPECIFICATIES:

Beschikbaar op: Windows, Mac, Android, iOS, Linux

Gelijktijdige verbindingen: Onbeperkt

24/7 ondersteuning: Ja

Play Store-beoordeling: 4,3

Streamingsites gedeblokkeerd: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu

Geld-terug-garantie: 30 dagen

REDENEN OM TE KOPEN

Grote waarde.
Aantrekkelijke en effectieve Android-app.
Geweldige verbindingssnelheden.
Onbeperkt aantal verbindingen.

Ondanks de aanpasbaarheid en krachtige prestaties als VPN, biedt de app van Surfshark voor Android een interface die verrassend intuïtief is voor nieuwe gebruikers. Het ontwerp met vier tabbladen verbergt op elegante wijze een groot aantal privacytools en verbindingsopties, waarbij een verbindingsknop met één klik op het landingsscherm van de app wordt gemarkeerd.

Krijg snel toegang tot een van Surfshark’s multihop-verbindingsopties – een van de meest veelbelovende functies, waarmee je verbinding door meerdere landen springt om je spoor te verbergen – via het hoofdlocatieselectiescherm, zonder dat je door de instellingen van de app hoeft te snuffelen. Surfshark krijgt ook bonuspunten voor het direct beschikbaar maken van de klantenondersteuningsopties voor de speciale Android-app, inclusief de helpticketfunctie en de bibliotheek met gebruikershandleidingen.

Hoewel het netwerk van Surfshark kleiner is dan sommige, maakt de VPN-service dit goed in functies. Laten we beginnen met de grootste overwinning die het biedt: onbeperkte apparaatondersteuning. Als je je hele huis of kantoor op Surfshark’s VPN wilt laten draaien, hoef je je geen zorgen te maken over hoeveel apparaten je hebt of bent aangesloten. Het biedt ook anti-malware, ad-blocking en tracker-blocking als onderdeel van zijn software.

Surfshark kreeg over het algemeen hoge cijfers toen de Chrome- en Firefox-extensies werden gecontroleerd op privacy door het Duitse beveiligingsbedrijf Cure 53, hoewel die audit in opdracht van Surfshark was uitgevoerd. De codering is standaard AES-256-GCM en ondersteunt Perfect Forward Secrecy, wat betekent dat de coderingssleutels regelmatig worden gewijzigd om beveiligingsproblemen te voorkomen.

Het bedrijf heeft een solide reeks app-ondersteuning, draaiend op Mac, Windows, iOS, Android, Fire TV en routers. Extra apparaten zoals gameconsoles kunnen via DNS-instellingen voor Surfshark worden geconfigureerd. Ik ben vooral dol op de beveiligingsfunctie waarmee je bepaalde apps en websites op de witte lijst kunt zetten om de VPN automatisch te omzeilen. Voor sommige zakelijke toepassingen kan dit van cruciaal belang zijn.

PRIJZEN

2 JAAR (BESTE DEAL) = $2,49 / maand

1 MAAND = $ 12,95

KLIK HIER OM SURFSHARKVPN TE BEZOEKEN

3. NordVPN – De grootste naam is nog steeds een van de beste

Als je nog maar van één VPN hebt gehoord, is het waarschijnlijk NordVPN. Met meer dan 10 miljoen downloads in de Play Store en uitstekende recensies, is de VPN-titan een verleidelijk voorstel en leverde hij uitstekende prestaties in onze NordVPN-recensie.

  Stream foto's van Android naar uw tv met Photowall voor Chromecast

Het is duidelijk dat NordVPN de veiligheid van zijn klanten prioriteit heeft gegeven. Het biedt Double VPN en Onion over VPN plus een goede selectie van protocollen als je ze wilt wijzigen, en je krijgt ook Nord’s CyberSec-malware en phishing-bescherming. Nord is onlangs door een tweede onafhankelijke audit gecertificeerd om echt geen logboekregistratie te hebben, dus als privacy een prioriteit is, dan is deze VPN iets voor jou.

