Bitcoin-mijnbouw voor dummies: de grondbeginselen begrijpen

De afgelopen jaren is er een groeiende rage voor Bitcoin ontstaan. Mensen willen deze cryptocurrency, bitcoin-mining en de mechanismen die deze ondersteunen leren om hun geeky geest van brandstof te voorzien, winst te maken of te experimenteren met deze opkomende technologie.

Bitcoin maakt snelle, nauwkeurige en goedkope geldoverdrachten over de hele wereld mogelijk. Het heeft een revolutie teweeggebracht in het moderne concept van handel en geld.

Bitcoin is echter nog steeds een mysterie voor velen. Mensen zijn in de war over het, het gebruik ervan en hoe het te verkrijgen. En een van de grootste vragen gaat over bitcoin-mining.

Dus laten we het mysterie ontrafelen!

Maar laat me eerst het toneel bepalen door enkele sleutelconcepten te definiëren.

Wat zijn Bitcoin en Blockchain?

Bitcoin (BTC) is de eerste en meest prominente digitale valuta of cryptocurrency. Het wordt rechtstreeks tussen gebruikers verzonden en ontvangen op een peer-to-peer (P2P) netwerk, zonder tussenpersonen, centrale bank of bestuursorgaan.

Deze cryptocurrency is uitgevonden door Satoshi Nakamoto (een onbekende persoon of een groep individuen) in 2008. De implementatie ervan werd in 2009 uitgebracht als open-source software en toen vond het zijn eerste gebruik. De Bitcoin-transacties worden gevalideerd met behulp van cryptografie door netwerkknooppunten en vastgelegd in een gedistribueerd grootboek, ook wel de blockchain genoemd.

Bitcoin is gebouwd op blockchain-technologie. Dit onveranderlijke en gedeelde grootboek kan transacties en records chronologisch opslaan op een uitgebreid netwerk van computers verspreid over de hele wereld op verschillende plaatsen. Het is een speciaal type database dat gebruikmaakt van de gedistribueerde grootboektechnologie die ervoor zorgt dat er niet met records kan worden geknoeid, een grotere transparantie van transacties biedt en veilig is met behulp van de nieuwste cryptografietechnieken zoals SHA-256.

Iedereen op het Bitcoin-netwerk kan bitcoins verzenden of ontvangen, waar ze zich ook bevinden. Het enige dat u nodig hebt, is een account op het netwerk aan te maken en wat BTC’s te krijgen door bitcoin-mining of door ze online te kopen. U kunt bitcoins gebruiken voor online winkelen of ze gebruiken als investering.

Hoe verschillen Bitcoins van traditionele valuta’s?

Zowel traditionele valuta als bitcoins hebben een waarde, maar ze zijn verschillend.

Uitgifte: Traditionele valuta’s of fiat-valuta’s worden uitgegeven en gereguleerd door de overheid. Het kan tastbaar zijn in de vorm van munten en biljetten die je bij je hebt of op je bank bewaart, of niet-tastbaar in het geval van digitale betalingen.

In tegenstelling tot traditionele valuta worden bitcoins niet uitgegeven door een centrale autoriteit. Het zijn niet-tastbare of virtuele valuta die alleen in hun digitale vorm werken.

Bestuur: De overheidsinstanties reguleren de productie van valuta, hun stroom en vervolgen het gebruik van valse valuta, naast het uitvoeren van andere gerelateerde verantwoordelijkheden.

Daardoor hebben mensen meer vertrouwen in gedrukt geld. De Federal Reserve (centrale bank van de VS) steunt bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar en de Bank of England reguleert het pond sterling.

Aan de andere kant hebben bitcoins geen centrale autoriteit om de creatie, stroom of beheer van bitcoins te reguleren. Duizenden computers wereldwijd, nodes genaamd, ondersteunen deze bitcoins. Knooppunten helpen bij het valideren van transacties en slaan gegevens over eerdere transacties op in een openbaar grootboek waartoe iedereen toegang heeft.

Aanbodlimiet: Fiat-valuta’s hebben een onbeperkte voorraad, terwijl er ooit slechts 21 miljoen bitcoins kunnen worden gemaakt.

Transactiekosten: aangezien betalingsbedrijven fiat-valuta’s verwerken, brengt hun transactie aanzienlijke kosten met zich mee, zelfs hoger voor internationale geldoverdrachten. In bitcoins brengen de transacties weinig tot geen kosten met zich mee, omdat er geen tussenpersonen zijn.

