Beste budget gaming-CPU (recensies) in 2021

Het is 2021 en je probeert de beste budget gaming-CPU te vinden voor jouw behoeften.

Het probleem is dat de markt momenteel een beetje zijwaarts is en de kans is groot dat het niet snel zal verbeteren. Dus wat zijn in de tussentijd de beste budget gaming-CPU’s die je nu kunt krijgen voor je zuurverdiende geld, zonder de bank te verslaan door $ 100 of meer boven de adviesprijs uit te geven?

We geven je onze vier topkeuzes en vervolgens een koopgids voor het geval je hulp nodig hebt bij het maken van een definitieve beslissing. Laat hieronder een reactie achter als een van hen ontbreekt of als je vragen hebt.

Beste budget gaming-CPU voor 2021: onze keuzes

We hebben het onderzoek gedaan, zodat u dat niet hoeft te doen, hier is onze lijst met de beste budget gaming-CPU’s.

#1. Intel Pentium Gold G6400

kernen: 2 | Draden: 4 | Boost klok: Tot 4 GHz | Overklokbaar?: Nee

De Intel Pentium Gold G6400 is onze keuze voor de beste gaming-CPU onder de $ 100. Het krijgt niet veel meer budget dan een dual-core CPU, zelfs als dual-cores tegenwoordig vier threads hebben. Met een boostklok tot 4 GHz zijn de single-coreprestaties van deze chp niets om naar te niezen, en zal het overkill maken voor 60+ FPS in oudere games. Meer geavanceerde moderne games, vooral met veel spelers (bijv. Battle Royales), kunnen deze CPU echter een stuk harder laten werken, vooral als er dingen op de achtergrond draaien.

Als je gewoon een zo goedkoop mogelijke CPU nodig hebt, is het vrij moeilijk om fout te gaan met een Intel 400 Series Pentium. Het zou je goed moeten behandelen als je niet verwacht dat het er superveeleisende games mee speelt.

Oordeel: beste gaming-CPU onder $ 100

#2. AMD Athlon 3000G APU

kernen: 2 | Draden: 4 | Boost klok: Tot 3,5 GHz | Overklokbaar?: Ja

De AMD Athlon 3000G APU heeft misschien niet alle onbewerkte verwerkingskracht van de hierboven genoemde Pentium Gold, maar dat is misschien niet nodig, omdat het Vega-graphics heeft geïntegreerd. De Vega-graphics op de AMD Athlon 3000G APU maken het verrassend capabel – je kunt zelfs knijp Doom Eternal uit op 720p en 30 FPS met dit kindje. Dat zijn prestaties en beelden op Nintendo Switch-niveau, zo niet beter!

  De vijf beste pc-upgrades om de prestaties te verbeteren

Het is duidelijk dat het veel beter zal zijn als je dit koppelt aan een echte GPU. Sterker nog, als je wilt upgraden wanneer de markt een beetje stabiliseert, zou het krijgen van een ~ $ 200 GPU hiermee je comfortabel moeten laten gamen met 60+ FPS in de meeste titels zonder veel problemen, dankzij de Zen-kernen die binnenin wegsjokken. Later kun je kiezen voor een betere Ryzen-processor als je je framerates naar de volgende generatie wilt pushen.

Oordeel: beste budget gaming-APU

#3. Intel Core i3-10100F

kernen: 4 | Draden: 8 | Boost klok: Tot 3,6 GHz | Overklokbaar?: Nee

De Intel Core i3-10100F is de beste budget gaming-CPU die we de meeste mensen zouden aanraden. Op het moment van schrijven is het ruim onder de $ 150 en biedt het de beste spelprestaties van alles behalve een i5 in de prijsklasse van minder dan $ 200. Dit is te danken aan de 4 krachtige kernen, die elk twee threads uitvoeren en geschikt zijn voor moderne game-engines die zijn gemaakt om meerdere kernen te gebruiken. Zelfs voor oudere games die deze CPU niet ten volle kunnen benutten, zouden de single-core prestaties in het spel gemakkelijk moeten kunnen spelen met 100+ FPS in alle, behalve de meest veeleisende moderne games.

Zelfs buiten gaming, zou de Intel Core i3-10100F in staat moeten zijn om wat lichte productiviteit aan de zijkant te doen – dit is tenslotte een acht-core CPU voor een koopje.

Oordeel: beste budget gaming-CPU

#4. Intel Core i5-9400F

kernen: 6 | Draden: 12 | Boost klok: Tot 4,1 GHz | Overklokbaar?: Nee

Als u zo min mogelijk geld wilt uitgeven, maar ook uw prestaties per dollar wilt maximaliseren, horen we u. Als dat je goed beschrijft, raden we de Intel Core i5-9400F. Het kan op de laatste generatie Intel 300 Series-chipset zijn, maar het biedt de meeste prestaties van de nieuwere 10400F tegen een veel lagere prijs. Met zes cores en twaalf threads is deze CPU meer dan goed uitgerust voor 120+ FPS in moderne games, en zou hij zelfs in staat moeten zijn om wat streaming- en video-workloads aan de zijkant aan te kunnen.

Deze veelzijdigheid heeft echter een hogere prijs dan elke andere optie op deze lijst, vooral als u besluit om in plaats daarvan voor de nieuwere 10400F te kiezen, wat u misschien moet doen als deze eindelijk niet meer op voorraad is.

  Hoe IGTV-video's downloaden?

Oordeel: beste budget zes-core gaming-CPU / beste gaming-CPU onder $ 200

Deze niet beschikbaar, of liever op de Intel 400 Series Chipset? Pak de Intel Core i5-10400F in plaats daarvan is het een iets betere versie van deze CPU.