De app is krachtig en er is voldoende configuratie beschikbaar als je je in de instellingen waagt. Een nadeel is echter het ietwat onhandige ontwerp. De VPN op Android weerspiegelt de lay-out van de desktopclient en opent met een op kaarten gebaseerde interface. Hoewel dit goed werkt op een grotere monitor of tablet, betekent beperkte ruimte op een telefoon dat het moeilijk kan zijn om de exacte server te vinden die u zoekt. Er is een serverlijst beschikbaar, maar we zouden deze graag meteen zien.

Afgezien daarvan is NordVPN een van de beste VPN’s voor Android. Veilige en volledig uitgeruste apps, een geweldig ondersteuningsnetwerk en een opmerkelijk goede prijs betekenen dat het zeker een app is om op je radar te houden.

PRIJZEN

2 JAAR (BESTE DEAL) = $3,71 / maand

1 MAAND = $ 11,95

KLIK HIER OM NORDVPN TE BEZOEKEN

Veelgestelde vragen over Android VPN

Heb ik een Android VPN nodig?

Het hebben van een Android VPN op uw apparaat is een must, vooral als u ooit verbinding maakt met openbare Wi-Fi-netwerken.

Deze netwerken zijn vaak onbeschermd en het is mogelijk voor andere personen op hetzelfde netwerk om toegang te krijgen tot uw apparaat. De codering van een Android VPN beschermt u en uw gegevens tegen potentiële hackers, en alleen daarom zouden we zeggen dat de kleine maandelijkse vergoeding de moeite waard is.

Een van de grootste redenen waarom gebruikers zich aanmelden om hun VPN te gebruiken voor streaming. Als je in het buitenland bent, heb je waarschijnlijk geen toegang tot de programma’s die je thuis bekijkt zonder een VPN, zelfs als je het abonnement hebt betaald.

Dit komt omdat online tv-services hun bibliotheken geografisch blokkeren om licentieredenen (Netflix en iPlayer, om er maar een paar te noemen). Als u een VPN gebruikt, kan het lijken alsof uw apparaat zich in een land naar keuze bevindt, en heeft u daarom toegang tot dezelfde media als iedereen in dat land.

VPN’s hebben een enigszins aangetaste reputatie ontwikkeld vanwege hun banden met hackers, piraten en andere online criminelen. Het is echter 100% legaal om een ​​VPN op al je apparaten te hebben.

Hoewel de privacy die VPN’s bieden af ​​en toe duistere karakters ten goede kan komen, hebben oprechte burgers het recht om van die vrijheden te genieten voor hun eigen persoonlijke, legale gebruik.

Wat kunnen Android VPN’s nog meer doen?

Terwijl je op je telefoon zit, zul je waarschijnlijk niet volledig gebruik maken van je Android VPN – je blijft gewoon veilig online en misschien een beetje buitenlandse Netflix – maar gelukkig staat iedereen op deze lijst je toe om je abonnement op meerdere apparaten.

Dat betekent dat je je VPN op je pc of Mac kunt installeren, en vaak ook op je smart-tv, gameconsole of router. Daar kunt u optimaal profiteren van de kracht die VPN’s kunnen bieden.

Veilig blijven door een torrent-VPN te gebruiken, is een van de belangrijkste voordelen, aangezien P2P-delen een activiteit is die een reëel risico vormt voor degenen die zich er zonder bescherming mee bezighouden.

  Een account verwijderen van de Instagram iPhone- of Android-app

Een andere reden is om eventuele beperkingen op uw internetservice te vermijden – vooral handig voor studenten, mensen in een huurwoning of op het werk – en betekent dat u op internet kunt surfen zonder dat iemand blokkeert waar u naar wilt kijken.

Hoe stel je een Android VPN in?

Het installeren van een VPN op Android is net zo eenvoudig als het installeren van een andere app.

