Beste RAM voor Ryzen-CPU’s (Koopgids) in 2021

Het vinden van het beste RAM-geheugen voor Ryzen-CPU’s is misschien niet eenvoudig als u niet weet waar u op moet letten, maar gelukkig hebben wij u gedekt. Hoewel Ryzen-CPU’s notoir meer afhankelijk zijn van geweldig RAM-geheugen dan Intel-CPU’s, zal het zorgen dat je geweldige RAM hebt met je Ryzen-CPU de toonaangevende multi-core prestaties mogelijk maken waar deze chips om bekend staan ​​in vergelijking met hun Intel-tegenhangers.

Weet u niet veel over RAM en dergelijke? Maak je geen zorgen – we hebben de beste RAM voor Ryzen-CPU’s voor je geselecteerd en een gedetailleerde koopgids geschreven om je te helpen een weloverwogen aankoop te doen.

Beste RAM voor Ryzen-CPU’s

We hebben het onderzoek gedaan, zodat u dat niet hoeft te doen; dit is onze lijst met de beste RAMP voor AMD Ryzen-processors.

#1. ADATA XPG GAMMIX D30 (16 GB-kit)

Capaciteit: 16 GB | Snelheid: 3000 MHz | CAS: 16 | Configuratie: 2×8 GB (Dual Channel)

Wil je gewoon wat goede Ryzen RAM hebben en niet al te druk zijn over wat je krijgt, zolang het maar goed werkt en de bank niet kapot maakt?

De ADATA XPG GAMMIX D30-set is onze ideale keuze voor jou. Het is een van de goedkoopste beschikbare RAM-kits die voldoet aan al onze minimale specificaties voor goed Ryzen RAM. Lage CAS-latentie, een snelheid van 3000 MHz en een Dual-Channel-configuratie, allemaal voor een redelijk goede prijs. Er zijn hier geen echte nadelen, tenzij je het uiterlijk van het witte koellichaam op het RAM zelf niet leuk vindt.

Deze keuze niet beschikbaar? Koop in plaats daarvan de ADATA XPG Z1, die dezelfde specificaties heeft, maar een rood koellichaam.

Oordeel: beste budget-RAM voor Ryzen

#2. G.Skill Ripjaws V (16GB kit)

Capaciteit: 16 GB | Snelheid: 3600 MHz | CAS: 18 | Configuratie: 2×8 GB (Dual Channel)

  Inhoudsbeperkingen instellen op Xbox One

Als je iets beters wilt dan “gewoon goed genoeg”, dan raden we dit ten zeerste aan G.Skill Ripjaws V Kit.

Hoewel de CAS-latentie enigszins is toegenomen tot 18, maakt de snelheidsverhoging tot 3600 MHz dat meer dan goed in de werkelijke prestaties. De zwarte heatsink zou dit RAM ook goed moeten laten werken met zowat elke pc-build waar je hem in gooit – geen schokkende primaire kleuren hier!

Bovendien, hoewel de prijs iets hoger is dan onze andere optie, is deze eigenlijk maar iets hoger (ongeveer tien dollar op het moment van schrijven, hoewel dit in de loop van de tijd zal variëren).

Dit is de keuze die we zouden aanraden aan de meeste gamers die Ryzen-CPU’s gebruiken – verbeteringen kunnen zeker worden aangebracht, maar voor praktische gaming-doeleinden zou dit alles moeten zijn wat je nodig hebt.

Oordeel: beste RAM voor Ryzen-gaming

#3. G.Skill Ripjaws V (CL16 16GB-kit)

Capaciteit: 16 GB | Snelheid: 3600 MHz | CAS: 16 | Configuratie: 2×8 GB (Dual Channel)

Als je geweldig RAM-geheugen voor Ryzen wilt met zo min mogelijk compromissen, dan is dit Ripjaws V kit is degene die je zoekt. Het lijkt veel op degene die net hierboven is vermeld, maar met een paar belangrijke verschillen: de meeste namelijk, het bereikt de snelheidsboost tot 3600 MHz zonder de CAS-latentie van 16 te vergroten. elke build, perfect voor gaming en andere zware toepassingen, enz.

Deze keuze zonder compromissen heeft echter een aantal nadelen, namelijk een hogere prijs en een lagere beschikbaarheid.

Oordeel: beste RAM voor Ryzen (geen compromissen)

#4. G.Skill Trident Z RGB

Capaciteit: 32 GB | Snelheid: 3600 MHz | CAS: 16 | Configuratie: 2×16 GB (Dual Channel)

Last but zeker not least is onze RGB/32GB keuze!

De G.Skill Trident Z RGB-kit heeft alle specificaties die je inmiddels mag verwachten van goed Ryzen RAM – 3600 MHz met een brandschoon 16 CAS-latentie. Klap er wat RGB op en verdubbel de capaciteit tot 32 GB en gefeliciteerd: je hebt een high-end geheugen ingesteld dat perfect zou moeten werken met je Ryzen 7 of Ryzen 9 CPU!

Met die verbeteringen (vooral de RGB) komen echter kosten met zich mee. Een zeer letterlijke kostenpost – dit is met een aanzienlijke marge de duurste optie op deze lijst. Als dat echter geen probleem is, vooral als je op zoek bent naar 32 GB RAM-kits, raden we dit van harte aan.

