Breuken schrijven in PowerPoint

Als je een presentatie geeft voor een bedrijf of een les geeft in een wiskundeles, gebruik je waarschijnlijk breuken in de presentatie. PowerPoint biedt verschillende breukstructuren, waaronder scheef, gestapeld, lineair en klein. Hier leest u hoe u ze kunt gebruiken.

Verschillende breukstructuren in PowerPoint

Er zijn een paar manieren om breuken te schrijven in PowerPoint. Als je tevreden bent met de standaard breukstructuur die je krijgt door simpelweg de breuk in te typen, is dat geweldig! Als u complexere vergelijkingen bespreekt, is het misschien de moeite waard om naar de andere beschikbare structuren in PowerPoint te kijken.

Zoals eerder vermeld, wordt de standaard breukstructuur die u krijgt door simpelweg de breuk in PowerPoint te typen, een lineaire structuur genoemd. Hier is een voorbeeld van hoe dat eruit ziet. In dit geval behoudt de breuk de huidige instellingen voor letterstijl en grootte zoals de rest van de tekst in uw alinea.

Wanneer u de tool van PowerPoint gebruikt om de lineaire breuk in te voegen, wordt deze een beetje opnieuw geformatteerd. Hier is een voorbeeld van hoe dat eruit ziet.

  Hoe een GIF naar een video te converteren

Zoals je kunt zien, ziet het er een beetje anders uit dan wanneer je het rechtstreeks typt. De ingevoegde versie maakt de tekst cursief en gebruikt het lettertype Cambria Math.

PowerPoint biedt ook verschillende andere breukstructuren als lineair niet voor u werkt. Hier is een lijst van de verschillende stijlen:

Gestapelde breuk
Scheve breuk
Lineaire breuk
Kleine fractie
dy over dx
kap delta y boven kap delta x
gedeeltelijke y over gedeeltelijke x
delta y over delta x
pi Meer dan 2

En hier is een voorbeeld van hoe ze eruit zien:

Deze structuren zouden u de flexibiliteit moeten geven om breuken te gebruiken, hoe ze uw materiaal het beste ondersteunen.

Breuken invoegen in PowerPoint

We laten de beslissing over welke breukstructuur u wilt gebruiken aan u over. Wat je ook besluit, hier is hoe je ze kunt vinden.

Ga eerst naar het tabblad “Invoegen” en klik op de knop “Vergelijking” (het pi-symbool).

Dit opent een gespecialiseerd tabblad Ontwerpen in een nieuwe tabbladgroep met de naam Hulpmiddelen voor tekenen. U zult ook zien dat er een nieuw tekstvak “Type vergelijking hier” op uw dia verschijnt.

  De beste manier om uw e-mails te ordenen: archiveer ze gewoon

Klik op het tabblad “Ontwerp” op de knop “Fractie”.

Kies in het vervolgkeuzemenu de breukstructuur die u wilt gebruiken. In dit voorbeeld kiezen we ‘Gestapeld’.

Je ziet nu de breukstructuur die je hebt geselecteerd in de dia verschijnen.

Nu hoef je alleen nog maar de getallen in je breuk in te voeren.

Je eigen breuken tekenen

Een andere leuke functie in PowerPoint is de mogelijkheid om breuken te tekenen. Terug naar het tabblad “Invoegen”, klik op de pijl-omlaag onder de knop “Vergelijking”.

Het vervolgkeuzemenu dat verschijnt, presenteert verschillende soorten vergelijkingen. Klik helemaal onderaan dit menu op ‘Inktvergelijking’.

Het venster “Math Input Control” verschijnt nu, zodat u uw vergelijking kunt tekenen. Als u geen aanraakapparaat gebruikt, kunt u uw muis gebruiken. Laten we eerst een eenvoudige breuk proberen.

Zoals je in de bovenstaande GIF kunt zien, hebben we (slordig) 1/3 getekend in de gestapelde breukstructuur. PowerPoint geeft u een voorbeeld van de breuk in het gebied boven het tekenblok.

Laten we nu eens kijken wat er gebeurt als we iets ingewikkelder tekenen.

  Hoe de Google Fidget Spinner te gebruiken

Oké, het is dus niet de meest complexe vergelijking die je ooit hebt gezien, maar het dient als een goed voorbeeld. Als je tevreden bent met de vergelijking, ga je gang en selecteer je ‘Invoegen’.

U ziet nu de vergelijking in de PowerPoint-dia verschijnen.

Met het tekengereedschap kunt u elke gewenste breukstructuur tekenen. Houd er echter rekening mee dat het een behoorlijk gevoelig hulpmiddel is, dus het is gemakkelijk om uw tekening te verwarren met de scheve structuur terwijl u in plaats daarvan de gestapelde structuur wilde. Zorg ervoor dat je alles zo netjes mogelijk tekent. Als je het verprutst, kun je altijd de meegeleverde wisfunctie gebruiken of gewoon de vergelijking wissen en opnieuw beginnen.