CALCU is een krachtige Android-rekenmachine-app met gebaren en thema’s

Rekenmachines vallen voor de meeste gebruikers meestal onder de minst gebruikte apps op smartphones, maar omdat ze een van de essentiële dingen zijn, hebben alle huidige grote mobiele besturingssystemen er één. Hoewel, of het nu Android, iOS of Windows Phone is, de app voor aandelencalculator vrij eenvoudig is. We hebben een aantal krachtige en unieke alternatieven van derden voor Android gepresenteerd, zoals DLD Calc, MyScript Calculator en AirCalc, die allemaal een unieke functionaliteit bieden. Een nieuwe toevoeging aan dit genre genaamd CALCU: The Ultimate Calculator, aan de andere kant, heeft tot doel de hele ervaring te heroverwegen. CALCU bestaat eigenlijk al een flink aantal dagen en heeft al enkele lovende recensies van gebruikers ontvangen. Behalve dat je allerlei soorten berekeningen kunt uitvoeren, wordt de app geleverd met ondersteuning voor gebaren, thema’s en interface-aanpassing.

  Numix is ​​een materiaalontwerpcalculator met geavanceerde trig-functies [Android]

De interface is vrij elegant en goed gemaakt, met vloeiende animaties die tussen berekeningen verschijnen. Dan zijn er 12 extra skins om de app een snelle make-over te geven, en de gebruikersinterface zelf kan op een aantal manieren worden aangepast. De lay-out kan in een handomdraai worden omgezet van standaard naar wetenschappelijk vanuit de instellingen van de app.

Ondersteuning voor gebaren is niet uitgebreid; de app ondersteunt een aantal gebaren voor extra functies die gebruikers mogelijk herhaaldelijk willen gebruiken, en nog een paar voor het uitvoeren en wissen van berekeningen (deze kunnen worden ingeschakeld via Instellingen > Labs). U kunt het toetsenbord omlaag vegen om een ​​berekening uit te voeren en omhoog vegen om alles te wissen. Als u op het resultaatgebied tikt, wordt het naar het klembord gekopieerd.

  Hoe de veilige modus in Android uit te schakelen?

Als u naar beneden veegt in het resultatenveld, ziet u een geschiedenis van al uw eerdere berekeningen, die u afzonderlijk of allemaal tegelijk kunt wissen.

De app biedt alle functies van een conventionele wetenschappelijke rekenmachine. U kunt ook operators of constanten toevoegen die niet standaard op het toetsenbord/toetsenbord staan, en degenen verwijderen die u niet zo veel gebruikt. Om dat te doen, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm, tikt u op de knop ‘+’ in het volgende scherm en geeft u op wat u wilt toevoegen.

U kunt uw aangepaste constanten definiëren of kiezen uit de belangrijkste die bij de app worden geleverd, onderverdeeld in de categorieën ‘Wiskunde’, ‘Natuurkunde’, ‘Percentage’ en ‘Overige’.

De ingebouwde thema’s zijn behoorlijk stijlvol en laten je de interface volledig herzien met een enkele tik. De wijzigingen worden niet alleen toegepast op het toetsenbord, maar ook op alle andere delen van de app.

  Hoe u uw Mac kunt ontgrendelen met uw Android-vingerafdruksensor

Op het scherm Instellingen kunt u, naast alle thema’s, de bovengenoemde berekeningsgebaren onder ‘Labs’ schakelen, de trigonometrische eenheid van uw voorkeur (radiaal of graad) selecteren en andere parameters inschakelen, zoals volledige toetsenbordindeling, duizendtal-scheidingsteken, decimale afronding en haptische feedback.

Al met al is CALCU een mooie toevoeging aan zijn genre. Het is niet alleen krachtig, het brengt ook een paar nieuwe functies op tafel. Het is gratis beschikbaar in de Google Play Store.

Installeer CALCU: de ultieme rekenmachine vanuit de Play Store