Chromebook opladen met USB

Soms raakt de batterij van uw Chromebook tijdens het werken leeg en kan uw werk of wat u ook aan het doen was, worden verpest. Als u ook een van hen bent die een Chromebook bezit en deze niet oplaadt of als u een aantal alternatieven vindt om deze op te laden. Zoals het gebruik van een USB-kabel om uw Chromebook op te laden wanneer uw oplader kapot is, of u bent uw oplader vergeten terwijl u op vakantie ging, dan bent u hier aan het juiste adres. In deze handleiding leert u hoe u uw Chromebook kunt opladen met USB, zonder oplader, en enkele andere manieren om uw Chromebook op te laden. Dus laten we het artikel lezen om te weten hoe het moet.

Chromebook opladen met USB

Voordat u op zoek gaat naar alternatieven om uw Chromebook op te laden, controleert u uw batterij en de originele oplader die bij uw Chromebook is geleverd of degene die u gebruikt om deze op te laden, om er zeker van te zijn dat de oplader kapot is of niet. Als alles goed lijkt met de batterij en de oplader, kunt u andere alternatieve oplaadoplossingen voor Chromebook proberen.

Als u uw oplader kwijt bent of kapot bent gegaan, kan een USB Type-C-kabel een geschikt alternatief zijn, maar controleer eerst of uw Chromebook een USB Type-C-poort heeft of niet. Laten we nu naar de stappen gaan om uw Chromebook op te laden met een USB Type-C-oplader.

1. Klik eerst op de weergegeven tijd in de rechter benedenhoek van uw scherm.

2. Open nu het menu Instellingen.

3. Klik vervolgens op de optie Energie.

4. Kies vervolgens de USB-C-poort als stroomvoorziening.

5. Sluit uw Type-C-oplader aan op een stopcontact.

Het gebruik van een USB Type-C-kabel kan handig zijn, aangezien bijna elke smartphone tegenwoordig wordt geleverd met een USB Type-C-oplader. U hoeft dus eigenlijk niet meerdere opladers voor uw Chromebook en mobiel mee te nemen, aangezien er maar één het werk prima doet.

  Hoe u gratis iemand kunt vinden op telefoonnummer

Chromebook opladen zonder oplader

Soms wanneer u uw Chromebook gebruikt en de batterij plotseling leeg is en uw oplader niet bij u is of u deze op de een of andere manier bent kwijtgeraakt. Als een dergelijk scenario zich voordoet, hoeft u zich geen zorgen te maken, want we laten u zien hoe u de Chromebook oplaadt zonder oplader. Ja! Je leest het goed, zonder oplader kun je je Chromebook opladen, maar volg daarvoor onderstaande methodes.

Methode 1: Chromebook opladen met USB Type-C-oplader

Deze methode is al genoemd in onze vorige paragraaf. U kunt de bovenstaande stappen volgen en uw Chromebook opladen met een USB-C-kabel.

Afbeelding van Denys Vitali via Pixabay

Methode 2: Autolader gebruiken

Een autolader kan een redder in nood zijn wanneer u dringend uw Chromebook moet opladen en uw lopende werk moet afmaken dat werd onderbroken omdat de batterij leeg was. Sommige Chromebooks worden geleverd met een auto-oplader. Zo niet, dan kunt u deze bij elke elektronicawinkel of online kopen. Om uw Chromebook op te laden met een auto-oplader, hoeft u alleen maar eerst de auto-oplader in de oplaadpoort van de auto te steken en het andere uiteinde van de auto-oplader in de oplaadpoort van uw Chromebook. Daar ga je! U kunt uw Chromebook nu opladen met een autolader.

Foto door Nikita Krasnov op Pexels

Methode 3: Universele oplader gebruiken

Wanneer je je originele oplader voor je Chromebook niet hebt, kun je voor een universele oplader gaan. Omdat het wordt geleverd met verschillende aansluitingen en pinnen die kunnen worden gebruikt om verschillende laptops of Chromebooks op te laden. U hoeft alleen de juiste pin te kiezen die compatibel is met uw Chromebook en deze in uw Chromebook te steken en het andere uiteinde in een stopcontact.

