Blogger versus WordPress: wat is het beste voor bloggen?

Bloggen is in opkomst en wordt op dit moment steeds populairder.

In 2021 zijn er meer dan 600 miljoen blogs op 1,9 miljard websites op internet, zegt dit Ahrefs rapport.

Of je nu een bedrijf hebt of een persoonlijke site hebt, het idee om een ​​eigen blog te beginnen is misschien bij je opgekomen.

Zeg je ja?

Welkom dan!

En zelfs als je geen enkele kennis hebt over bloggen en de fijne kneepjes ervan, blijf op de hoogte voor meer informatie.

Dus, terugkomend op bloggen,

Iedereen met enige vaardigheden kan een blog beginnen.

Klopt!

Zo eenvoudig is het, en er zijn talloze mogelijkheden die het op je bord kan brengen, van geld tot roem.

Dus om ermee aan de slag te gaan, heb je een publicatieplatform nodig waar je je gedachten en meningen kunt plaatsen en je kennis kunt laten zien.

WordPress en Blogger zijn twee van de meest populaire platforms die op internet beschikbaar zijn. Elk van hen heeft zijn plus- en minkanten.

Als je twijfelt om er een te kiezen, zal ik je helpen er een te kiezen aan het einde van dit artikel.

Laten we ze dus met elkaar vergelijken om erachter te komen welke de beste keuze voor u is.

Blogger versus WordPress: overzicht

Voldoen aan WordPress

WordPress is gestart in het jaar 2003 en is een open-sourcesoftware die u kunt gebruiken om uw blog, website of applicatie te maken. Het is een contentmanagementsysteem (CMS) dat het maken, bewerken en online publiceren van uw content vergemakkelijkt.

Op dit moment beheert het ongeveer 38% van het totale web, gericht op de grootste websites en hobbyblogs. Het heeft krachtige functies, prachtige ontwerpen en biedt u de vrijheid om uitstekende webproducten te maken, wat een werkelijk ‘onbetaalbare’ ervaring oplevert.

Om aan de slag te gaan met een WordPress blog heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Een domeinnaam verwijst naar het adres dat mensen op internet typen om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot uw blog – epcdream.nl.com. Het is vergelijkbaar met dat van uw fysieke adres dat mensen gebruiken om uw huis te bezoeken.

Een webhosting, zoals Bluehost, is waar uw blog wordt gehost en aan uw bezoeker wordt getoond. Vergelijk dit met een huurwoning die u kunt wijzigen op basis van uw wensen en of u daar graag wilt verblijven of een andere zoekt die beter bij u past.

Voldoen aan Blogger

Blogger is een puur blogplatform dat je GRATIS kunt gebruiken om je blogs te publiceren. Voorheen stond het bekend als Blogspot toen het in het jaar 1999 begon door een bedrijf – Pyra Labs. Google heeft het in 2003 overgenomen en vervolgens Blogspot omgedoopt tot Blogger die we tegenwoordig allemaal kennen.

Ze bieden je ook een gratis subdomein waar je blogadres eruitziet als name.blogspot.com.

Als je een aangepast domein wilt, kun je je registreren door een bedrag te betalen aan een externe domeinregistreerder en dit vervolgens te koppelen aan je blog op Blogger. Nu ziet uw adres er ongeveer zo uit: naam.com.

Blogger versus WordPress: bruikbaarheid

Wat als je absoluut geen kennis hebt van coderen, maar toch je eigen blog wilt beginnen?

Maak je geen zorgen; je bent niet alleen!

Je kunt je gedachten via je blog overbrengen zonder codeervaardigheden, daarom zijn deze blogplatforms gemaakt.

WordPress

Het opzetten van een blog gaat snel en eenvoudig in WordPress. Het enige dat u nodig hebt, zijn basiscomputervaardigheden om uw blog te downloaden, te installeren en in te stellen.

Nadat u het hebt geconfigureerd, kiest u een WordPress-thema voor uw blog dat de niche kan aanvullen. Het is essentieel voor de look en feel van je blog. Je kunt ook enkele WordPress-plug-ins installeren om meer functies op je blog in te schakelen.

  Meerdere apps op uw bureaublad geforceerd afsluiten

Als het gaat om het toevoegen van inhoud, kan het niet eenvoudiger!

Maak inhoud, voeg media zoals video’s of afbeeldingen toe en publiceer direct zonder enige verwarring. Je kunt je blog naar wens aanpassen via een drag-and-drop-builder.

Blogger

Het opzetten van je blog op Blogger is nog eenvoudiger en het wordt al gehost door Google, dus je hoeft geen domeinnaam of webhosting te kopen.

