Bewegingspaden combineren in Microsoft PowerPoint

U kunt meerdere bewegingspaden toewijzen aan een enkel object in PowerPoint, maar als u ze niet combineert, wordt het object teruggezet naar zijn oorspronkelijke positie voordat de volgende animatie wordt uitgevoerd. Combineer de bewegingspaden voor een soepele, naadloze overgang.

Bewegingspaden toewijzen en combineren

Laten we aannemen dat je een object hebt dat je naar links wilt laten stuiteren, en dan een beetje naar zijn definitieve positie laat vallen. Je kunt aan een enkel object meerdere bewegingspaden toewijzen, maar als je de bewegingspaden niet combineert, krijg je zoiets als dit:

Zoals je kunt zien, gaat het bewegingspad van A > B dan A > C in plaats van de beoogde A > B > C. Dat is natuurlijk niet wat we wilden doen. De oplossing is zo simpel als klikken en slepen, maar voordat we bewegingspaden gaan combineren, moet je eerst de animaties aan ons object toewijzen.

  Een Venn-diagram maken in Microsoft PowerPoint

Selecteer eerst het object waaraan u meerdere bewegingspaden wilt toewijzen.

Ga vervolgens naar het tabblad “Animaties” en klik op de knop “Animatie toevoegen”.

Er verschijnt een menu met een grote bibliotheek met animaties. Scroll helemaal naar beneden om de groep “Bewegingspaden” te vinden. Als je degene vindt die je hier wilt gebruiken, geweldig! Als dat niet het geval is, kunt u “Meer bewegingspaden” selecteren om door nog veel meer te bladeren. We gaan door en klikken daarop in dit voorbeeld.

In dit voorbeeld gaan we de optie “Bounce Left” gebruiken, te vinden in de groep “Lines_Curves”. Eenmaal geselecteerd, klik op “OK”.

  Geen groen vinkje op het Dropbox-systeemvakpictogram

Je merkt misschien dat het pad niet precies gaat waar je het zou willen hebben. Om het pad te positioneren, pak je de doos en sleep je hem.

Ga nu naar het tabblad “Animaties”. Selecteer de pijl naast ‘Start’ om het menu weer te geven en selecteer vervolgens ‘Na vorige’.

Herhaal de vorige stappen om het tweede bewegingspad toe te voegen. Deze keer voegen we “Down” toe, dat je ook zult vinden in de groep “Lines_Curves”.

Nu onze bewegingspaden zijn toegewezen, moeten we het tweede bewegingspad selecteren en de groene pijl over de rode pijl van de eerste slepen. Sleep daarna de rode stip van het tweede bewegingspad naar de eindbestemming van de animatie.

  Hoe u een bus- of treinhaltewaarschuwing op uw iPhone krijgt

Als u klaar bent, kunt u een voorbeeld van de diavoorstelling bekijken om te controleren of deze correct werkt. Druk op Shift+F5 om de presentatie snel te bekijken vanaf de huidige dia. Ga anders naar het tabblad ‘Diavoorstelling’ en selecteer ‘Vanaf het begin’ of ‘Van huidige dia’, wat u maar wilt.

Ten slotte zou je iets moeten hebben dat er als volgt uitziet:

Je hebt nu met succes bewegingspaden gecombineerd om één vloeiende, naadloze animatie te maken.