Browse, upload en download Vine-video’s van Chrome met VineClient

Voor degenen die niet bekend zijn, Vine is een mobiele app van Twitter waarmee je een videolus van zes seconden kunt vastleggen, bewerken en uploaden, met of zonder geluid, en deze online met anderen kunt delen. Vine haalt herinneringen op aan Twitter’s eigen idee van minder is meer en is als het video-equivalent van een tweet van 140 tekens. In januari bracht Twitter ook Vine for Web uit om gebruikers toegang te geven tot hun account vanaf hun pc, maar het webdashboard maakt het niet mogelijk om videoloops rechtstreeks naar Vine te uploaden. Dit is de reden waarom deze functierijke Chrome-extensie van derden met het label VineClient het proberen waard is. Het geeft je niet alleen toegang tot alle functies van Vine, maar laat je ook videoclips uploaden vanaf je computer.

  Hoe de Gnome-modus "Nachtlicht" te gebruiken

VineClient draait volledig van internet af, maar heeft hiervoor verrassend genoeg een Chrome-extensie nodig. Dus als u Firefox, Safari of IE als uw primaire webbrowser gebruikt, heeft u pech. Aan de slag gaan is eenvoudig; installeer gewoon de extensie, klik op het VineClient-pictogram naast de URL-balk en meld u vervolgens aan bij uw Vine-account.

Vergelijkbaar met Vine For Chrome, een soortgelijke extensie die ik in november 2013 behandelde, VineClient werkt niet met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Twitter, dus je moet een e-mailadres aan je Vine-account koppelen.

Nadat je op het hoofddashboard bent gesprongen, kost het niet veel tijd om kennis te maken met hoe dingen werken in VineClient. Het Pinterest-achtige ontwerp is vrij eenvoudig te navigeren. Er is een startknop rechts van de bovenste balk die toegang geeft tot Vine’s Home-, Verkennen-, Profiel- en Activiteit-secties, evenals de opties voor uploaden en uitloggen.

  Hoe fotoalbums op iPhone, iPad en Mac te verwijderen

Met behulp van de knoppen bovenaan elke Vine-video kun je ze leuk vinden, reageren, reviseren, delen en zelfs downloaden. Vines worden gedownload in MP4-formaat. In tegenstelling tot de Vines in de mobiele app en degene die je vindt ingesloten op webpagina’s, beginnen die in VineClient pas te spelen als je op hun thumbnails klikt.

De rest van de app is precies zoals je zou verwachten van de webversie van Vine. U krijgt allemaal dezelfde functies verspreid zodat u ze gemakkelijk kunt bekijken.

Wat betreft de uploadfunctie, hiermee kun je videobestanden van je pc plaatsen die niet groter zijn dan 5 MB en niet groter zijn dan 6,8 seconden. Vrijwel alle belangrijke videoformaten worden ondersteund, zoals 3GP, MP4, WMV, MKV, MOB, om er maar een paar te noemen.

  Wat doet de T2 "Security Chip" van Apple in uw Mac?

Om een ​​nieuwe video te plaatsen, klik je op ‘Bestand kiezen’, voeg je een bijschrift toe, kies je een kanaal en klik je op ‘Uploaden starten’.

Wanneer de video is geüpload naar uw account, kunt u met VineClient een voorbeeld van de video bekijken in een pop-up.

U kunt de gratis VineClient-app downloaden uit de Chrome Web Store via onderstaande link.

Installeer VineClient vanuit de Chrome Web Store