Complete gids voor het hosten van en deelnemen aan vergaderingen

Google Meet is de videoconferentieservice van Google. Het is Google Hangouts omgedoopt tot een flink aantal verbeteringen. Google Meet blijft een web-app, dat wil zeggen, er zijn geen officiële desktopclients voor de service. Het is ook gratis en een van de meest gebruikte diensten voor snelle, ad-hoc of geplande vergaderingen.

Google Meet-zelfstudie

Google Meet is eenvoudig te gebruiken als het gaat om het hosten van of deelnemen aan een vergadering. Het biedt geavanceerde functies zoals presenteren, schermopname, schermdeling en basisinstellingen voor het beheren van audio- en videoapparaten. De kern van de dienst is gebruiksvriendelijk.

Organiseer een vergadering

Iedereen kan een Google Meet-vergadering hosten. Als host van een vergadering heeft u controle over wie kan deelnemen aan een vergadering, wie mag spreken en wie uit een vergadering kan worden verwijderd.

Je hebt geen Google-account nodig om een ​​Google Meet-vergadering te hosten en je hoeft je ook niet te abonneren op een van de betaalde abonnementen. U kunt Google Meet het beste gebruiken in Google Chrome.

  Polls maken in Zoom Meetings

Open een nieuw tabblad in Google Chrome.
Op bezoek komen Google Meet.
Klik op Nieuwe vergadering om meteen een nieuwe vergadering te starten.
Selecteer Een directe vergadering starten.

Geef Google Meet desgevraagd toestemming om de microfoon en webcam te gebruiken via de Google Chrome-melding.
De vergadering zal beginnen.
Kopieer de informatie over de vergadering naar uw klembord en deel deze met iedereen die u voor de vergadering wilt uitnodigen.
Wanneer iemand deelneemt aan de vergadering, ziet u een prompt waarin u wordt gevraagd of u de persoon de toegang wilt toestaan ​​of weigeren.

Een vergadering plannen

Het plannen van een vergadering is vergelijkbaar met het hosten van een directe vergadering. Het enige verschil is dat je de optie ‘Maak een vergadering voor later’ selecteert in plaats van de optie ‘Start een directe vergadering’. U krijgt een link naar de vergadering en u kunt deze op elk gewenst moment starten.

  Hoe kom je erachter wie de eigenaar is van een website of domein?

Aan de gegenereerde vergaderlink is geen tijd of datum gekoppeld. Het is een link die u kunt gebruiken wanneer u maar wilt. U kunt het meteen gebruiken of u kunt het een maand later gebruiken.

Deelnemen aan een vergadering

Deelnemen aan een vergadering is veel gemakkelijker dan er een te hosten. U hoeft niet in te loggen met een Google-account en u kunt het beste Chrome gebruiken.

Open een nieuw tabblad in Chrome.
Plak de link naar een vergadering in de URL-balk en tik op Enter.
Geef Chrome en Google Meet toegang tot je microfoon en webcam.
Klik op Vragen om lid te worden.
Wacht tot de host van de vergadering u toestaat tot de vergadering.

Opmerking: u kunt niet deelnemen aan een Google Meet-vergadering die nog niet is gestart. Laat de host van de vergadering weten dat u wacht om in de vergadering te worden toegelaten als u geen reactie krijgt. Als u probeert deel te nemen aan een vergadering voordat deze is begonnen, blijft u op het scherm ‘Vragen om deel te nemen’ totdat er een time-out voor het verzoek is verstreken.

  Bekijk en vergelijk bijlageversies in Gmail-threads [Chrome]

Audio en video beheren

U kunt tijdens een vergadering op elk moment audio- en videoapparaten beheren/wijzigen.

Klik op de knop meer opties (drie stippen).
Selecteer Instellingen.
Selecteer het tabblad Audio of Video om apparaten te beheren.

Conclusie

Google Meet heeft tal van andere functies die u kunt verkennen. We hebben geschreven over enkele van de meest gebruikte. U zou nu moeten weten hoe u een vergadering start of eraan deelneemt in Google Meet.