BTFO Betekenis: Wat betekent BTFO?

Het internet is ons primaire communicatiemiddel geworden en het was niet meer dan normaal dat internetspecifieke slang zich in de loop van de tijd zou ontwikkelen.

Een perfect voorbeeld van veelvoorkomend internettaal is BTFO, en we zullen uitleggen wat het betekent, en ook wanneer je het wel en niet moet gebruiken, juist omdat het erg populair lijkt te worden.

Wat betekent BTFO?

In tegenstelling tot veel andere afkortingen die slechts één betekenis hebben, kan BTFO er twee hebben:

Back the f*ck out
Verdomme weggeblazen

Voor welke betekenis u het ook wilt gebruiken, onthoud dat deze afkorting alleen wordt gebruikt in een online omgeving, sociale media of in sms-berichten.

Meer nog, omdat het twee betekenissen heeft, vergeet niet om het te gebruiken met mensen die ze allebei kennen om verwarring te voorkomen.

  Met PrefDelete kunt u tweaks verwijderen uit de app Instellingen [Jailbreak]

Wanneer wordt Back The F*ck Off gebruikt?

Ondanks dat het twee betekenissen heeft, is de eerste de meest populaire, en wordt gebruikt wanneer een persoon fysiek te dicht bij je komt, en je wilt dat ze je wat ruimte geven.

BTFO is niet de enige afkorting die het F-woord bevat, en het gebruik ervan is bedoeld om een ​​laag van kracht en ernst toe te voegen aan uw uitspraak, waarbij een hoge mate van agressie wordt getoond.

Hier is een voorbeeld van wanneer je back the f*ck out in het echte leven kunt gebruiken:

Je bent in een bar en iemand staat erop je persoonlijke ruimte binnen te dringen. Je kunt ervoor kiezen om ze een van de volgende dingen te vertellen:

Donder op!
Verdomme terug!

Gezien de aard van dit scenario lijkt optie #2 geschikter, omdat je daardoor dreigender lijkt en niet lichtvaardig moet worden opgevat

Hetzelfde kan worden gebruikt in sociale media en op forums, aangezien BTFO kan worden gebruikt als een reactie op ongevraagde DM’s, beledigende opmerkingen of vervelende antwoorden.

Sterker nog, je kunt het niet alleen gebruiken wanneer iemand je lastigvalt, maar ook wanneer iemand anders wordt lastiggevallen.

Hier is een voorbeeld van wanneer je de f*ck out online kunt gebruiken:

Persoon #1: Ik vind je post niet leuk, en je bent een volslagen mislukkeling.

  Hoe u kunt controleren of uw Office 2016-productsleutel authentiek is?

Persoon #2: Ik heb nooit om jouw mening gevraagd!

Vriend van persoon #2: Ja, BTFO!

Dit specifieke scenario is een van de weinige gelegenheden waarbij BTFO als één antwoord kan worden gebruikt, aangezien het gesprek dat eraan voorafgaat meer dan voldoende context biedt.

Wanneer wordt Blown The F*ck Off gebruikt?

Deze tweede betekenis van BTFO wordt minder gebruikt, maar is nog steeds aanwezig in sociale media.

Blown the f*ck off wordt gebruikt als je het hebt over verliezen van iemand anders in een competitie of een weddenschap.

Wanneer we het hebben over games en sport, komt de uitdrukking voort uit het idee dat je mogelijk door je tegenstander uit een game wordt geblazen, wat een volledige en totale nederlaag weerspiegelt.

Vanwege zijn betekenis wordt blown the f*ck off voornamelijk gebruikt in gaming- en online sportgemeenschappen, vooral wanneer de games of sporten van nature competitief zijn, zoals coöpgames of teamsporten.

De winnaars van dat spel of die wedstrijd kunnen dan hun tegenstanders vertellen dat ze verdwaald zijn. Als alternatief kunnen de verliezers precies hetzelfde over zichzelf zeggen.

Hier zijn een paar voorbeelden van wanneer je de f*ck op natuurlijke wijze kunt gebruiken:

Voorbeeld 1

Een gamer herinnert zich misschien een vreselijke online wedstrijd die hij in het verleden heeft meegemaakt:

Mijn teamgenoot werd te vaak gefragmenteerd en het andere team kreeg te eten. BTFO voordat we het wisten was de wedstrijd voorbij!

  GameCube-controllers aansluiten op de Nintendo Switch

Voorbeeld #2

Je herinnert je misschien hoe een voetbalwedstrijd eindigde:

Tegen de rust stond het andere team 2 doelpunten voor, maar kreeg nog steeds BTFO door overwerk!

Hoe kan ik het verschil zien tussen de twee BTFO’s?

Behalve dat beide afkortingen het F-woord bevatten, is er verder niets met elkaar gemeen tussen de twee uitdrukkingen.

Dit maakt het gemakkelijk te gebruiken in gesprekken, omdat je de betekenis van BTFO kunt vertellen, mits je voldoende context biedt.

Er zijn echter enkele belangrijke beperkingen waarmee u rekening moet houden:

Als jij degene bent die BTFO gebruikt:

U moet ervoor zorgen dat de persoon met wie u praat beide betekenissen van BTFO kent
Zeg altijd BTFO in combinatie met een zin of voldoende woorden om voldoende context te bieden, stuur nooit alleen BTFO

Als u de persoon bent die een BTFO-bericht heeft ontvangen:

Lees het hardop in volledige vorm om te begrijpen welke betekenis het beste past
Probeer de toon uit de context te halen, want back the f*ck off wordt gebruikt in woede, terwijl blown the f*ck off wordt gebruikt met een enigszins humoristische toon
Als al het andere faalt, is er altijd de (onhandige) optie om de afzender te vragen wat BTFO betekent

BTFO: afscheidswoorden

Nu we hebben verduidelijkt wat BTFO betekent, hopen we dat je er beter gebruik van kunt maken als je met je mede-gamers en vrienden praat.

Onthoud echter dat BTFO nog steeds een F-woord bevat, dus probeer voorzichtig te zijn met wie u het gebruikt, aangezien afgekorte godslastering nog steeds godslastering is.

Al met al, als u meer wilt weten over internettaal en veelgebruikte afkortingen, laat het ons dan weten door uw suggesties achter te laten in de opmerkingen hieronder, en we zullen er meteen mee aan de slag gaan.