Veiligheid: Fiat-valuta’s zijn onderhevig aan fluctuerend overheidsbeleid en -regelgeving, wat leidt tot onzekerheden. Maar Bitcoin gebruikt concepten zoals cryptografie, decentralisatie, consensus, bewijs van werk, enz. Voor de veiligheid, en houdt zich niet aan dergelijk beleid.

Omkering van transacties: u kunt fiatgeld annuleren, terugboeken of terugboeken. Met bitcoins is dat niet mogelijk. Zodra een transactie heeft plaatsgevonden, kan deze niet meer worden gewijzigd.

Snelheid: het duurt dagen en uren voordat banktransacties worden geverifieerd en uiteindelijk worden weergegeven op de bankrekening van de ontvanger. Bitcoin-transacties zijn echter onmiddellijk gebaseerd op de snelheid van het netwerk.

Je ziet veel goede punten in Bitcoin, maar hoe kom je eraan?

  Hoe u uw Apple AirPods kunt vinden vanaf uw iPhone

Je kunt het online kopen, beloond worden in bitcoins voor sommige online transacties, of bitcoin-mining uitvoeren. Laten we nu leren over bitcoin-mining.

Wat is Bitcoin-mijnbouw?

Bitcoin-mining verwijst naar een proces van digitaal valideren van Bitcoin-transacties via het Bitcoin-netwerk. Mensen die bitcoins minen (mijnwerkers) moeten complexe hash-puzzels oplossen die cryptografisch zijn gecodeerd om de blokken met transacties te verifiëren. Het vereist krachtige computerbronnen en kracht om deze problemen op te lossen.

Zodra ze zijn opgelost en transacties zijn geverifieerd, wordt het blok bijgewerkt op het gedecentraliseerde grootboek van Bitcoin. Voor deze inspanning verdienen miners bitcoins. Dit complete proces wordt bitcoin-mining genoemd.

Verder is het doel van bitcoin-mining in de eerste plaats twee dingen:

 • Nieuwe bitcoins produceren door complexe wiskundige problemen op te lossen
 • Om het Bitcoin-netwerk veilig en betrouwbaar te houden door de transacties te verifiëren
 • Hoe werkt Bitcoin-mijnbouw?

  Het Bitcoin-netwerk is gebouwd op blockchain-technologie die de veiligheid van het hele grootboek garandeert met behulp van cryptografische hashes en tijdstempels voor elk blok dat chronologisch moet worden toegevoegd.

  Elk blok bevat informatie over geverifieerde transacties, die aan de blockchain wordt toegevoegd zodra deze is geverifieerd. Hierna wordt het bijna onmogelijk om met de transacties te knoeien vanwege de unieke mogelijkheden van blockchain-technologie.

  Hier is hoe bitcoin-mining werkt.

  #1. Opstelling

  Voordat miners beginnen met bitcoin mining, hebben ze specifieke tools nodig en manieren bedenken om complexe problemen efficiënt op te lossen. De maker van Bitcoin – Satoshi Nakamoto, heeft het netwerk zo ontworpen dat je elke 10 minuten een blok kunt minen.

  Daarom houden miners alles bij de hand om het tempo van deze 10 minuten te evenaren, en deze moeilijkheid neemt nog meer toe, wanneer meer miners met meer rekenkracht deelnemen aan de mijne.

  #2. Mijnbouwvereisten

  Het minen van bitcoins vereist geavanceerde tools en veel computerbronnen. Dus, bitcoin-mijnwerkers passen bij deze dingen:

  Mijnbouwhardware: Hardware voor het minen van bitcoins is in de loop der jaren veranderd. Bitcoin-mijnwerkers gebruikten CPU’s voordat ze Graphics Processing Units (GPU’s) met geavanceerde grafische kaarten, Field Programmable Gate Array (FPGA’s) of Application Specific Integrated Circuits (ASIC’s) gebruikten voor effectieve mining. Die laatste is qua verbruik het meest efficiënt.

  Mijnbouwpool: Mijnwerkers kunnen kiezen of ze solo willen minen of voor poolmining willen gaan

  Software en e-wallet: ze hebben mining-software nodig zoals BeMine, Kryptex Miner, ECOS, enz., die de gedefinieerde protocollen voor het Bitcoin-netwerk kan implementeren. Mijnwerkers hebben ook een elektronische portemonnee nodig om hun beloningen te verzamelen en op te slaan als bitcoins.

  #3. Transactie

  Wanneer een persoon een bitcoin naar iemand stuurt, is het een transactie. Deze transacties worden toegevoegd aan een blok dat de knooppunten of computers moeten verifiëren om te worden gekoppeld aan de blockchain van Bitcoin die iedereen in het netwerk kan zien.

