Bloatware van uw Android-telefoon verwijderen (gids)

Zelfs na een enorm tumult van de Android-gemeenschap over privacy, veiligheid en gebruikerskeuze, is de bloatware-situatie op Android niet verbeterd. Ja, MIUI wordt nu geleverd met minder bloatware, maar als we naar de algemene situatie kijken, worden Android-smartphones nog steeds geleverd met een groot aantal onnodige apps, vooral de low-end apparaten. Dus om je te helpen bloatware van je Android-telefoon te verwijderen en cruciale bronnen vrij te maken, hebben we deze handige tutorial bedacht. Hiermee kunt u bloatware en onnodige apps naadloos verwijderen. Of het nu Xiaomi, Realme, Oppo of een ander apparaat is, de Universal Android Debloater-tool verwijdert veilig onnodige apps van je Android-smartphone. Laten we wat dat betreft verder gaan en leren hoe deze tool werkt.

Verwijder Bloatware van je telefoon met Universal Android Debloater (2022)

1. Download hier eerst de Universal Android Debloater (UAD). Klik op “Activa” en download het EXE-bestand voor Windows. Als je macOS gebruikt, download dan het .tar.gz-bestand.

  AVG Wifi Assistant schakelt automatisch wifi op Android om de batterij te sparen

2. Vervolgens moet u ADB op uw pc instellen. Volg onze gekoppelde tutorial om ADB meteen te installeren.

3. Open daarna een Terminal-venster (CMD voor Windows en Terminal voor macOS). Typ hier adb-apparaten en druk op Enter. Als het een serienummer retourneert, bent u klaar om te gaan.

4. Verplaats nu het UAD-bestand dat u hebt gedownload naar de map platform-tools.

5. Open ten slotte de Universal Android Debloater en deze zal uw Android-smartphone automatisch detecteren.

6. Zodra uw apparaat is gedetecteerd, controleert u of “Aanbevolen” is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu bovenaan. Op basis van het ROM van uw apparaat trekt Universal Android Debloater de lijst met bloatware die veilig kan worden verwijderd. UAD heeft de lijst met verwijderbare bloatware gedocumenteerd voor alle grote smartphonefabrikanten. Voor algemene gebruikers raad ik aan om vast te houden aan de lijst “Aanbevolen”.

  Stel de standaard launcher, sms-app en browser in Android Lollipop in

7. Selecteer nu de pakketten die u wilt verwijderen en klik rechtsonder op “Selectie verwijderen”. Dat gezegd hebbende, raad ik u aan de pakketnaam zorgvuldig te controleren en uw eigen mening te geven voordat u een pakket verwijdert.

8. Op deze manier kun je bloatware veilig van je Android-telefoon verwijderen met Universal Android Debloater. Als u een bepaald pakket wilt herstellen, kunt u “Verwijderd” of “Uitgeschakeld” kiezen in het vervolgkeuzemenu en het pakket selecteren. Klik nu op “Selectie herstellen”.

9. U kunt ook naar bepaalde apps zoeken vanuit de zoekbalk. Als de app niet wordt weergegeven in de debloater, installeer dan Package Name Viewer 2.0 (gratis, biedt in-app-aankopen) uit de Play Store op je Android-telefoon en zoek de pakketnaam van de app. Zoek nu naar de pakketnaam en verwijder de bloatware meteen.

  Focal (bèta) wil de enige camera-app zijn om ze allemaal te regeren [Android]

10. Ten slotte, om carrier-specifieke bloatware op Android te verwijderen, kiest u “carrier” in het derde vervolgkeuzemenu en verwijdert u de onnodige apps. U kunt hetzelfde proces herhalen om Google bloatware, OEM bloatware, AOSP-apps, enz. te verwijderen.

Bloatware verwijderen van uw Android-smartphone zonder root

Dus dit is hoe je bloatware volledig van je Android-apparaat kunt verwijderen zonder root. Hoewel er een heleboel debloater-apps zijn, raden we Universal Android Debloater aan omdat het goed gedocumenteerd is en de verwijderbare apps voor grote apparaten heeft geïnspecteerd. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als Fastboot uw Android-apparaat niet detecteert op Windows 10/11, hebben we een handige handleiding voor u. En om de beste aangepaste ROM’s voor Android te vinden, gaat u door onze samengestelde lijst. Tot slot, als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten