Beste Social Media Scraper om waardevolle gegevens te extraheren in 2023

Social media scrapers zijn een uitstekend hulpmiddel om cruciale gegevens over uw klanten te extraheren en deze te gebruiken voor marktonderzoek, het begrijpen van klanten, het uitvoeren van sentimentanalyses en meer.

In deze moderne digitale wereld dienen gegevens als sleutel voor onderzoek en analyse.

In feite is het altijd een cruciale entiteit geweest, maar voorheen was het moeilijk om een ​​enorm scala aan gegevens te extraheren.

De evolutie van internet en het wijdverbreide gebruik van sociale media zoals Instagram, Facebook, YouTube en Twitter hebben het hele scenario veranderd.

Tegenwoordig zijn miljoenen individuele gebruikers en bedrijfsorganisaties aanwezig op verschillende sociale mediaplatforms, die een cruciale bron van gegevensextractie zijn geworden.

Dus als u de markttrend probeert te begrijpen of inzicht wilt krijgen in het koopgedrag van uw consument, kunnen social media-scrapers waarde toevoegen aan uw inspanningen.

Laten we enkele van de beste social media-scrapers bespreken om waardevolle gegevens te extraheren.

Wat is social media scraping?

Social media scraping is een proces waarbij gegevens worden gebruikt van verschillende sociale mediaplatforms. En daarvoor worden platformen of tools voor het schrapen van sociale media gebruikt.

Social media scrapers zijn ontworpen met bots om dagelijks duizenden webpagina’s te bereiken en essentiële gegevens te extraheren.

Of het nu Facebook, Instagram, TikTok of YouTube is, u kunt alle benodigde gegevens voor onderzoek en analyse extraheren. U hoeft de tool alleen maar te instrueren welk gegevenstype u nodig heeft en de tool zal u de gevraagde gegevens verstrekken.

Alle data-extractie vindt plaats nadat het social media-platform dat u extraheert, het verzoek goedkeurt. Deze platforms leggen echter vaak beperkingen op, maar de beste scrapers van sociale media omzeilen het door proxy’s en andere methoden te gebruiken om de benodigde gegevens te leveren.

Voordelen van social media scraping

Tools voor het schrapen van sociale media zijn populair onder bedrijfsanalisten en onderzoekers, omdat deze tools hen op verschillende manieren ten goede komen:

  • Verbetert de bedrijfsstrategie: wanneer u toegang heeft tot relevante, nauwkeurige gebruikersgegevens via scraping op sociale media, kunt u deze gebruiken om inzicht te krijgen in uw bedrijf, klanten en concurrenten. Dit inzicht zal u helpen uw bedrijfsstrategie vorm te geven en te verbeteren.

  • Verbetert de betrokkenheid van het publiek: tools voor het schrapen van sociale media helpen u de betrokkenheid van het publiek te vergroten door de producten, services en updates aan te bieden waar ze dol op zijn. Dit is mogelijk met de geëxtraheerde gegevens over het publiek. U kunt ook op de hoogte blijven van de gewoonten en praktijken van gebruikers van sociale media die uw doelgroep vormen.
  • Vermindert public relations-uitdagingen: Social media scraping is zeer invloedrijk als het gaat om het aanpakken van uitdagingen in verband met public relations. U kunt de scraping-tool gebruiken om uw relatie met uw klanten in de gaten te houden en punten te ontdekken om uw online aanwezigheid te verbeteren.
  • Blijf op de hoogte van de laatste trends: Markttrends veranderen regelmatig en als u deze niet kunt bijhouden, kan dit van invloed zijn op de verwachtingen van uw klant. Met behulp van geschraapte gegevens kunt u de nieuwste trends begrijpen en uw aanbod vormgeven om een ​​voorsprong op uw concurrenten te krijgen.
  Waarom maakt een rookmelder een hoog geluid?

Gebruik Gevallen van Social Media Scraping

Social media scraping wordt in tal van gevallen gebruikt:

Marktonderzoek

Marktonderzoek dient als de primaire bron als het gaat om het verkrijgen van informatie voor uw bedrijf. Facebook dient als een uitstekende bron voor het extraheren van een grote hoeveelheid gegevens, omdat het ongeveer 2,96 miljard actieve gebruikers per maand heeft.

