Casten vanuit Kodi op Android, Windows of Mac

Zelfs als je een hekel hebt aan Google, moet je erkennen dat Chromecast een van de beste streaminggadgets op de markt is. Steek het micro-USB-uiteinde gewoon in de achterkant van uw tv om te beginnen met het streamen van 4K- en HEVC-materiaal. Wanneer je Chromecast-functies vergelijkt met die van de concurrenten, is er maar één duidelijke winnaar. Voor het dubbele van de prijs bieden de meeste opties dezelfde functionaliteit als Chromecast. Aan de andere kant is Kodi uitgegroeid van het relatief onbekende XBMC tot een zeer populair stuk software dat door miljoenen wordt gebruikt. Je vraagt ​​​​je misschien af, hoe te casten vanuit Kodi? Kodi werkt goed met elke HTPC-configuratie en laat je je media ordenen zoals jij dat wilt. Je kunt ze in combinatie gebruiken om Kodi uit te zenden naar elk Chromecast-compatibel apparaat. In tegenstelling tot YouTube-video’s, kun je niet alleen de Cast-knop kiezen om materiaal van Kodi naar je Chromecast uit te zenden. Lees verder om te weten hoe u Kodi vanaf pc kunt casten.

Casten vanuit Kodi op Android, Windows of Mac PC

Hoewel Kodi en Chromecast niet zijn ontworpen om samen te werken, zijn er methoden om ze te laten werken. Hieronder vindt u verschillende technieken voor het streamen van Kodi naar Chromecast vanaf Android, Mac en Linux. Kies de juiste handleiding voor uw geval op basis van uw configuratie.

Optie I: op Android

Hier zijn een paar methoden om Kodi vanaf je Android-apparaat te casten.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben en van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat de instellingen correct zijn voordat u deze wijzigt. De genoemde stappen zijn uitgevoerd op Samsung M20.

Methode 1: Door Cast-functie

Deze methode kan wel of niet voor u werken. Het hangt allemaal af van de versie van Android die je hebt. Hoewel de Cast-functionaliteit doorgaans aanwezig is in standaard Android-versies, laten sommige fabrikanten deze nog steeds uit hun handsets. De Cast-knop zou moeten worden gevonden in de Quick Settings-lade van de meeste Android-builds. Dit is wat u moet doen:

  Een systeemherstelpunt maken op Windows 10

1. Veeg vanaf de bovenkant van de statusbalk omlaag om toegang te krijgen tot de lade Snelle instellingen.

2. Tik op Casten.

3. Wacht tot je smartphone het netwerk scant nadat je op het Cast-pictogram hebt getikt. Na enige tijd zou u een lijst met toegankelijke apparaten moeten zien.

4. Selecteer het Chromecast-apparaat.

5. Je hebt verbinding gemaakt wanneer je Android-scherm op je tv verschijnt.

6. Gebruik de Kodi-app om een ​​video te bekijken.

Opmerking: het projecteert de volledige Android op je tv, dus je kunt je telefoon niet gebruiken tijdens het uitzenden naar Chromecast.

Methode 2: Via de Google Home-app

Dit is de methode die u moet gebruiken als u niet veel tijd wilt verspillen. We gebruiken de Google Home-mogelijkheid om uw Android-scherm op de Chromecast-adapter te spiegelen. Deze aanpak heeft wel enkele nadelen. Eerst en vooral is het materiaal dat u bekijkt op beide apparaten beschikbaar. U kunt uw Android-scherm niet lager zetten, berichten verzenden of oproepen aannemen tijdens het casten naar Chromecast. Volg voor een snelle en gemakkelijke oplossing de onderstaande stappen om vanuit Kodi te casten met de Google Home-app.

1. Installeer Kodi op uw Android-smartphone vanuit de Google Play Store.

2. Download vervolgens vanuit de Google Play Store de officiële Google Home-app.

3. Open Google Home en tik op het actiemenu zodra beide applicaties zijn geïnstalleerd.

4. Tik nu vanaf daar op Scherm/audio casten.

5. Tik nogmaals op Scherm casten / Audio.

6. De app zoekt nu naar compatibele apparaten. Druk op Ok nadat u uw Chromecast-apparaat in de lijst hebt geselecteerd.

Opmerking: maak je geen zorgen als je merkt dat screencasting niet is geoptimaliseerd voor dit apparaat. Het gebeurt vaak.

7. Start nu de Kodi-software op je Android en begin met het streamen van de video naar je tv.

Hoewel het zo’n eenvoudige oplossing is, heeft het enkele ernstige nadelen. Het kan ook zijn dat je tijdens het streamen via Google Home enige vertraging opmerkt op je Chromecast.