Ten eerste moet je de app downloaden vanuit de Play Store of rechtstreeks van de website van de provider. Van daaruit kunt u de app zoals gewoonlijk installeren en zodra de app is geopend, wordt u gevraagd in te loggen op uw account.

Nadat je bent ingelogd, vraagt ​​je apparaat om toestemming voor het opzetten van een VPN-verbinding. Dit wordt weergegeven, ongeacht voor welke Android VPN u zich heeft aangemeld. Nadat u deze machtigingen hebt verleend, is uw VPN ingesteld en klaar voor gebruik.

Alle VPN’s op deze pagina hebben uitstekende ondersteuningsnetwerken, dus als u problemen ondervindt, helpen ze u graag verder.

Is een Android VPN veilig?

Als u een van de vijf Android VPN’s op deze lijst kiest (of zelfs een van de andere die in onze beste VPN-gids staat), kunt u er zeker van zijn dat ze een gerenommeerde, veilige provider zijn. Als u naar de websites van de provider gaat via de links op deze pagina, weet u zeker dat u op de juiste plaats bent, of u kunt ernaar zoeken in de Play Store.

Een VPN geeft je echter geen absolute immuniteit – als je details invoert op een nepsite of malware downloadt, kan je VPN je niet beschermen. Je moet nog steeds slim zijn online, maar als je slim bent, zal een VPN je bescherming naar een hoger niveau tillen en voorkomen dat je gegevens lekken als het niet jouw schuld is.

Wat is een mobiele VPN?

Gebruik een mobielvriendelijke VPN om lagere snelheden te vermijden en meer gegevensprivacy voor uw hele apparaat te garanderen. Mobiele VPN’s hebben over het algemeen een kleinere geheugenvoetafdruk en vereisen minder verwerkingskracht dan desktop-VPN’s, zodat ze sneller werken en meer batterijvermogen sparen. De top drie hierboven genoemde VPN’s hebben allemaal uitstekende, gebruiksvriendelijke mobiele app-opties voor hun diensten.

Wat is de beste gratis VPN voor Android?

Als je geen VPN nodig hebt voor iets speciaals en gewoon je verkeer wilt versleutelen, is een gratis VPN een goede optie om te overwegen. Hier zijn een paar services die een gratis applicatie bieden voor Android-gebruikers:

  • ProtonVPN. Biedt onbeperkte data en bandbreedte met servers in Nederland, Japan en de VS.
  • AtlasVPN. Heeft onbeperkte data en bandbreedte met servers in Japan, Australië en de VS.
  • WindscribeVPN. Biedt 10 GB gratis data in 11 verschillende landen.
  • HidemmeVPN. Geeft u in totaal 10 GB gratis data in vier regio’s.

Houd er echter rekening mee dat er veel gratis VPN’s zijn die meer kwaad dan goed kunnen doen. Download daarom nooit een dienst die er louche uitziet.

Het is zelfs het beste om een ​​freemium VPN te gebruiken die ook een betaald abonnement biedt. Op deze manier kunt u zien dat de service geld verdient met verkopen in plaats van persoonlijke gebruikersgegevens.

Hoe u uw IP-adres op Android naar een ander land kunt wijzigen?

Gebruik een VPN of Virtual Private Network. Een VPN-app kan uw beste en absoluut veiligste gok zijn om uw IP-adres te verbergen voor uw internetprovider en bewakingsbureaus. Het enige wat je hoeft te doen is de VPN-app aan te zetten, een landserver te kiezen en je wordt virtueel naar een andere locatie (stad, land of continent) getransporteerd. Slechts een laptopklik verwijderd. Het gebruik van een VPN is als inloggen op uw Gmail- of Facebook-account. Klik en je bent online. Ook al ziet je ISP je activiteiten niet zodra je verbonden bent met een VPN, in de meeste landen, op een paar zeldzame uitzonderingen na, is het gebruik van een VPN volledig toegestaan ​​door de Servicevoorwaarden van elke ISP. Makkelijk.