Chrome Audio afspelen via afzonderlijke apparaten

Met Windows kunt u afzonderlijke apps toewijzen aan verschillende afspeelapparaten, maar al uw Chrome-tabbladen worden behandeld als één enkele toepassing. Hier leest u hoe u uw Chrome-tabbladen kunt opsplitsen en geluid van verschillende tabbladen kunt afspelen via verschillende audioapparaten.

Een waarschuwing: het installeren van Chrome-extensies is gevaarlijker dan je zou denken, dus we raden over het algemeen af ​​om er te veel van toe te voegen. Deze lijkt echter in orde en is open source opstarten. Als je nog steeds voorzichtig bent, kun je handmatig instellen dat het alleen werkt op bepaalde sites, zoals YouTube, in de extensie-instellingen van Chrome.

AudioPick installeren

Klik op “Toevoegen aan Chrome” op De downloadpagina van AudioPicken accepteer de machtigingen. Je hebt een nieuw pictogram in de menubalk, die de interface opent:

  De ingebouwde Wiki van Microsoft Teams gebruiken

Standaard is het ingesteld om de belangrijkste audio-uitvoer van uw systeem te gebruiken, of meer specifiek wat u Chrome hebt ingesteld om te gebruiken in de geluidsinstellingen per app van Windows. U kunt het huidige tabblad wijzigen om elke andere uitvoer te gebruiken die u in Windows hebt ingesteld.

AudioPick onthoudt uw selectie voor elk tabblad. Uw selectie heeft ook geen invloed op andere tabbladen. Huidige tabbladen blijven gebruiken waar u ze op instelt, en nieuwe tabbladen gebruiken het standaardsysteemapparaat.

Dit werkt met elk apparaat, zelfs virtuele, wat deze extensie handig maakt als je muziek via je luidsprekers wilt afspelen terwijl je naar iets op je koptelefoon luistert, zoals game-audio.

  Sorteer alle Reddit-berichten in links, afbeeldingen en video's

Een bug die we hebben gevonden: af en toe, bij het hotpluggen van audioapparaten, kan de extensie vastlopen en de uitvoer dempen. Als dit gebeurt, stelt u het gewoon terug in op het standaardsysteemapparaat en schakelt u vervolgens uw voorkeursapparaat opnieuw in.

Beperk de machtigingen van de extensie

Als algemene regel geldt voor alle Chrome-extensies dat u specifieke sites waarop deze extensie kan werken, op de witte lijst moet zetten. Dat zorgt ervoor dat de extensie alleen wordt uitgevoerd waar u hem nodig hebt en biedt enige bescherming voor het geval de extensie defect raakt en u gaat volgen.

U kunt dit doen in de extensie-instellingen van Chrome. Klik op het menupictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Meer tools > Extensies. Scrol omlaag naar AudioPick en selecteer ‘Details’.

  Flash selectief inschakelen voor websites in Chrome

U kunt de toegangsrechten voor de site wijzigen en zoveel sites toevoegen als u wilt:

U kunt het ook instellen op “Bij klikken”, waardoor de machtigingen worden uitgeschakeld totdat u op het pictogram in de menubalk klikt.