U kunt echter niet alle gebruikersgegevens extraheren; u kunt alleen gebruikersnaam, profiel-URL, volgerinformatie, vind-ik-leuks, interesse, etc. gebruiken. Deze informatie kan nuttig zijn en zal u laten weten wat gebruikers nodig hebben met betrekking tot een product of dienst.

Lead generatie

Wanneer u toegang heeft tot gegevens van uw klanten en publiek uit uw zakelijke niche, kan dit een groot voordeel zijn. U kunt een schraper voor sociale media gebruiken om nuttige gebruikersinformatie te verkrijgen en klanten te targeten.

Veel gebruikers richten zich op Twitter voor het genereren van leads omdat het miljarden gebruikers heeft en het schrapen van openbaar toegankelijke gegevens mogelijk maakt. Van profielen en tweets tot trefwoorden en hashtags, al dergelijke Twitter-gegevens kunnen zeer nuttig zijn voor uw bedrijf.

Concurrentie analyse

Elk bedrijf of elke organisatie heeft te maken met concurrentie op de markt, dus het wordt voor iedereen noodzakelijk om een ​​concurrentieanalyse uit te voeren. Social media scraping kan u helpen om de beweging en vooruitgang van concurrenten in de markt in de gaten te houden.

Instagram heeft bedrijven in staat gesteld informatie over concurrenten te extraheren via hun profielen, de opmerkingen, berichten, populariteit en andere gegevens van hun klanten.

Sentiment analyse

Als bedrijfseigenaar kunt u gegevens van sociale mediaplatforms zoals YouTube of Facebook schrapen om het sentiment van klanten over uw product of dienst te analyseren.

Afgezien van persoonlijke informatie, staat YouTube gebruikers legaal toe om gegevens zoals beoordelingsvideo’s, opmerkingen en weergaven te schrapen om de gevoelens van klanten te analyseren.

Laten we het nu hebben over enkele van de beste sociale schrapers om waardevolle gegevens te extraheren die u kunnen helpen de juiste strategieën te ontwikkelen en uw bedrijf te laten groeien.

  Wat gebeurt er als u uw Firestick uitschrijft?

Heldere gegevens

Of u nu uw bedrijf start of marktonderzoek doet, Bright Data is een social media-scraper die u nodig heeft voor het verzamelen van openbaar beschikbare gegevens. Van het ophalen van profielen, vacatures, URL’s en afbeeldingen tot tijdstempels, opmerkingen en berichten op de marktplaats, u kunt een groot aantal gegevens van alle sociale-mediaplatforms schrapen.

Door gebruik te maken van gepatenteerde technologie voor het ontgrendelen van sites, heeft het gemakkelijk toegang tot zoveel gegevens als u nodig heeft voor onderzoeks- en analysedoeleinden. Het is een functierijke tool die u drie opties biedt:

  • De web-unlocker-API speelt een belangrijke rol bij het schrapen van gegevens omdat het werkt als een proxyserver en u helpt gegevens in realtime te schrapen.
  • De webscraping IDE is een cloudgebaseerde tool die u kant-en-klare scraping-codes en -functies geeft en u in staat stelt om aangepaste resultaten te krijgen.
  • Het werken met datasettools is uiterst eenvoudig omdat alle gerelateerde informatie vooraf is verzameld van populaire sociale mediaplatforms. U kunt echter ook kiezen voor nieuwe datasets op basis van uw behoefte.

Het mooie van deze social media-scraper is dat alle verzamelde gegevens worden geëxporteerd naar Excel, JSON of CSV. U hoeft zich geen zorgen te maken over de legaliteit, aangezien Bright Data voldoet aan alle regelgeving inzake gegevensbescherming, zoals CCPA en GDPR.

Smartproxy

Als u op zoek bent naar een alles-in-één schraper voor sociale media voor uw bedrijf, is Smartproxy een uitstekende optie. Het heeft ongeëvenaarde schaalmogelijkheden en kan enorme sociale media-gegevens verzamelen zonder enige beperking van proxy’s of blokken.

De scraping-AI is ontworpen om te werken met Instagram en TikTok en helpt je om betrokkenheidspercentages bij te houden, nieuwe trends te ontdekken en de groei van concurrenten in de gaten te houden. De scraper is zorgvuldig ontworpen, zodat hij kan worden geïntegreerd als een API of proxyserver en u kan helpen alle vereiste gegevens op te halen.