  In de kern zijn er drie elementen betrokken wanneer iemand een transactie in het Bitcoin-netwerk initieert: transactie-invoer, uitvoer en bedrag.

  Voor elke transactie als input creëert de mining software een unieke en complexe cryptografische hash. Vervolgens groepeert de software de transacties die nodig zijn om een ​​blok te genereren. De groepering wordt weergegeven als een Merkle-boom of hash-boom waarbij elk bladknooppunt de hash van een blok heeft en niet-bladknooppunten de hash van hun onderliggende knooppunten.

  Bovendien heeft een Merkle-boom de samenvatting van elke transactie in een blok en is in wezen een gegevensstructuur. Hierin worden de hashes van transacties gekoppeld met behulp van de codering SHA-256.

  #4. De puzzel oplossen

  De hash die de hele Merkle-boom kan identificeren, wordt de root-hash of Merkle-root genoemd en wordt opgeslagen in een blokheader. Blokheaders bevatten blokgegevens en attributen zoals de bitcoin-softwareversie, de hash van het vorige blok, tijdstempel, roothash, het doel en cryptografische nonce (een willekeurig nummer dat slechts één keer wordt gebruikt tijdens een cryptografische communicatie).

  Bitcoin-mijnwerkers gebruiken deze informatie om een ​​hash-puzzel op te lossen om een ​​transactie te verifiëren. Hiervoor vinden ze de hash voor een bepaald doel na analyse van de moeilijkheidsgraad. Een doel is een 67-cijferig nummer dat is opgeslagen in de blokheader en dat de moeilijkheidsgraad van bitcoin-mining bepaalt op basis van het totale aantal miners dat deelneemt aan het oplossen van problemen. De moeilijkheidsgraad wordt ook automatisch aangepast op basis van de tijd die mijnwerkers nodig hebben om de problemen in de vorige 2.016 blokken op te lossen.

  Bovendien berekenen bitcoin-mijnwerkers de hash van een blok om de puzzel op te lossen door constant één nonce aan de doelblokkop toe te voegen totdat ze een waarde krijgen die lager is dan het doel. Zodra ze het hebben opgelost, wordt een nieuw blok gegenereerd dat door de netwerkknooppunten wordt gevalideerd.

    Capsa is een uitgebreide netwerkanalysetool voor LAN en WLAN

  Om een ​​blok te laten valideren, moet een meerderheid van de knooppunten het blok verifiëren en moet het een bewijs van werk (PoW) bevatten. De chronologische ketening en PoW van het blok maken de blockchain veilig tegen wijzigingen. Vervolgens wordt het blok toegevoegd aan het Bitcoin-netwerk.

  De eerste miner die het hash-probleem oplost, wordt beloond in bitcoin, aangezien er veel miners zullen deelnemen.

  #5. Bitcoin-circulatie

  Bitcoin-mining begon in 2009 vanuit het genesisblok van Bitcoin om 50 bitcoins te produceren. Sindsdien zijn er veel meer bitcoins gedolven en vrijgegeven om te circuleren. Er is echter een bovengrens; slechts 21 miljoen bitcoins kunnen worden gedolven op basis van de broncode.

  Feit: tegen september 2021, ongeveer 18,82 miljoen bitcoins zijn al gedolven, wat ongeveer 89% is van de totale bitcoin die ooit zal bestaan.

  Hoe wordt een Bitcoin-mijnwerker beloond?

  Toen Bitcoin in 2009 werd uitgebracht, kreeg elke block miner 50 bitcoins. Uiteindelijk werd het teruggebracht tot 25 bitcoins in 2012, 12,5 bitcoins in 2016 en 6,25 bitcoins in 2020. Dit proces waarbij de blokbeloningen in tweeën worden gesplitst, wordt Bitcoin-halvering genoemd. Het vindt plaats na het minen om de 210.000 blokken, wat ongeveer 4 jaar duurt.

  Dit houdt in dat de beloning van mijnwerkers wordt gehalveerd voor het oplossen van de puzzel en het vinden van een blok. Het voordeel van bitcoin halving is dat het de inflatie en circulatiesnelheid van bitcoin verlaagt. Daarom helpt het de stabiliteit van de waarde van bitcoin te behouden. De meest recente bitcoin halving vond plaats in mei 2020 en de volgende wordt verwacht in 2024. Dit proces zal doorgaan totdat alle bitcoins zijn gedolven, ongeveer rond 2140.

  Wat gebeurt er als alle 21 miljoen bitcoins zijn gedolven?

