Contact opnemen met Microsoft Office 365-ondersteuning

Als je een Office 365-abonnement hebt, kan het zijn dat je hulp van Microsoft nodig hebt. Hier leest u hoe u een ticket registreert vanuit een client-app, vanuit een web-app of via uw Office 365-account.

Met al deze methoden wordt een ticket gemaakt dat naar Microsoft-ondersteuning gaat, maar op welke manier u een ticket ook aanmeldt, u moet online zijn.

Opmerking: op dit moment brengen de mobiele Office 365-apps je naar de help- en ondersteuningspagina’s, maar er is geen directe methode om een ​​ondersteuningsticket aan te maken. U kunt op de helpsite klikken totdat u een link naar een ondersteuningspagina vindt, maar dat is niet hetzelfde als een specifieke optie om contact op te nemen met de ondersteuning. Als je een probleem hebt met een mobiele app, kun je het beste een ticket loggen met een van de methoden die we hieronder beschrijven.

Log een ticket vanuit een client-app op uw computer

Het loggen van een ondersteuningsticket vanuit een client-app is vrij eenvoudig. Klik in een van de toepassingen (Outlook, Word, Excel, PowerPoint of OneNote) op Help > Contact opnemen met ondersteuning.

Voer de details van uw probleem in en klik vervolgens op ‘Hulp krijgen’.

Microsoft zal proberen uw beschrijving van het probleem te matchen met geschikte Help-artikelen, maar aangenomen dat deze niet helpen (en ze zouden ze dus eerst kunnen proberen), klik dan op “Praat met een agent”.

Enkele mogelijke help-artikelen en de

Dit opent een nieuw paneel waar u “Live Chat” kunt selecteren om met een Microsoft-ondersteuningsagent te praten.

Ze helpen je bij het oplossen van je probleem, of wijzen je op hulp of trainingsmateriaal als je ergens moeite mee hebt.

  De beste add-ons voor Google Spreadsheets

Log een ticket vanuit een web-app in uw browser

Er zijn verschillende methoden om toegang te krijgen tot ondersteuning in de web-apps, afhankelijk van de web-app die u gebruikt. Hopelijk zal Microsoft ze allemaal op een bepaald moment in de toekomst op dezelfde manier laten werken, maar voor nu is er enige afwijking. Hier leest u hoe u van elk contact kunt opnemen met de ondersteuning.

Word, Excel en PowerPoint
Klik in een Word-, Excel- of PowerPoint-bestand op Bestand > Help > Help.

Er wordt een nieuw venster geopend. Scroll naar beneden en klik op ‘Contact opnemen met ondersteuning’.

Dit opent uw accountpagina, waar u op de link “Microsoft Support” moet klikken.

Klik op “Contact opnemen met ondersteuning” om een ​​venster te openen naar Microsoft’s Virtual Support Agent, die zal proberen u te helpen. Als het niet kan, zal het je in contact brengen met een levend persoon.

Outlook, Agenda en Personen
De Outlook-client-app omvat e-mail, een agenda, contactbeheer en taakbeheer. Deze functies zijn onderverdeeld in afzonderlijke tegels in de web-apps en voor drie ervan (Exclusief Taken, die hieronder worden behandeld) is de methode om contact op te nemen met de ondersteuning hetzelfde.

Klik op de “?” voer in de rechterbovenhoek van de menubalk de details van uw probleem in en klik vervolgens op ‘Hulp vragen’.

Microsoft zal proberen uw beschrijving van het probleem te matchen met geschikte Help-artikelen, maar aangenomen dat deze niet helpen (en ze zouden ze dus eerst kunnen proberen), bevestigt u uw e-mailadres en klikt u vervolgens op ‘Verzenden’.

Een ondersteuningstechnicus van Microsoft zal uw ticket beoordelen en per e-mail contact met u opnemen.