De beste budget gaming-CPU kopen: veelgestelde vragen

Weet je na het lezen niet zeker wat bij je past, of wil je gewoon wat extra informatie? Blijf lezen, we hebben je gedekt.

AMD versus Intel: platform, compatibiliteit en kosten

Hoewel Intel deze lijst domineert, zijn er nog steeds een paar redenen om in plaats daarvan voor de AMD-CPU te kiezen, vooral als je van plan bent om toekomstige upgrades te krijgen.

Er zijn drie primaire chipsets in dit artikel: 2 van Intel, 1 van AMD. De 2 From Intel zijn respectievelijk de 300-serie en 400-serie voor hun 9e en 10e generatie Core-processors. De 1 van AMD is de 3000 Series-chipset, die overeenkomt met de AM4-socket en 3e generatie Ryzen CPU’s.

Intel 300-serie en Intel 400-serie bevinden zich op verschillende sockets, wat betekent dat er geen compatibiliteit is tussen de twee. En aangezien het Intel is, komt er binnen 2 jaar een andere socket en zijn uw upgrade-opties afgesneden. Als je echter van plan bent om te upgraden met een Intel-setup, raden we je zeker aan om te kiezen voor een 10e generatie Intel CPU en een moederbord uit de 400-serie.

De AMD optie met de 3000 Serie en AM4 Socket biedt een interessant alternatief. De AM4-socket zal waarschijnlijk ergens in de komende 2-4 jaar worden vervangen, maar er is een overvloed aan AMD-chips tegen uitstekende prijzen (vooral tweedehands) beschikbaar op de markt, en de socket zag onlangs de release van de 5e Gen Ryzen 5000 CPU’s. Hoewel een BIOS-update nodig kan zijn, biedt AMD je upgrade-opties voor een veel grotere verscheidenheid aan CPU’s tegen lagere prijzen.

Hoeveel kernen heb ik nodig?

Voor gamen? Het hangt er van af.

Over het algemeen wordt 4 cores beschouwd als de plek waar je wilt beginnen voor moderne games, met name moderne multiplayer-games. 6 is waar je het geweldig doet, vooral als je SMT hebt om ook het aantal threads te verdubbelen. Er zijn voordelen te zien die verder gaan dan 6-cores, maar die vallen buiten deze prijsklasse en zijn gelukkig vrij marginaal, vooral als je alleen streeft naar 60+ FPS in moderne games.

Buiten gamen kan het hebben van een quad-core of beter helpen bij workloads zoals videoweergave en livestreaming met zeer lichte (lees: oude) games ernaast.

  Waarom maakten inbelmodems zoveel lawaai?

De dual-coreprocessors op deze lijst zouden normaal gesproken helemaal niet geschikt zijn om te gamen, maar de toevoeging van SMT/Hyperthreading op beide chips stelt hen in staat om beter met achtergrondtaken te jongleren en het grootste deel van de kernkracht te concentreren op de games die actief worden uitgevoerd.

Hoeveel is de kloksnelheid van belang en moet ik overklokken?

In dit artikel zal de kloksnelheid gelukkig een zeer goede manier zijn om te meten hoe CPU’s zich tot elkaar verhouden. Dit komt omdat het grootste deel van onze selectie moderne Intel Core-processors zijn, dus hun onderliggende kernarchitectuur is bijna identiek. De chips met de hogere boost-frequenties zullen hogere single-core-snelheden kunnen bereiken, wat zou moeten resulteren in een lichte toename van de spelprestaties, hoewel de aanwezigheid van meer cores een groter verschil maakt.

Wat betreft overklokken, bijna geen van de door ons geselecteerde CPU’s kan worden overklokt, met uitzondering van de AMD Athlon 3000G. Deze chip kan gemakkelijk worden overgeklokt naar ~4 GHz, en dit zal de prestaties in games verder verbeteren, met of zonder de hulp van de geïntegreerde grafische kaart. De Intel-chips zijn echter nog steeds de betere algemene optie als u geen geïntegreerde grafische kaart gebruikt.

Welke invloed heeft een CPU op de spelprestaties? Is mijn GPU niet belangrijker?

interessant genoeg zijn CPU’s eigenlijk veel belangrijker voor gameprestaties dan de meeste mensen zouden denken. Hoewel het waar is dat je met een geweldige GPU hogere resoluties en visuele getrouwheid kunt pushen, kunnen hogere framerates alleen worden bereikt door betere CPU’s te krijgen. Dit komt omdat de CPU de maximaal mogelijke framerate bepaalt die je met je systeem kunt bereiken, zelfs als de grafische instellingen in de game op hun absoluut laagste staan.

Als het echter je enige doel is om 60+ FPS in games te bereiken, is het niet meer zo logisch om een ​​CPU te kopen die veel duurder is dan die in dit artikel, vooral als je niet van plan bent om er niet-gaming mee te doen. In dat geval, ja, meer uitgeven aan de GPU zal een groter verschil maken in termen van visuele getrouwheid en ervaring.

afscheidswoorden

En dat is het!

We hopen dat dit artikel je alles heeft verteld wat je moet weten over budget gaming-CPU’s die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Zelfs als je maar $ 100 te besteden hebt aan een CPU, zijn er een paar goede opties voor jou.

Voel je vrij om hieronder een reactie achter te laten als je vragen of opmerkingen hebt. Anders hopen we dat dit artikel heeft geholpen, en dat AMD weer gaat concurreren / weer in dit assortiment wordt opgeslagen!