  Hoe gaan de mijnwerkers dan verdienen? Welnu, ze verdienen alleen aan de transactiekosten. De miner die een nieuw blok vindt, krijgt toestemming van het Bitcoin-netwerk om transactiekosten te innen van elke transactie die ze aan het blok hebben toegevoegd.

  Op dit moment krijgen succesvolle miners transactiekosten en 6,25 nieuwe bitcoins als beloning. En om het te claimen, wordt een muntbasis (een speciale transactie) aan het blok toegevoegd en wordt de mijnwerker de begunstigde.

  Waarom Bitcoins minen?

  Mensen minen bitcoins om verschillende redenen. Hoewel je er misschien voor één doel naar toe wordt getrokken, zoals winst, liefde voor technologie of iets anders, kun je, wanneer je dieper ingaat op de specifieke kenmerken van Bitcoin, veel meer motivaties vinden om bitcoins te minen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen waarom mensen bitcoins minen.

  Enthousiasme voor nieuwe technologieën

  Veel mensen met een technische achtergrond en mensen met enthousiasme voor technologieën vinden Bitcoins interessant om te leren. Ze zijn misschien op zoek naar innovatie, willen op de hoogte blijven van opkomende technologieën en trends en houden van experimenteren. Daarom kunnen ze van nature worden aangetrokken om te leren hoe ze bitcoins kunnen minen, omdat het de nieuwste technologieën zoals blockchain, cryptografie, gedistribueerde grootboektechnologie (DLT), peer-to-peer-netwerken en meer combineert.

  Uitbreiding van het werkbereik

  Professionals in gerelateerde sectoren kunnen de Bitcoin-wereld betreden en bitcoins minen. Veel grid computing-werken zijn bijvoorbeeld vergelijkbaar met bitcoin-mining. Ze zijn leuk, laten samenwerking met anderen toe om een ​​probleem op te lossen en zijn gewild.

  Wanneer u bitcoins mineert, helpt u bij het oplossen van een probleem waarbij een betalingsnetwerk en valuta wordt gecreëerd zonder centrale autoriteit.

  Privacy

  Het bitcoin-netwerk biedt anonimiteit aan mensen. Daarom kunt u bij het oplossen van een probleem en het vinden van het blok bitcoins verdienen terwijl u anoniem bent. Het beschermt uw privacy en identiteit omdat uw naam niet wordt weergegeven in plaats van een nummer. Wees echter altijd voorzichtig en maak uw adres niet bekend.

  Winst

  Bitcoin is een valuta, en als je het mineert, word je beloond. Daarom gebruiken mensen het voor winst. Het is echter een uitdaging, omdat de prijs van bitcoins vaak fluctueert, terwijl het mijnbouwproces zware investeringen vereist.

  Maar als je hierin slaagt, kun je veel geld verdienen. Op het moment van schrijven van dit artikel was de prijs voor slechts één bitcoin US $ 59.301,40. Is dat niet het proberen waard?

  Bitcoin-mijnbouwproblemen

  Hoewel Bitcoin veel voordelen, opwinding en winst biedt bij succesvolle mijnbouw, zijn er bijzondere zorgen. Dit is de reden waarom het in veel landen, zoals Rusland, China, enz. niet is gelegaliseerd. Veel landen hebben echter toestemmingsstructuren om Bitcoin te gebruiken, zoals Australië, Brazilië, de VS, India en de Europese landen.

  Feit: Op 9 juni 2021 werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin legaal maakte. Hoewel de Amerikaanse dollar nog steeds de primaire valuta van het land is, zal BTC worden gebruikt voor transacties waarbij bitcoin wordt geaccepteerd.

  Laten we eens kijken naar enkele van de zorgen met betrekking tot Bitcoin en het gebruik ervan.

    Hoe valse Apple-beveiligingswaarschuwingen te verwijderen

  Hoog stroomverbruik

  Bitcoin-mining is een energie-intensief proces, dat niet alleen kostbaar is, maar ook een bedreiging voor het milieu. De methode kan meer elektriciteit verbruiken dan een grote stad of kleinere landen zoals Zwitserland.

  gedecentraliseerd

  Landen regeren fiatgeld, en er is een reputatie en verantwoordelijkheid aan verbonden. Er is echter geen bestuursorgaan met Bitcoin. Iedereen kan een willekeurig aantal accounts aanmaken, lid worden van het netwerk en bitcoins verkopen en kopen terwijl hij bijna anoniem is. Het bouwt vertrouwensproblemen op, niet alleen bij gebruikers, maar ook bij de overheid.

