Beveilig uw Windows- en Mac-computer met Acronis Cyber ​​Protect

Het is van cruciaal belang om uw computer te beveiligen, of dit nu voor werk of persoonlijk gebruik is.

Hoewel u standaard de essentiële beveiligingsservices in uw besturingssysteem krijgt (Microsoft Defender of Apple XProtect), is dit misschien niet genoeg.

Het gaat niet alleen om bescherming tegen virussen en malware; u moet ook nadenken over technieken voor back-up/herstel van gegevens om een ​​situatie te bestrijden die u niet had voorzien.

Dus, is er een oplossing die je beschermt tegen ransomware en uitstekende back-up- en herstelopties biedt?

Helaas laten de reguliere oplossingen u niet veel keuzes.

We denken echter dat Acronis Cyber ​​Protect een haalbare optie kan zijn als aanvulling op de systeembeveiligingsservices.

Acronis Cyber ​​Protect: overzicht

Het is een betaalde tool die een abonnement nodig heeft om alle functies te ontgrendelen. Het abonnement voor essentiële functies begint bij $ 49,99 per jaar voor één computer.

Als u alle functies wilt die het ondersteunt, samen met de cloudopslag, kan dit tot $ 125 per jaar kosten.

Gelukkig kun je een proefversie vinden waarmee je 30 dagen lang toegang hebt tot de meeste functionaliteiten.

Ik heb de proefversie getest op Windows 10. Maar het ondersteunt ook Windows 11, macOS, Android en iOS.

Hier zal ik de belangrijkste functies benadrukken die u kunt vinden met Acronis Cyber ​​Protect en u enkele tips geven over waarom u ervoor zou moeten kiezen om het uit te proberen.

Kenmerken van Acronis Cyber ​​Protect

Acronis Cyber ​​Protect biedt een groot aantal functies. In dit geval heb ik de Home Office-editie geprobeerd, op maat gemaakt voor individuen. U kunt ook een zakelijk aanbod vinden dat enkele extra’s voor bedrijven zou moeten bieden.

Ik zal dus de essentiële functies benadrukken die het een uitstekende keuze maken voor Windows- en macOS-gebruikers.

Volledige afbeeldingsback-ups

Met een volledige imageback-up of een volledige systeemback-up kunt u precies spiegelen wat er op uw computer is opgeslagen.

U kunt ook een specifieke partitie selecteren, maar deze blijft hetzelfde zonder de mappenstructuur te wijzigen. Alles wat je op je schijf of partities hebt, zal de back-up bevatten.

  Een app dwingen om de speciale GPU op Windows te gebruiken

Dit maakt het dus gemakkelijk om alles te herstellen zonder veel gedoe.

Schijf klonen

Stel je hebt een nieuwe schijf als upgrade; hoe kun je al die data makkelijk migreren?

Hoewel een eenvoudig kopiëren en plakken over sommige gegevens zou moeten gaan, kunt u niet al uw instellingen en het besturingssysteem overbrengen naar een schijf met een kopieer-plakfunctie.

U zou verschillende softwaretools voor het klonen van schijven voor Windows en Mac moeten vinden. Maar dat vraagt ​​om een ​​andere software-installatie.

Gelukkig kunt u met Acronis ook uw schijf klonen. De functie voor het klonen van actieve schijven is handig.

U kunt eenvoudig de hele schijf klonen zonder opnieuw op te starten of uw bewerkingen te onderbreken.

Microsoft 365 back-up

Microsoft 365 is een van de essentiële abonnementen om onder meer toegang te krijgen tot Microsoft-applicaties en OneDrive-opslag.

Kun je een extra back-up maken van je cloudopslag?

Ja, u kunt het handmatig naar een andere cloudopslag verplaatsen als back-up (wat een vervelend proces is) of een service van derden gebruiken voor cloud-naar-cloud-overdrachten.

Welnu, sommige opties van derden kunnen goed zijn, maar met Acronis Cyber ​​Protect krijg je deze mogelijkheid al gesorteerd.

Bestandssynchronisatie en delen

Net als elke andere cloudopslagservice krijgt u de flexibiliteit om uw bestanden tussen computers of in de cloud te synchroniseren.

Met Acronis Cyber ​​Protect hoeft u niet te vertrouwen op een cloudopslagclient om uw bestanden gesynchroniseerd te houden. Voor sommigen kan het zelfs de behoefte aan een afzonderlijke cloudopslagservice voor synchronisatie en delen tussen computers vervangen.

Toegewijde cloudopslag

Met alle essentiële functies biedt het ook 1 TB cloudopslag. Houd er rekening mee dat u alleen toegang hebt tot cloudopslag met het premium-abonnement.

Bovendien kun je tegen een meerprijs kiezen voor maximaal 5 TB cloudopslag.

Naast de beschikbare opslagruimte kunt u deze ook versleutelen met een wachtwoord.

U kunt ervoor kiezen om het te gebruiken om uw systeemback-ups of uw gegevens uit de cloud-achtige Microsoft 365 te bewaren.

Het kan uw vereisten voor cloudopslag aanvullen en in sommige gevallen verminderen.

Blockchain-notarisatie

Ik ben vooral onder de indruk van deze functie. Acronis gebruikt op Blockchain gebaseerde technologie om de beveiliging en authenticiteit van uw gegevens te verbeteren.

Als je nieuwsgierig bent, wil je misschien onze inleiding tot Blockchain-bronnen bekijken om inzicht te krijgen in de technologie.