Je hebt alleen een account op Google nodig en je bent klaar om te gaan.

Maak een blog door een weergavenaam te kiezen, een titel aan de blog te geven, het blogadres, een thema en de set-up is klaar. Configureer vervolgens de bloginstellingen, beheer de lay-out en begin met het toevoegen van inhoud.

Hoewel het installatieproces eenvoudig is, kan het lastig zijn om het thema of het blogontwerp aan te passen omdat HTML-vaardigheden vereist zijn.

Winnaar – het is een gelijkspel.

Blogger versus WordPress: eigendom en controle

Wie de eigenaar van uw blog is, is duidelijk een cruciaal aspect, omdat het u volledige vrijheid geeft op uw blog. U kunt indien nodig beslissen hoe u de blog uitvoert, beheert, inkomsten genereert of afsluit.

WordPress

Wanneer u uw blog host op door uzelf gehoste WordPress, bent u de eigenaar van uw blog en heeft u er volledige vrijheid over. U hebt het recht om het te beheren zoals u dat wilt, te beslissen hoe lang u het wilt gebruiken en het zal niet worden afgesloten zonder u te waarschuwen.

Omdat u niet gebonden bent aan één webhost, kunt u uw webhost op elk gewenst moment wijzigen als u niet van hun services houdt. Kopieer gegevens waar u maar wilt, bepaal welke gegevens u deelt en migreer desgewenst de hele blog.

Als het gaat om bedieningselementen en flexibiliteit, kunt u de functies eenvoudig uitbreiden met integraties en plug-ins van derden, aangezien er duizenden zowel gratis als premium beschikbaar zijn om uw ervaring te verbeteren.

Blogger

Aangezien Blogger wordt gehost op Google, bent u niet de eigenaar van uw blog. Als ze van plan zijn het morgen af ​​te sluiten of je toegang te beperken, kan je niets doen.

Het is net als Facebook, LinkedIn, Instagram, enz. die een account kunnen opschorten of mensen kunnen verbieden wanneer ze vermoeden dat iemand hun regels overtreedt.

En als ze zichzelf om welke reden dan ook afsluiten, dan is de enige optie die overblijft voor u het plannen van een migratie, wat u misschien geld kost.

Voor controle en flexibiliteit zijn er beperkte opties beschikbaar, omdat het slechts een eenvoudig blogplatform is. Ze bieden een reeks tools waarmee u enkele functies kunt toevoegen, bijvoorbeeld advertenties, links, abonnementen, contactformulieren, enzovoort.

De functionaliteit is echter beperkt, in tegenstelling tot WordPress.

Winnaar: duidelijk, WordPress.

Blogger versus WordPress: functies

WordPress

WordPress biedt duizenden hoogwaardige thema’s en meer dan 55.000 plug-ins, waardoor het een perfecte keuze is voor iedereen om aan hun uiteenlopende behoeften te voldoen.

U kunt kiezen tussen gratis of betaalde, uw oproep. Ze zijn allemaal beschikbaar om eenvoudig aan te passen aan het uiterlijk van uw blog. Als je wilt, kun je kiezen voor WordPress-thema-aanbieders van derden, zoals: Astra-thema’sen meer.

Om het ontwerp gemakkelijker te maken, biedt het een editor voor slepen en neerzetten.

Heb je geen SEO-kennis?

Hoe bent u van plan om uw website ranking dan te verbeteren?

Maak je geen zorgen meer, WordPress heeft SEO eenvoudiger gemaakt. Je zult het zelfs geweldig vinden hoe je SEO in je blog kunt beheren zonder voorafgaande vaardigheden.

Het zijn niet alleen woorden; Ik spreek uit eigen ervaringen. Een paar jaar geleden, toen ik voor het eerst begon met schrijven, wist ik niets van SEO.

Toen kwam een ​​enorme hulp van Yoast SEO – een WordPress-plug-in voor het optimaliseren van de on-page SEO van uw blog. Het was een game-changer van mij omdat het suggesties biedt om leesbare tekst te maken, metabeschrijvingen te optimaliseren, trefwoorden, alt-teksten voor afbeeldingen, interne links, koppen en subkoppen, aangepaste URL’s en meer te gebruiken.

U kunt ook andere plug-ins uitproberen om afbeeldingen te optimaliseren, XML-sitemaps aan te passen of te genereren, uw blog te integreren met Google Analytics en meer om de SEO van uw blog te verbeteren.

  Discreet een alarmnummer bellen vanaf uw iPhone

Als u WordPress gebruikt, bent u vrij om uw website overal op internet te verplaatsen. Dit houdt in dat u de host, de domeinnaam of het contentmanagementsysteem kunt wijzigen.