  Wisselvalligheid

  Valuta’s moeten stabiel zijn om de economie te ondersteunen, en de regeringen spannen zich in om de stabiliteit te behouden. Bitcoin is echter zeer volatiel. Niemand kan weten wanneer het de hoogte zal bereiken en wanneer het plotseling zal neerstorten. En de markt reageert dienovereenkomstig.

  Wanneer Bitcoins beginnen te glijden, accepteren leveranciers ze mogelijk niet als betaling. Tegelijkertijd zullen velen het niet als fiatgeld gebruiken om goederen te kopen; in plaats daarvan zullen ze het als een investering houden, in de hoop dat het zou stijgen.

  criminele activiteiten

  Veel cybercriminaliteit heeft de wereld van Bitcoin geteisterd. Er zijn ook incidenten met het creëren van nep-crowdfunding-investeringen, waarbij mensen miljoenen zijn kwijtgeraakt. En niemand kan verantwoordelijk worden gehouden voor dergelijke activiteiten.

  Hoe haal je het meeste uit Bitcoin-mijnbouw?

  Zoals hierboven aangegeven, zijn de beloningssystemen voor het minen van bitcoins in de loop der jaren aanzienlijk verminderd. Zodra alle bitcoins zijn gedolven, kunt u niet worden beloond in bitcoins, alleen via transactiekosten. Ook komen mijnbouw bitcoins met duizenden dollars aan investeringen in hardware, systemen en computerbronnen.

  Op dit moment zal het uitzoeken hoe u het meeste uit uw bitcoin-mining kunt halen, geweldige resultaten opleveren. Hier leest u hoe u het kunt doen.

  #1. Kiezen voor goed presterende hardware

  Het aantal bitcoin miners neemt toe. Daarom moet u goed presterende computerhardware hebben die kan helpen bij supersnelle berekeningen en de concurrentie kan verslaan. Het moet een hoge hash-snelheid hebben voor eersteklas uitvoerprestaties.

  Op ASIC gebaseerde hardware is de meest geavanceerde en kan honderden biljoenen hashes per seconde produceren. Dergelijke geavanceerde hardware is kostbaar en kan oplopen tot duizenden dollars.

  #2. Kies de juiste locatie

  Uw locatie is ook een belangrijke overweging voor effectieve bitcoin-mining. Het is omdat de kosten van elektriciteit van locatie tot locatie variëren, en bitcoin-mining veel elektriciteit verbruikt.

  Daarom zou het een goede optie zijn om de juiste locatie te kiezen waar de elektriciteitskosten relatief lager zijn, natuurlijk met een krachtige internetverbinding. Dit kan een goede reden zijn waarom ontwikkelde landen er goed in zijn.

  #3. Controleer uw stroomverbruik

  Aangezien het minen van bitcoins zeer veel stroom verbruikt, variëren de kosten dienovereenkomstig. Controleer dus of uw budget deze hoge kosten aankan, niet voordat u een bitcoin gaat minen. Daarnaast moet u ook uw mijnbouwinvesteringen berekenen en bepalen of uw winst uw elektriciteitskosten goed kan dekken.

  #4. BTC-prijs

  Het is essentieel om de bitcoin-prijzen in de gaten te houden en te volgen. Het is omdat je momenteel wordt beloond in bitcoins, afgezien van de transactiekosten. Dus hoe hoger de marktkapitalisatie van Bitcoin, hoe meer uw winst zal zijn.

  #5. Zwembad of solo

  Kiezen wat het beste voor u werkt, kan u ook helpen slagen in bitcoin-mining. Wanneer je in je eentje mijnt, is de kans op beloning lager in vergelijking met een groep. Het minen van bitcoins in een pool met duizenden anderen met gecombineerde rekenkracht vermindert de moeilijkheidsgraad van het minen om een ​​blok op te lossen.

  Zodra de bitcoin-mijnwerkers succesvol zijn, ontvangen ze bitcoins op basis van hun rekenkrachtbijdrage. Kies dus uw geschikte manier – mijnbouwpools of een solo-drukte.

  Conclusie

  Bitcoin is een nieuw concept en we bevinden ons nog in de beginfase van het gebruik ervan. Het stelt iedereen in staat om te minen voor verschillende voordelen, zoals het maken van enorme winsten, het veilig houden van het netwerk en het opdoen van technische expertise.

  Het echte mysterie zal zich ontvouwen nadat de 21 miljoen bitcoins zijn gedolven, en hopelijk zullen technologieën geavanceerder zijn om de zorgen van Bitcoins tegen te gaan. Gezien zijn unieke mogelijkheden, heeft Bitcoin waarschijnlijk een veelbelovende toekomst.

  Lees hier meer over blockchain.

  gerelateerde berichten