Chromebook opladen met HDMI-kabel

Overweegt u een HDMI-kabel te gebruiken om uw Chromebook wanneer uw originele oplader kapot of verloren is? Nou, je hebt geen ongelijk, je kunt je Chromebook opladen met een HDMI-kabel, maar er zijn enkele overwegingen. Het eerste is dat uw Chromebook een HDMI-IN-poort moet hebben. Volg deze stappen om te weten hoe u de Chromebook oplaadt met een HDMI-kabel:

Opmerking: het gebruik van een HDMI-kabel om uw Chromebook op te laden kan traag zijn, aangezien het vermogen van een HDMI-kabel 5 V is in vergelijking met de originele oplader, wat een vermogen geeft van ongeveer 18-20 V in de meeste laptops of Chromebook-opladers. Het is dus aan te raden om alleen in noodgevallen een HDMI-kabel te gebruiken om op te laden, omdat de kans bestaat dat de Chromebook hierdoor beschadigd raakt.

  Hoe de app terug te zetten op het startscherm op de iPhone

1. Sluit de HDMI-kabel aan op de HDMI-OUT-poort van het oplaadapparaat (gebruikelijke oplaadapparaten met HDMI-OUT-poorten zijn tv’s, laptops, dvd-spelers en Blu-ray-spelers).

2. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de HDMI-IN-poort van uw Chromebook.

3. U zou een stroomsymbool moeten zien op het batterijpictogram in de rechterbenedenhoek van uw Chromebook-scherm.

Een andere manier om de HDMI-kabel te gebruiken om uw Chromebook op te laden, is door een HDMI-IN naar USB-C-adapter te gebruiken. Laten we dus kijken hoe we het moeten doen.

1. Sluit de HDMI-kabel aan op de HDMI-OUT-poort van het oplaadapparaat.

2. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de adapter.

3. Sluit nu de adapter aan op de USB Type-C-poort van uw Chromebook.

U kunt controleren of uw Chromebook wordt opgeladen of niet door met uw muis over het batterijsymbool te gaan en u ziet Aangesloten als deze wordt opgeladen.

Foto door Srattha Nualsate op Pexels

Chromebook opladen met draagbare oplader

Als u op reis bent en de oplader van uw Chromebook bent vergeten, kan het gebruik van een draagbare oplader een handige manier zijn om uw Chromebook op te laden. Omdat u ook uw andere apparaten zoals mobiele telefoons, TWS-oortelefoons en meer kunt opladen, is het nooit een slecht idee om een ​​draagbare oplader bij u te hebben. Laten we nu eens kijken hoe we de Chromebook kunnen opladen met een draagbare oplader.

Opmerking: dit zou goed moeten werken, maar het opladen kan traag zijn in vergelijking met opladen met een originele oplader omdat het uitgangsvermogen van de draagbare oplader laag is.

Als uw Chromebook wordt geleverd met een USB Type-C-poort, ondersteunt deze waarschijnlijk opladen via USB.

1. Neem de USB-C-kabel en steek het ene uiteinde van de kabel in uw draagbare oplader.

  Fix Nvidia Installer kan niet doorgaan Dit grafische stuurprogramma kon geen compatibele grafische hardwarefout vinden

2. Pak nu de USB-C-pin aan het uiteinde van de kabel en sluit deze aan op de USB-C-poort van uw Chromebook.

Foto door Markus Winkler op Pexels

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kan ik de laptop opladen met een telefoonoplader?

Ans. Ja, u kunt uw laptop opladen met een telefoonoplader, maar de oplader moet een USB Type-C-oplader zijn en uw laptop moet een USB-C-poort hebben. Dan hoef je alleen maar

1. Klik op de weergegeven tijd in de rechter benedenhoek van uw laptopscherm.

2. Open vervolgens het menu Instellingen.

3. Klik op de optie Energie.

4. Kies de USB-C-poort als stroomvoorziening.

5. Sluit uw Type-C-telefoonoplader aan op een stopcontact.

Q2. Hoe lang gaan Chromebooks mee?

Ans. Hij kan tot 10 uur batterijgebruik op een volledige lading, dat is bijna een volledige dag gebruik zonder dat hij hoeft te worden aangesloten.

Q3. Wat is de beste manier om een ​​laptop of een Chromebook op te laden?

Ans. De beste manier is om het tussen de 40 en 80 procent op te laden. Als je je laptop of een Chromebook gebruikt zonder hem aan te sluiten om op te laden, probeer dan het batterijpercentage boven de 40 te houden. En als je hem oplaadt, laad hem dan minimaal op tot 80 procent.

***

Er zijn veel alternatieve oplaadoplossingen om de Chromebook op te laden zonder oplader. U kunt uw Chromebook nog steeds opladen als u uw oplader bent vergeten of als de oplader kapot is. Alle verschillende manieren om dit te doen, worden hierboven besproken. We hopen dat deze gids u heeft geholpen om te weten hoe u de Chromebook oplaadt met USB. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze opschrijven in het opmerkingengedeelte hieronder.

gerelateerde berichten