De gegevenspunten die u kunt krijgen door te schrapen, zijn profielen, gebruikersnamen, berichten, hashtags, foto’s, video’s en vele andere essentiële gegevens. Deze tool biedt verschillende parameters, zoals taal, categorie en geolocatie, en technieken om ervoor te zorgen dat u de juiste dataset krijgt die u nodig hebt.

Bij het indienen van verzoeken om gegevensextractie kunt u kiezen voor real-time of geplande tijdupdates; u heeft dus volledige controle over hoe u de gegevens krijgt. In tegenstelling tot andere scraping-tools, heeft het geen beperking bij het plaatsen van verzoekgegevens. De prijs begint bij $ 2 voor 1000 verzoeken.

IPKoninklijk

IPRoyal is een populaire keuze voor het schrapen van sociale media-gegevens. Wat deze tool onderscheidt, is de mogelijkheid om talloze verzoeken naar sociale-mediaplatforms te sturen met betrouwbare proxy’s om de gegevens op te halen die u nodig hebt zonder veiligheidsrisico’s.

  Waarom ik in 2020 nog steeds een oude PowerPC Mac gebruik

Bovendien beperkt het niet op basis van geolocatie en sociale mediaplatforms. De API is in staat om uw gewenste dataset te verzamelen waar u maar wilt. Of het nu YouTube, Instagram, FaceBook of TikTok is, u zult geen enkel probleem hebben om gegevenspunten zoals namen, opmerkingen, berichten, afbeeldingen, enz. Op te halen.

De tool is zeer efficiënt en nauwkeurig omdat het gemakkelijk ongestructureerde gegevens van verschillende sociale-mediaplatforms kan ophalen en aan u kan leveren. Tijdens het verzamelen van een dataset zult u geen betrouwbaarheidsproblemen tegenkomen en zult u ook geen problemen hebben met de schaalbaarheid, aangezien het een grote hoeveelheid gegevens verzamelt zonder enig compromis.

Deze social media-scraper is er in vijf verschillende abonnementen, waaronder residentieel en mobiel. Als u op zoek bent naar onbeperkte verzoeken en uitgebreide geolocatiedekking, dan zijn statische residentiële, datacenter- of sneakerplannen ongelooflijk voor u.

Zyte

Zyte is een krachtige social media-scraper die niet alleen snel, maar ook nauwkeurig en efficiënt is voor het ophalen van social media-gegevens voor bedrijven. Het is eigenlijk een algemene social media-scraper die zonder enig compromis voor uw behoeften zorgt.

De Zyte API is een complete en zorgvuldig geprogrammeerde webschraper die IP kan roteren en voorkomt dat alle benodigde gegevens van het doelplatform voor sociale media worden geëxtraheerd. Voor grote bedrijven biedt de scraper ook TypeScript API en kan deze worden gebruikt voor integrale functionaliteiten.

Het heeft geen beperkingen op het type sociale media waaruit u gegevens wilt schrapen, noch wordt het beperkt door geolocatie. Zodra u het platform hebt gekozen, stelt het automatisch de locatie en proxy’s in op basis van uw vereisten, zodat het de gegevens nauwkeurig kan extraheren.

Als u geen tijd wilt besteden aan het schrapen van gegevens van verschillende sociale mediaplatforms, kunt u kiezen voor Zyte Data, waar u alle benodigde gegevens kunt vinden. Het schraapt regelmatig alle benodigde gegevens van verschillende sociale-mediaplatforms en zorgt ervoor dat al zijn gebruikers onmiddellijk aan hun vereisten voldoen.

Zyte is een zeer kosteneffectieve schraper en de prijs varieert afhankelijk van de functies en de moeilijkheidsgraad van het schrapen.

Conclusie

Als u uw bedrijf wilt laten groeien, het hoofd wilt bieden aan de markttrend en een betere marktaanwezigheid wilt opbouwen, is social media scraper de tool die u nodig hebt.

Hierboven zijn enkele van de beste schrapers voor sociale media genoemd die nauwkeurig een grote hoeveelheid gegevens kunnen extraheren die u nodig heeft voor analyse en onderzoek. Al deze tools worden geleverd met verschillende tariefplannen en functies, zodat u er een kunt kiezen afhankelijk van uw vereisten.

Misschien wilt u ook deze nieuwsschrapertools en API’s bekijken.