Afgezien daarvan staat WordPress bekend om het leveren van hoge prestaties, krachtig mediabeheer en hoge responsiviteit op verschillende apparaten. Het heeft al enkele topsites mogelijk gemaakt, zoals The New York Times, het officiële Star Wars-blog, MTV News en meer.

Blogger

Blogger biedt beperkte sjablonen die u op een blog kunt gebruiken. Deze sjablonen zijn op zoveel blogs gebruikt, maar zijn vrij eenvoudig. Bovendien is het moeilijk om kwaliteitssjablonen te krijgen; als je wilt, betaal er dan extra voor.

Je hebt de vrijheid om lay-outs en kleuren van sjablonen te wijzigen via de ingebouwde tools van Blogger. Desalniettemin ontbreekt het Blogger enorm aan het maken van sjablonen of het aanbrengen van wijzigingen.

Het stelt opnieuw teleur als het gaat om plug-ins. Maar er is een optie om een ​​script van een derde partij in te voegen om enkele basisfuncties toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld een script toevoegen om contactformulieren toe te voegen. Om nog maar te zwijgen, zelfs scripts van derden hebben beperkingen, tenzij u gebruikmaakt van premiumservices.

Omdat Blogger geen plug-ins biedt, kun je SEO-aspecten niet automatiseren zoals bij WordPress. Blogger is ideaal voor iemand die al bekend is met SEO-praktijken of klaar is om het aanvullend te leren.

U kunt uw inhoud echter optimaliseren door permalinks, paginatitels, kopteksten, afbeeldings-alt-tekst aan te passen, trefwoorden toe te voegen, sommige pagina’s te verbergen voor zoeken en meer.

Als er een scenario komt waarin je je blog van Blogger moet verplaatsen, is dat een complexe taak. Het brengt aanzienlijke risico’s met zich mee dat u uw SEO, volgers of abonnees onderweg kwijtraakt.

Winnaar: kijkend naar ontwerpopties, SEO en andere functies, komt WordPress opnieuw naar voren als een krijger.

Blogger versus WordPress: kosten

Je zou nooit willen dat je blog je meer kost dan je eraan kunt uitgeven. Als het gewoon een hobby is, kunnen freebies je tot op zekere hoogte helpen, maar als je een vastberaden blogger bent die een serieus inkomen wil verdienen, kan het moeilijk zijn om je blog te laten groeien.

Daarom moet het een perfecte balans zijn van hoeveel u aan uw blog zou moeten uitgeven.

WordPress

Hoewel WordPress GRATIS software is, moet je geld uitgeven aan het kopen van een domeinnaam en een webhost, zoals eerder uitgelegd.

Sommige webhosts zoals Bluehost bieden zelfs een gratis domeinnaam aan wanneer u hun hostingservice koopt voor slechts $ 2,75 per maand. Zoek dus een webhost op basis van uw budget.

Als u premium plug-ins en thema’s wilt, lopen de kosten opnieuw op. Maak je geen zorgen; als je geld wilt verdienen met je blog, werpen deze dingen op de lange termijn hun vruchten af.

Blogger

Het is helemaal GRATIS en wordt ook geleverd met een subdomein. U kunt dus beginnen met het publiceren van uw inhoud zonder enige investering.

Als u een aangepast domein, premium thema’s en plug-ins wilt, moet u natuurlijk bereid zijn ervoor te betalen!

Winnaar: Blogger

Blogger versus WordPress: opties voor het genereren van inkomsten

WordPress

WordPress is zonder twijfel de beste optie als je geld wilt verdienen met een blog. U kunt eenvoudig gelieerde links, Google Adsense, Google Analytics, advertentiebanners en meer toevoegen.

Bovendien kunt u een eCommerce-pagina binnen uw website bouwen en producten gaan verkopen om meer inkomsten te genereren. Gebruik voor het runnen van uw online winkel een hoogwaardige eCommerce-plug-in.

Blogger

Het is mogelijk om geld te verdienen met een blog op Blogger als je affiliate links en Google Adsense toevoegt. Goede zaak – Adsense is vooraf gebouwd in Blogger.

Maar de valkuil is dat veel adverteerders een blog in Blogger niet waarderen omdat het gratis is. Het wordt dus minder opportunistisch als u directe advertenties verkoopt zonder een service van derden. Om er nog meer aan toe te voegen, ondersteunt Blogger geen vooraf gebouwde eCommerce-integraties.

Winnaar: WordPress heeft een voorsprong op Blogger.

