Chat en Meet verwijderen uit Gmail

Na de aankondiging van zijn plan om de Gmail-interface in februari eerder dit jaar te vernieuwen, rolt Google nu de nieuwe Gmail-gebruikersinterface op grote schaal uit voor alle gebruikers. De nieuwe interface bestaat uit speciale tabbladen voor Mail, Chat, Spaces en Meet in de linkerzijbalk, en veel gebruikers vinden dat misschien erg irritant. Als je die extra tabbladen afleidend vindt, zul je blij zijn te weten dat er een optie is om ze uit te schakelen. In dit artikel hebben we uitgelegd hoe u Chat- en Meet-tabbladen kunt verwijderen uit Gmail op internet, Android en iPhone.

Nieuwe Gmail-gebruikersinterface in- of uitschakelen

1. Open de Gmail-website en klik op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm.

  Een PDF-bestand converteren naar PowerPoint

2. Wanneer het paneel met snelle instellingen verschijnt, klikt u op “Probeer de nieuwe Gmail-weergave uit” om de nieuwe Gmail-interface in te schakelen.

3. Wanneer de bevestigingsvraag verschijnt, klikt u op “Opnieuw laden” om de nieuwe Gmail-weergave in te schakelen.

4. Je ziet nu de nieuwe Gmail-gebruikersinterface met speciale tabbladen voor Mail, Chat, Spaces en Meet in de linkerzijbalk. Raadpleeg de volgende secties om te leren hoe u ze kunt uitschakelen.

Chat en Spaces uitschakelen vanuit Gmail Sidebar (web)

1. Open de pagina met snelle instellingen van Gmail door op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek te klikken.

2. Klik vervolgens op ‘Alle instellingen bekijken’ om de instellingenpagina van Gmail te openen.

3. Wanneer u op de Gmail-instellingenpagina bent, schakelt u over naar het tabblad ‘Chat en Meet’ in de bovenste navigatiebalk om Chat en Spaces uit te schakelen.

4. Kies het keuzerondje “Uit” naast “Chat” en klik op “Wijzigingen opslaan”. Hiermee worden zowel Chats als Spaces verwijderd uit de zijbalk van Gmail in de nieuwe gebruikersinterface.

  Hoe u van Google uw startpagina kunt maken

1. Klik op het tandwielpictogram Instellingen op de Gmail-website om naar de pagina met snelle instellingen te gaan.

2. Klik nu op “Alle instellingen bekijken” om de Gmail-instellingen uit te vouwen.

3. Klik hier op de optie “Chat en Meet” in de bovenste navigatiebalk om de instellingen te vinden om Meet in Gmail uit te schakelen.

4. Kies de schakelaar “Verberg de Meet-sectie in het hoofdmenu” en klik op “Wijzigingen opslaan”. Je vindt de Google Meet-knop niet meer in de linkerzijbalk van Gmail.

Schakel Chat en Spaces uit in de Gmail-app (Android en iPhone)

1. Om Chat en Spaces uit de onderste navigatiebalk in de mobiele Gmail-app te verwijderen, tik je op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek van het scherm en kies je ‘Instellingen’.

2. Selecteer het e-mailaccount waarvoor u de chatfunctie wilt uitschakelen en schakel het selectievakje “Chat” onder “Algemeen” instellingen uit.

  Hoe u 32-bits apps op uw iPhone kunt vinden

Meet verwijderen uit de mobiele Gmail-app (Android en iPhone)

1. Om het Google Meet-gedeelte in de mobiele Gmail-app te verwijderen, moet u eerst de instellingen openen. Tik op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek en kies onderaan voor “Instellingen”.

2. Kies het e-mailaccount waarvoor u het Meet-tabblad wilt verwijderen en schakel vervolgens het selectievakje ‘Toon het Meet-tabblad voor videogesprekken’ uit. En dat is het, je zult het Meet-tabblad niet meer vinden in de mobiele Gmail-app.

Maak de Gmail-interface onoverzichtelijk en blader productief door e-mails

Dus daar heb je het. Als u deze stappen volgt, zorgt u ervoor dat Chat en Mail niet in de weg zitten wanneer u uw belangrijke e-mails in Gmail bekijkt. Als je je Gmail-ervaring wilt verbeteren, raad ik een Chrome-extensie aan van de mede-oprichter van Inbox, Simplify Gmail. Raadpleeg ons artikel over de beste Gmail-tips en -trucs voor meer van dergelijke tips.

gerelateerde berichten