Taken/To-Do

In 2015 kocht Microsoft Wunderlist en ontwikkelde vervolgens een nieuwe app genaamd To-Do die gebaseerd is op de Wunderlist-app. Microsoft To-Do zal uiteindelijk de optie Taken in Outlook volledig vervangen, maar dit is nog niet volledig gebeurd. Het resultaat hiervan is dat contact opnemen met ondersteuning voor Taken een beetje anders is dan de manier waarop u dit doet voor Outlook, Agenda en Personen.

  Hoe u uw toetsenbord kunt repareren door cijfers te typen in plaats van letters

Klik op de “?” in de rechterbovenhoek van de menubalk en klik vervolgens op ‘Ondersteuning krijgen’.

Hiermee wordt de ondersteuningspagina voor Microsoft To-Do geopend. Scroll naar beneden naar de onderkant van de pagina en klik aan de rechterkant op ‘Contact’.

Er wordt een andere pagina geopend waar u op de link “klik hier” kunt klikken om naar de officiële Microsoft To-Do-productondersteuningspagina te gaan, waar u (eindelijk) uw ticket kunt invoeren.

Een schijf

Klik op de “?” in de rechterbovenhoek van de menubalk en klik op ‘E-mail OneDrive-ondersteuning’.

De

Dit opent een nieuw venster waarin u de details van uw probleem kunt invoeren. Klik op “Verzenden” om een ​​e-mail te sturen naar het OneDrive-ondersteuningsteam.

Stromen

Klik op de “?” in de rechterbovenhoek van de menubalk en klik vervolgens op ‘Ondersteuning’.

Dit opent een nieuwe pagina met verschillende hulpopties (die u eerst moet bekijken). Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en klik aan de rechterkant op de optie “Contact opnemen met ondersteuning”.

Dit opent het formulier “Nieuwe ondersteuningsaanvraag”, waar u uw ondersteuningsticket kunt invoeren.

OneNote, Sway en Forms

In zowel Sway als Forms is een Help-optie beschikbaar in het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek, maar voor beide apps is er geen voor de hand liggende manier om contact op te nemen met de ondersteuning met iets anders dan ‘feedback’. OneNote heeft dezelfde optie Bestand > Help > Help als Word, Excel en PowerPoint, maar als u erop klikt, is er ook geen voor de hand liggende manier om contact op te nemen met de ondersteuning.

  Hoe u de snelheid van de pijltoetsen van uw Mac kunt aanpassen

Voor alle drie deze apps kun je natuurlijk rond de Microsoft-help klikken totdat je een pad naar ondersteuning vindt, maar dat is niet hetzelfde als een voor de hand liggende manier om vanuit de app contact op te nemen met de ondersteuning.

Log een ticket uit uw Office 365-account

Als u een ticket wilt aanmaken vanaf de Office-pagina in uw online account, logt u in op uw Office 365-account, klikt u op het startprogramma voor apps (de negen stippen in de linkerbovenhoek) en klikt u vervolgens op ‘Office’.

Klik op de “?” in de rechterbovenhoek van de menubalk en klik vervolgens op ‘Contact opnemen met ondersteuning’.

Dit opent uw accountpagina, waar u op de link “Microsoft Support” moet klikken.

Klik op “Contact opnemen met ondersteuning” om een ​​venster te openen naar de virtuele ondersteuningsagent van Microsoft, die zal proberen te helpen en als dat niet lukt, u in contact brengt met een levend persoon.

Je kunt zien dat Microsoft, vanwege een combinatie van productacquisitie en een gebrek aan consistent ontwerp voor gebruikerservaringen in teams, meerdere manieren biedt om contact op te nemen met ondersteuning, zelfs in deze ene productsuite. Ze hebben duidelijk geprobeerd om een ​​niveau van consistentie te brengen in hun traditionele client-apps (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote), maar de web-apps zijn helemaal niet consistent en de mobiele apps hebben de optie nog niet eens .

Toch was het nog niet zo lang geleden dat het idee dat een persoonlijke gebruiker contact zou kunnen opnemen met een echte, live Microsoft-ondersteuningspersoon op zijn best fantasie was, dus ze gaan in ieder geval in de goede richting.