ChatGPT-4 gebruiken in kunst, wetenschap, financiën enz [+ 8 Examples]

ChatGPT 4 is hier, en het is behoorlijk indrukwekkend. Maar hoe weet je dat het voor jou waar voor je geld zal zijn? Dat zoeken we uit.

Als je je profielen op sociale media (vooral LinkedIn) meerdere keren per dag bekijkt, is het je misschien opgevallen dat mensen liedjes zingen over kunstmatige intelligentie.

Al dat geklets is exponentieel gegroeid na de lancering van ChatGPT. En zoals met alles zijn er veel nee-zeggers en ja-zeggers.

Sommigen zijn erg opgewonden om dit nieuwe wapen in hun arsenaal te hebben, terwijl anderen hardop huilen over hun angst om hun baan te verliezen, omdat deze nieuwe golf van AI hun vaardigheden te alledaags zou kunnen maken om fatsoenlijk betaald te worden of helemaal niet betaald te krijgen.

Ik weet het niet zeker van anderen, maar wij bij epcdream.nl behoren tot de eerste categorie. Bovendien heeft de lancering van ChatGPT 4 ons ertoe gebracht deze AI-chatbot op meerdere interessante manieren te gebruiken.

Hoewel ChatGPT 3.5 niet onder de maat was, doet de update zijn prestaties in bijna alle categorieën gemakkelijk in het niet vallen.

Hier is een nauwkeurige vergelijking tussen verschillende ChatGPT-versies.

Kortom, ChatGPT 4 is levensechter. Het getuigt van gezond verstand en vaak had ik het gevoel dat ik met een mens aan het praten was die aan de andere kant van de chatbox zat.

OpenAI, het moederbedrijf, stelt dat ChatGPT 4 scoorde in de top 10% van het bar-examen. Bovendien concludeerde hun onderzoek dat deze ChatGPT-update bijna 80% van de mensen zou kunnen overtreffen in vakken als kunst, wiskunde, scheikunde, natuurkunde, enz.

We nemen deze verklaringen echter niet zoals ze zijn. Laten we in plaats daarvan eens kijken of het al deze hype waard is.

Een website maken

Het coderen van een website is geen makkie. Toch is het een saaie klus voor bekwame programmeurs om al die code te schrijven, vooral vanaf nul beginnen.

Hier kan ChatGPT 4 een cruciale rol spelen bij het schrijven van de basiscode in enkele seconden. Je kunt een zeer fundamentele startpagina bekijken die ik met deze chatbot heb ontworpen:

Dit was duidelijk niet het werk van een enkele prompt.

Eigenlijk werkt het veel als een programmeerassistent. Ik heb het gevraagd om HTML te leveren voor een technische blog en mock-artikelen van onze hoofdwebsite, epcdream.nl.com/, te nemen.

Vervolgens logde ik in op Liveweave.com om de code te controleren. Het ontbrak styling. Dus mijn volgende prompt ging over wat CSS.

Toch was de CSS niet perfect en kon ik het navigatiemenu niet zien. Het herbouwde de code, maar het probleem was niet opgelost.

Dus vroeg ik het opnieuw, maar deze keer benadrukte ik het werkelijke probleem.

Er waren veel van dergelijke prompts, waaronder het toevoegen van een introductie. En toen het halverwege eindigde, moest ik het vragen om me de rest van de herwerkte HTML te blijven geven.

Over het algemeen was het een prettige ervaring en gaf het me een behoorlijke voorsprong voor het bouwen van een website. En ik ben geen programmeur en heb geen achtergrond in het coderen van websites.

  Hoe ondertitels op Netflix te vertalen [Chrome]

Het is echter handig als u het vak kent. Op deze manier kan men op fouten controleren en enkele wijzigen zonder ChatGPT om alles te vragen.

Is het je opgevallen dat ik hiervoor ten onrechte ChatGPT 3.5 heb gebruikt? Toch deed het zijn werk prima. Je kunt zelfs nog meer verwachten met ChatGPT 4, gebruikt in de latere secties van dit artikel.

Spellen maken

Codeerspellen lijken veel op het coderen van websites, vooral als je iets als ChatGPT 4 gebruikt.

Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed hoe ik het moest aanpakken. En het coderen van games voelt als zo’n niche-ding om te doen.

Dus begon ik met deze prompt:

Het gaf me HTML, CSS en JavaScript. Toch voelde het JavaScript onvolledig aan, dus vroeg ik het opnieuw om er zeker van te zijn dat dit niet het geval was:

En ik had alle drie de bestanden om het spel te spelen.