  Het merk en de instellingen van de camera controleren die worden gebruikt om een ​​foto te maken

Wilt u een 32 GB-kit voor een beetje goedkoper en geeft u niet om RGB? Koop in plaats daarvan deze 32 GB Ripjaws V Kit – hij heeft dezelfde specificaties.

Oordeel: beste RAM voor Ryzen met RGB

Alles wat u moet weten over Ryzen RAM

Lees onze beoordelingen door en weet nog steeds niet zeker wat u moet kiezen, of slaat u hier de informatie over die u moet weten voor een weloverwogen aankoopbeslissing? Hoe dan ook, we hebben je gedekt!

Waarom heeft AMD Ryzen ander RAM-geheugen nodig in vergelijking met Intel Core-processors?

Oneindige stof.

Om te specificeren, Infinity Fabric is een geheugenbeheertechnologie in AMD CPU’s en GPU’s. De Infinity Fabric in een AMD CPU is wat elk deel van de CPU verbindt met elk ander deel van de CPU, en zelfs sommige verbindingen met het bord en de chipset. Deze Infinity Fabric is een belangrijk onderdeel van wat Ryzen-processors zo goed maakt in het verwerken van multi-threaded workloads, en de prestaties kunnen zowel positief als negatief worden beïnvloed door het RAM-geheugen waarmee je het wilt koppelen.

Wat maakt RAM goed voor Ryzen?

Infinity Fabric, maar ook het productieproces.

Er zijn een paar verschillende manieren om te evalueren wat voor soort RAM goed is voor Ryzen-CPU’s.

De gebruikelijke punten van RAM-aankoopadvies blijven waar:

Snelheid – Hoger is beter
CAS-latentie – Lager is beter
Capaciteit – Meer is beter

Er zijn ook een paar andere factoren om rekening mee te houden. Als we deze handleiding een paar jaar eerder hadden geschreven, hadden we hier uitgebreid over Samsung B-Dies gesproken. Samsung B-Dies waren opgenomen in bepaalde RAM-kits en zorgden voor nog betere prestaties met Ryzen-CPU’s, zij het met kleine (5 procent of minder) marges. Aangezien deze vanaf 2020 niet meer worden vervaardigd en dit artikel in 2021 wordt geschreven, zullen we geen B-Die-picks in dit artikel opnemen, hoewel u met enkele van de duurdere opties mogelijk een gelukkig ongeluk krijgt. toch in één.

Waarom is configuratie (Dual-Channel, Quad-Channel, enz.) belangrijk, en wat is het?

Wanneer u RAM op uw moederbord installeert, heeft u een paar verschillende opties, afhankelijk van het aantal beschikbare RAM-slots en RAM-sticks. De grootte van je moederbord heeft hier een grote invloed op.

  iTunes-muziek gebruiken in PowerPoint-presentaties

1 slot vol / elke grootte – één kanaal
2 slots vol / Mini ITX – Dual Channel
4/8 slots vol / micro-ATX & ATX – quad-kanaal

Wanneer uw RAM in Single Channel draait, betekent dit dat u slechts een enkele RAM-stick actief heeft in uw systeem. Single Channel RAM is beperkt tot de helft van de nominale snelheid vanwege de manier waarop DDR (Double Data Rate) werkt.

DDR RAM werkt zoals bedoeld wanneer u twee identieke RAM-sticks in een Dual Channel-configuratie hebt. Hierdoor kan het RAM-geheugen zijn maximale snelheid bereiken door te synchroniseren met een andere, identieke chip.

Quad Channel verbetert dit verder, maar slechts marginaal – de snelheid verdubbelt bijvoorbeeld niet opnieuw. Het is DDR, niet QDR.

Over het algemeen biedt Dual Channel de grootste prestatieverbetering, terwijl Quad Channel slechts marginale winst biedt bij specifieke high-end workloads. We raden altijd Dual Channel of beter aan bij het kopen van RAM voor uw systeem.

Welke capaciteit past bij mij?

RAM-capaciteit is vrij eenvoudig, gelukkig. We sommen het hieronder even voor je op.

Niet-zwaar surfen op het web en lichte productiviteit/gaming = 4 GB
Moderne gaming en regelmatige productiviteit/zwaar browsen (10+ tabbladen in 2+ vensters) = 8 GB
Zware productiviteit/gaming of extreem surfen op het web (10+ tabbladen in 3+ vensters) = 16 GB
Extreem zware productiviteit (bijv. virtualisatie, (game)servers, etc.) = 32+ GB
Enterprise-productiviteit = 128+ GB, om mee te schalen met de behoeften

Welke snelheid past bij mij?

RAM-snelheid heeft veel meer invloed op Ryzen-CPU’s dan op Intel-CPU’s vanwege de eerder genoemde Infinity Fabric. Over het algemeen raden we echter aan om te streven naar 3000 MHz als basis voor goede prestaties met Ryzen-CPU’s. Hoger is nog steeds beter, maar voorbij het bereik van 3000 MHz zullen de verbeteringen voor de meeste gebruikers tamelijk marginaal lijken, als ze al zichtbaar zijn. We raden echter niet aan om onder de 3000 MHz te gaan, omdat dit ervoor zorgt dat je op zijn minst een klein beetje prestatie verliest.

afscheidswoorden

En dat is het!

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van het juiste RAM-geheugen voor je Ryzen-systeem en je het een en ander heeft geleerd over de onderliggende technologie. Als je nog andere vragen of opmerkingen hebt, laat dan een reactie achter in de comments hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!