Blogger versus WordPress: beveiliging

Met de groeiende bezorgdheid over cyberbeveiliging is het essentieel geworden om uw website of blog te beveiligen.

  Hoe de nieuwe Crapware Blocker van Microsoft Edge in te schakelen

WordPress

De webhost die u kiest, moet een goede beveiligingsoplossing bieden, en u kunt een extra beveiligingslaag toevoegen door een efficiënte WordPress-beveiligingsplug-in en webtoepassingsfirewalls te installeren.

Hoewel uw webhost periodieke back-ups kan maken, kunt u deze ook zelf beheren via een back-upplug-in; wees voorbereid voordat dingen naar het zuiden gaan.

Blogger

Door het robuuste en veilige platform van Google hoef je je geen zorgen te maken over de beveiliging van je blog. Daarnaast kunt u ook vertrouwen op Google voor het beheren van uw serverbronnen en het maken van back-ups.

Maar in het geval dat het platform uitvalt, zal uw blog er ook op staan. En er is niets dat u kunt doen om het te herstellen. Aan de andere kant ben je vrij van extra plug-ins of beveiligingsnachtmerries; Google regelt het.

Winnaar: Blogger

Blogger versus WordPress: ondersteuning

Houd ook rekening met de kwaliteit van de ondersteuning die u krijgt, aangezien problemen zich op elk moment kunnen voordoen. En als u geen technische expertise heeft, bevindt u zich in het midden van nergens, en het kan een klap zijn voor uw blog en het bijbehorende verdienpotentieel.

WordPress

De WordPress-gemeenschap is enorm en helpt alle gebruikers over de hele wereld door hun bijdrage aan de software te leveren om deze verder te verbeteren en door kennis te delen. Er zijn fora voor vragen, antwoorden en documentatie.

Afgezien daarvan zijn er duizenden online tutorials beschikbaar die WordPress-ontwikkelaars, samen met de communityleden, hebben gemaakt.

Blogger

Ondersteuningsopties zijn zeer beperkt op Blogger. Ze bieden een basis gebruikersforum en documentatie. Om ondersteuning te zoeken, klikt u op “help” in het beheerdersdashboard waar u informatie over ondersteuningstutorials kunt zien.

Winnaar: WordPress

Blogger versus WordPress: voor- en nadelen

Nadat je de vergelijking tussen beide platforms op verschillende aspecten hebt gezien, laten we hun voor- en nadelen vergelijken om de zaken samen te vatten.

WordPress

Pluspunten

+ Vereist wat werk om een ​​goede hostingservice en domeinnaamprovider te vinden. Maar als je dat doet, kun je de host de installatie voor je blog laten doen

+ Gebruiksvriendelijk en goed leerpotentieel

+ Veel ontwerpopties voor thema’s en plug-ins

+ Ondersteunt meerdere integraties om meer functies toe te voegen voor een verbeterde gebruikerservaring

nadelen

– Monetaire investering

– Beveiligingsproblemen

Blogger

Pluspunten

+ Heel eenvoudig en snel te starten

+ Super eenvoudig om blogs te maken en te publiceren

+ Helemaal GRATIS

+ Robuuste beveiliging door Google

nadelen

– Zeer basisfunctionaliteit

– Beperkte opties om het uiterlijk en de functies van de blog aan te passen

– U bent niet de eigenaar van uw blog en deze kan op elk moment worden afgesloten

Conclusie: wat is beter, WordPress of Blogger?

Tot nu toe weet ik zeker dat je in dit artikel wat ideeën hebt over beide platforms. WordPress en Blogger zijn allebei goed op hun eigen plek, maar als het erop aankomt er een te kiezen voor je blog, hangt het af van je behoeften, budget en langetermijndoelen met de blog.

Als je gewoon een persoonlijke blog wilt maken om je ervaringen en verhalen te delen en jezelf naar buiten te brengen, is Blogger een goede optie. Hier hoef je niet voor een fancy design te gaan of extra te investeren. En als je een twist wilt toevoegen, kun je er altijd voor betalen.

Maar als het je doel is om voor een lange tijd een professionele blog te maken en er geld mee wilt verdienen, dan heb je een schaalbaar, goed presterend en flexibel platform nodig, in dit geval WordPress. Het vergroot uw verdienpotentieel doordat u een eCommerce-winkel, lidmaatschapssite, enz. kunt toevoegen om meer geld te verdienen.

Denk dus zowel aan uw doelen als aan het budget om degene te kiezen waarvan u denkt dat deze de leemte opvult.

Ik hoop dat het helpt

gerelateerde berichten