CamFind brengt zijn geweldige zoekfunctie en herkenning naar Android

Foto’s maken vanaf je smartphone klinkt zeker leuk. Gewoon richten en schieten, en je hebt het moment opgeslagen als een digitale afbeelding. Maar wat als u meer informatie over een bepaald onderwerp uit de afbeelding wilt halen? In 2013 kregen iOS-gebruikers een geweldige camera-app uitgebracht in de iTunes App Store met de naam CamFind die het onderwerp op foto’s identificeert, en vervolgens op internet zoeken naar relevante resultaten zoals vergelijkbare afbeeldingen, prijsvergelijkingen en meer informatie uit verschillende bronnen . CamFind heeft eindelijk zijn weg gevonden naar de Google Play Store en brengt zijn krachtige beeldherkenningstechnologie naar Android.

  Vind het geluidsniveau van uw omgeving met uw Android-telefoon

De eenvoudige interface van CamFind is het minst overweldigende aspect. Je hebt onderaan een cameraknop om foto’s te maken, een klok ernaast die je naar je geschiedenis brengt, evenals een andere knop aan de rechterkant waarmee je de taal kunt wijzigen of toegang hebt tot de optie voor gesproken zoekopdrachten.

De functie voor zoeken op spraak werkt in principe als Google Now, hoewel het meestal niet erg nauwkeurig is. Aangezien CamFind een visuele zoekmachine is, kunt u de afbeelding vastleggen met de cameraknop of een bestaande importeren die al in de opslag van uw apparaat is opgeslagen. Wanneer u een foto maakt met behulp van de eenvoudige camera-interface, begint het beeldherkenningsproces een paar seconden, waarin CamFind relevante informatie ophaalt uit verschillende online bronnen.

  Tekst, links en foto's kopiëren en plakken op Android

Zodra de app iets heeft herkend, in plaats van je rechtstreeks naar de pagina met zoekresultaten te brengen, toont CamFind de naam van het onderwerp dat het herkende bovenaan het scherm. Als je de optie ‘stem’ hebt ingeschakeld, leest deze ook de tekst voor. U kunt de tekstbalk rechtsboven naar rechts schuiven om meer opties weer te geven, zoals het wijzigen van zoektekst of het schakelen tussen de spraakfunctie.

Tijdens het testen heb ik geprobeerd verschillende foto’s te maken van verschillende objecten vanuit verschillende hoeken en onder verschillende lichtomstandigheden, en de resultaten waren ronduit spectaculair. CamFind werkte meestal zoals geadverteerd. Het nemen van een foto van een pandabeeldje leverde vergelijkbare actiefiguren van verschillende internetbronnen op. De resultatenpagina presenteert afbeeldingen en tekstresultaten afzonderlijk. Als de geretourneerde resultaten onjuist zijn, kunt u altijd een nieuwe foto maken.

  Hoe u uw Android-telefoon comfortabeler kunt gebruiken als u linkshandig bent

CamFind is gratis beschikbaar op Google Play en werkt op alle apparaten met Android 2.2 en hoger.

Installeer CamFind vanuit de Play Store