Maar heb ik je niet verteld dat ik geen programmeur ben? Dus ging ik als een noob terug naar ChatGPT en vroeg hoe ik deze bestanden moest gebruiken om het spel in de browser te spelen.

Bovendien heb ik hem gezegd de code bij te werken en de tekst “epcdream.nl” in het midden in een gebroken witte kleur weer te geven.

Eindelijk kon ik dubbelklikken op het HTML-bestand op mijn laptop, en het opende zich in mijn browser en laadde het spel.

Rechtszaken

Het opstellen van rechtszaken is nooit gemakkelijk. De meeste mensen kunnen het niet alleen, en het eist over het algemeen een zware tol van hun standaardschema, geestelijke gezondheid en budget.

Dus ik heb geprobeerd ChatGPT te pushen om er een voor mij te schrijven. En let wel; het was heel moeilijk om deze chatbot ervan te overtuigen dat dit alleen ter informatie was.

Maar uiteindelijk werkte ik de prompt uit die ervoor zorgde dat het sjabloon voor de rechtszaak werd gegeven:

Het ontwerp was lang en het proces werd halverwege afgebroken. Toch was het uiteindelijk klaar.

Nogmaals, dit was alleen voor informatieve doeleinden, zodat men kon weten hoe verder te gaan in het echte leven.

Tekst-naar-afbeeldingen

In dit stadium is het lastig om afbeeldingen uit platte tekst te halen. Toch zou ik twee manieren kunnen vinden om dit te doen.

Methode 1

Deze methode is innovatiever en werd voorgesteld door de CEO van Pollinations AI, de heer Thomas Haferlach, in een ChatGPT-subreddit. Voor de context doet Pollinations zoveel, inclusief het op maat maken van bestaande AI-modellen voor elk individueel zakelijk gebruik.

Hier is een voorbeeldprompt:

INPUT = {focus}
OUTPUT = {description} n ![IMG](https://image.pollinations.ai/prompt/{description})
{description} = {focusDetailed},%20{adjective1},%20{adjective2},%20{visualStyle1},%20{visualStyle2},%20{visualStyle3},%20{artistReference}

INPUT = a flying dog
OUTPUT = a dog flying through the clouds, brown and white, smiling, cloudy, windy, sky

En dit is de uitvoer:

Om het zelf te proberen, hoeft u zich alleen maar te concentreren op het onderste deel van de prompt, waar de invoer moet overeenkomen met het bovenste deel.

Zo is de input het hoofdonderwerp en heeft de output twee parameters voor bijvoeglijke naamwoorden en drie voor visuele stijl.

Hier is er nog een voor meer duidelijkheid:

  SndLatr Stel nu Gmail-berichten op en verzend ze later [Chrome]

Eigenlijk probeerde ik een tovenaar zoals Harry Potter na te bootsen, maar de prompt die ik gaf kon hier alleen maar toe leiden.

Hoe dan ook, het gaat erom de invoer kort te houden en te experimenteren met de uitvoer in het gegeven formaat.

Methode 2

De tweede methode maakt gebruik van Visual ChatGPT via het profiel van Microsoft op Hugging Space, een platform voor het hosten van demo-machine learning-applicaties.

Zoals aangegeven in de afbeelding, voert u uw OpenAI API-sleutel in voordat u verder gaat. U kunt de uwe vinden in het OpenAI-accountgedeelte.

Nadat je zo’n sleutel in de Visual ChatGPT hebt geplakt, kun je beginnen met de prompts.

Bovendien kunt u proberen de afbeelding ook te wijzigen. Ik vroeg hem bijvoorbeeld om de toverstaf uit de bovenstaande afbeelding te verwijderen en terug te plakken.

Toch lijken zijn mogelijkheden nu beperkt, en soms wordt het proces halverwege afgebroken.

Ten slotte kunt u ook proberen Visual GPT op uw lokale computer te hosten voor een betere ervaring.

Gerelateerd: bekijk enkele krachtige ChatGPT-prompts om dingen voor elkaar te krijgen.

Samenvatting en verificatie

Dit is een zeer elementair gebruik van ChatGPT. Toch kunt u dit gebruiken om inhoudssamenvattingen van verschillende lengtes te maken.

Klik met de rechtermuisknop en open de afbeeldingen in een nieuw tabblad om ze duidelijk te bekijken.

Evenzo doet het uitstekend werk bij het controleren van documenten op iets ongewoons. Ik heb bijvoorbeeld een nep-Job-contract gemaakt en een paar dingen toegevoegd die nergens op sloegen.