Uw gegevens worden bewaard in de vorm van een gedistribueerde database om manipulatie en herziening te voorkomen.

  Fix Outlook wordt alleen geopend in de veilige modus op Windows 10

Er wordt een vingerafdruk gegenereerd voor uw gegevens/bestanden, waarmee de authenticiteit en eigendom van die bestanden wordt aangetoond. U kunt hier ook uw voordeel mee doen als u bestanden deelt.

Als de vingerafdruk verandert, wordt er een rode vlag voor u weergegeven. Het helpt u er dus voor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn en gemakkelijk kunnen worden gevalideerd als u twijfelt.

Incrementele en differentiële back-ups

In plaats van regelmatig back-ups te maken, kunt u eenvoudig bestaande back-ups bijwerken met recente wijzigingen of toevoegingen aan uw bestanden en gegevens.

Het beschikt over een Change-Block Tracker-technologie die alle wijzigingen in realtime bijhoudt, waardoor het gemakkelijk is om uw back-ups in een mum van tijd bij te werken.

Versiebeheer

Versiebeheer is een nuttige functie die ervoor zorgt dat u de nieuwste versie van uw bestanden niet verliest.

Als het gaat om traditionele back-ups, overschrijft het uw eerdere gegevens of maakt het een afzonderlijke kopie.

Met Acronis Cyber ​​Protect kunt u ervoor kiezen om maximaal 999 versies van uw back-up te bewaren en kunt u ook beslissen hoe lang u wilt dat de oudere versies blijven bestaan.

Bescherming tegen ransomware en antivirusbeveiliging

U krijgt ook anti-ransomwarebescherming om uw systeem veilig te houden met de back-upservices.

Acronis Cyber ​​Protect kan alle getroffen bestanden automatisch herstellen, waardoor het een naadloze beschermingskeuze is.

Het scant ook uw besturingssysteem en applicaties op mogelijke beveiligingsproblemen met het systeem. De tool voor kwetsbaarheidsbeoordeling beveelt instellingen en app-updates aan om de beveiliging te verbeteren.

De antivirusbescherming omvat ook realtime scannen en biedt een snelle/volledige systeemscan, vergelijkbaar met andere antivirusoplossingen.

Over het algemeen maken de beveiligingsfuncties het gemakkelijker om beschermd te blijven.

Webbeveiliging

Voor volledige veiligheid moeten uw surfactiviteiten op het web veilig blijven. Als je wordt omringd door kwaadaardige websites, vinden de aanvallers het gemakkelijk om malware, cryptojackers en ransomware in je systeem te injecteren.

Dankzij Acronis krijgt u ook een webfilterfunctie die schadelijke URL’s blokkeert om u veilig te houden.

Mobiele back-up

De gegevens in onze mobiele telefoons zijn even essentieel. Gelukkig kun je ervoor kiezen om een ​​back-up van je mobiele data op je computer of cloud te maken met dezelfde back-upfunctionaliteit.

En met de app op uw apparaat kunt u automatisch een back-up maken van al uw gegevens, inclusief foto’s, contacten, agenda en video’s.

Online dashboard

Om beheer op afstand te vergemakkelijken, biedt het ook toegang tot een online dashboard waar u een back-up kunt starten, terugzetten en bestandssynchronisatie/-delen kunt beheren.

  De standaard aanmeldingsoptie wijzigen in Windows 10

Het is een no-nonsense dashboard dat makkelijk in gebruik is.

Bovendien krijg je toegang tot andere tools zoals de maker van reddingsmedia, systeemreiniger, schijfreiniger en enkele door de gemeenschap gemaakte tools.

De extra tools bieden geen consistente gebruikerservaring, maar aangezien ze niet de belangrijkste hoogtepunten zijn, zou je ze moeten kunnen beheren.

Over het algemeen biedt Acronis Cyber ​​Protect u een arsenaal aan keuzes.

Waarom zou u Acronis Cyber ​​Protect proberen?

Acronis Cyber ​​Protect is een premium softwaretool om de beveiliging van uw computer te verbeteren.

In tegenstelling tot andere antivirusbeveiligingsservices, krijgt u toegang tot veel gegevensback-upservices en meer.

Met andere woorden, u krijgt een alles-in-één antivirusvervanging met meer functies en gegevensbeveiliging.

Het is misschien geen gespecialiseerd antivirusprogramma, maar het biedt de essentie en de extra’s.

Houd er rekening mee dat u alle andere actieve malwaretools die op uw systeem zijn geïnstalleerd, moet verwijderen om conflicten te voorkomen.

Tijdens mijn korte testgebruik vond ik het indrukwekkend voor desktopgebruikers die zich zorgen maakten over hun gegevens, back-ups en beveiliging.

De gebruikersinterface is schoon en gemakkelijk te gebruiken. Elke optie of functie leidt u door het proces zonder in de war te raken.

De afwezigheid van een thema in de donkere modus is niet erg, maar u moet het weten.

Bescherm uw systeem en bestanden

Het is van vitaal belang om uw systeem te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen terwijl u een herstelplan heeft als het mis gaat.

De functieset van Acronis Cyber ​​Protect zou u veel gemak moeten bieden om gemakkelijk te migreren en te herstellen, samen met antivirusbescherming.

Je krijgt een proefversie beschikbaar waarmee je een paar dingen kunt testen voordat je besluit een abonnement aan te schaffen.

Als je het leuk vindt, kan het een vervanging zijn voor meerdere tools in je systeem. Dus ik zou zeggen dat het de moeite waard is om aan te bevelen.

gerelateerde berichten