  Hoe een back-up en herstel van registersleutels op Windows 10

Methode 3: Via apps van derden

Als je bereid bent om de stappen te doorlopen, is dit verreweg de beste manier om Kodi vanaf Android naar Chromecast te streamen. Hierdoor kan Kodi op je Chromecast spelen, zelfs als je telefoon is vergrendeld. Dit zal veel minder batterij verbruiken dan de laatste twee benaderingen die we hebben besproken. Hieronder vindt u de stappen om vanuit Kodi te casten met behulp van Android-apps van derden.

1. Installeer de Es File Explorer-app vanuit de Google Play Store.

2. Installeer ook LocalCast vanuit de Google Play Store.

3. Download het XML-bestand voor PlayerCoreFactory.

4. Zorg ervoor dat de Kodi-app is geïnstalleerd.

5. Tik in ES File Explorer op het hamburgerpictogram.

2. Ga naar Instellingen.

3. Schakel de optie Verborgen bestanden en mappen weergeven in.

4. Ga nu naar de map Downloads en plak het PlayCoreFactory.xml-bestand dat u zojuist hebt gedownload.

5. Keer terug naar het startscherm van Es File Explorer en tik op het hamburgerpictogram.

6. Selecteer Interne opslag.

7. Ga nu naar de Android-map.

8. Ga naar Gegevens.

7. Tik op org.xbmc.kodi.

8. Ga naar bestand.

9. Tik nu op Kodi.

10. Tik op gebruikersgegevens en plak het bestand PlayCoreFactory.xml.

11. Open de Kodi-software en kies een video die je wilt bekijken.

12. Het zal je vragen om een ​​dienst te kiezen als je meerdere casting-applicaties hebt geïnstalleerd.

13. Selecteer LocalCast in dat scenario. Als je geen ander castingprogramma hebt geïnstalleerd, gebruikt Kodi standaard LocalCast.

14. Kies nu uw Chromecast-apparaat en wacht tot de verbinding tot stand komt.

15. Tik op Afspelen om de video op uw Chromecast-apparaat te bekijken.

16. Met de knop Toevoegen aan wachtrij kunt u meerdere video’s aan de wachtrij toevoegen.

17. Je kunt nu de Local Cast-app sluiten en zelfs je Android-smartphone vergrendelen nadat je dit punt hebt bereikt. De video blijft spelen totdat je App op tv afsluiten of Verbinding verbreken selecteert.

  MacOS-achtige vloeiende lettertypen krijgen op Windows 10

Optie II: Op pc

Zowel pc- als MAC-gebruikers kunnen de volgende procedure gebruiken. Het is een Chrome-functie die te vinden is in de meest recente versies van Chrome voor pc. U kunt desgewenst Vivaldi of een andere op chroom gebaseerde webbrowser gebruiken in plaats van Chrome. Hier zijn de stappen om Kodi vanaf pc te casten.

Opmerking: houd er rekening mee dat deze functionaliteit niet standaard beschikbaar is in eerdere Chrome-versies. U moet de Cast-extensie downloaden om de castfunctie in eerdere Chrome-versies te gebruiken. Met dit in gedachten, kun je Kodi als volgt casten van pc naar ChromeCast:

1. Druk op de Windows-toets, typ chrome en klik op Openen.

2. Klik op het pictogram met de drie stippen en selecteer de optie Cast….

3. Wacht tot het apparaat is gedetecteerd en maak er vervolgens verbinding mee.

4. Open Kodi en speel de video af die je leuk vindt, maar sluit Chrome niet terwijl het casten plaatsvindt.

Dit is dus hoe je Kodi vanaf pc kunt casten.

Optie III: op Mac

Je kunt Kodi ook casten vanaf een Mac-pc met behulp van de Google Chrome-browser. Volg de gegeven stappen om te casten vanuit Kodi op Mac.

1. Download de Google Chrome-app op Mac.

2. Voer het gedownloade bestand uit en volg de instructies op het scherm om de browser te installeren.

3. Herhaal vervolgens stap 2-4 van de bovenstaande methode 2 om te casten vanuit Kodi op Mac.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Is het mogelijk om inhoud van Kodi uit te zenden?

Ans: Ja, er zijn add-ons beschikbaar om een ​​verscheidenheid aan materiaal te streamen, inclusief live televisie. De meeste van hen kunnen echter aantoonbaar rechtstreeks vanuit de officiële applicaties worden gegoten. Het kan eenvoudiger zijn dan Kodi installeren.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je hebt kunnen casten vanuit Kodi op Android, Windows of Mac PC. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft.

gerelateerde berichten