Vervolgens gooide ik het naar ChatGPT om te controleren op mogelijke problemen waarvan ik op de hoogte zou moeten zijn, en het identificeerde alles en nog wat. Hier is het antwoord:

Kortom, u kunt op ChatGPT rekenen voor een tweede paar ogen om ervoor te zorgen dat alles is zoals verwacht.

Koppelen

Waarom zouden de matchmakers ChatGPT niet gebruiken als bijna elke professional zijn best doet om zijn werk in een handomdraai gedaan te krijgen?

Dus ik probeerde te controleren of ChatGPT deze vaardigheid in zijn cv heeft.

Eerst vroeg ik ChatGPT om twee profielen aan te maken en vertelde het vervolgens om hun compatibiliteit voor het huwelijk te vinden. Bovendien heb ik het gevraagd om een ​​compatibiliteitsscore toe te wijzen en een aparte tabel te maken waarin ze laten zien waarin ze verschillen.

U kunt het echter ook vragen om een ​​beschrijvend profiel samen te vatten in een tabel die de analyse kan helpen. Bovendien kunt u twee beschrijvende profielen vergelijken met vergelijkbare prompts.

Transacties controleren

Hoewel dit het beste bij de respectievelijke banken kan worden afgehandeld, kan men ChatGPT gebruiken om een ​​paar details op te halen, zoals de naam van de handelaar, de locatie, enz.

Aangezien ChatGPT echter geen internet gebruikt, kan het alleen reageren op geregistreerde verkopers vóór de data-uitval in september 2021.

Het kan dus niet reageren op vragen over de transacties van een detailhandelaar die later is ontstaan, of als het bedrijf van adres is veranderd, enz.

Daarom moet men de nodige zorgvuldigheid betrachten voordat men uitsluitend op ChatGPT vertrouwt.

Kunsten

Dit is zo’n territorium dat tot nu toe werd gezien als expliciet gereserveerd voor de levenden.

  Philo 7 dagen gratis proberen

Als je het nog niet hebt geprobeerd, ga je gang en probeer de poëtische vaardigheden van ChatGPT. Over het algemeen doet het het redelijk goed, naar mijn mening.

Ik vroeg het echter om een ​​nummer te schrijven, en dit is wat het bedacht:

Hier zijn de volledige songteksten:

(Verse 1)
In a world of magic and mystery,
A boy with dreams, just like you and me.
He longs for a wand and a flying broom,
To soar through the sky, and chase the moon.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Verse 2)
He'll visit his friends in the dead of night,
On his broomstick, they'll take to the skies.
They'll laugh and they'll learn, in this magical world,
Together they'll face the challenges unfurled.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Bridge)
Through battles and trials, they'll stand as one,
With courage and love, they'll never be undone.
In the footsteps of heroes, they'll make their stand,
With their wands in hand, they'll protect their magical land.

(Verse 3)
In the halls of Hogwarts, their home away from home,
They'll learn from the wise, the secrets they'll come to know.
Through the pages of Rowling's enchanting tale,
This boy and his friends, their dreams set sail.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Outro)
In this magical realm, where dreams come alive,
A boy and his friends, together they'll thrive.
On a flying broom and with a wand in his hand,
He'll live the life of a wizard, just as he planned.

Voor mijn nul songwriting en poëtische ervaring voelt dit als een solide 3,5-4 van de vijf.

Vervolgens ging ik door en vroeg ChatGPT om muziek voor dit nummer te componeren.

Ik nam nog een kortere weg en vroeg het om code te genereren die ik in Sonic-Pi kon invoeren voor het maken van muziek.

Aanvankelijk was het een ultra-basic melodie. Maar aangezien ik geen behoorlijke ervaring heb met Sonic PI, was het moeilijk om de muziek ten goede aan te passen.

Hoe dan ook, ik heb geprobeerd het nog een paar aanwijzingen te geven, en hier is de creatie:

Hoewel het eindresultaat niet bepaald wow-waardig is, kan dit worden beschouwd als een mooie start voor AI (of getagd als mijn ondermaatse vaardigheid om Sonic Pi te gebruiken.😀)

Er is geen einde!

Mensen proberen ChatGPT op veel interessante manieren uit, en een paar werden in dit artikel vermeld. Het volledige potentieel is nog onbekend, en deze update, ChatGPT 4, is slechts een kleine glimp van de toekomst.

Als aanvulling op de lijst gebruikte ik ChatGPT ook om spreadsheets te controleren en conclusies te trekken of onregelmatigheden op te sporen, en het werkte perfect.

Toch is het eerste dat naar verwachting zal verbeteren, de manier waarop we toegang hebben tot internet. En daarvoor hebben we de beste ChatGPT Chrome-extensies die je kunt bekijken.