Controleer AQI en adem kwaliteitslucht om je heen

Naast water en voedsel is zuurstof essentieel voor een gezond leven. In dit artikel bespreken we enkele waardevolle apps om de luchtkwaliteit om je heen te controleren, zodat je lucht van goede kwaliteit inademt.

Het is belangrijk om je elke dag bewust te zijn van de plek waar je woont en verblijft. We kijken allemaal naar de dichtstbijzijnde behoeften, maar controleren nooit de luchtkwaliteit, die even essentieel is als andere.

Leven in een ademende omgeving kan de kans op ernstige ziekten en gezondheidsproblemen zoals beroerte, longkanker, astma, enz. verkleinen. Nu zou je nadenken over hoe je de luchtkwaliteit kunt controleren, toch? Maak je geen zorgen; onze geavanceerde technologie is hier met AQI (Air Quality Index) om ons te helpen.

Waarom zijn AQI-apps nodig?

Volgens de WHO leeft ongeveer 99% van de wereldbevolking op plaatsen waar de luchtkwaliteit de aanbevolen richtlijnen overschrijdt. Luchtkwaliteit is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdig overlijden.

Daarom is het kennen van de luchtkwaliteit in uw omgeving net zo belangrijk als het kennen van uw gezondheid.

Om de luchtkwaliteit van een plaats te begrijpen, hebben de ontwikkelaars Air Quality Index (AQI) -apps bedacht. Deze apps kunnen mensen helpen de luchtkwaliteit van een bepaalde plaats te begrijpen en dienovereenkomstig te beslissen.

De omgeving waarin we leven zit vol met verschillende soorten verontreinigende stoffen. Koolmonoxide is kleurloos en geurloos, wat het menselijk lichaam gemakkelijk kan leiden tot verwarring, duizeligheid en zelfs de dood; het klinkt gevaarlijk, toch?

Ook worden veel meer schadelijke gassen, zoals zwaveldioxide en stikstofdioxide, geproduceerd door industrieën en voertuigen. Deze gassen kunnen het ademhalingssysteem beschadigen en u snel naar de eerste hulp sturen.

Op de hoogte blijven van onze natuur is ook een belangrijke manier om onze natuur te verbeteren. Hoe sneller we ons probleem kennen, hoe beter we een oplossing vinden. AQI-apps zijn nodig om bewustzijn, belang en informatie over luchtkwaliteit te verspreiden.

Wat zijn de toepassingen van Air Quality-apps?

De Air Quality-app werd officieel gelanceerd in 2013 en niemand van ons had gedacht dat we de details over de lucht binnen handbereik zouden krijgen. Air Quality Index-apps zijn nuttig voor mensen om te weten of de plaats waar ze wonen geschikt is voor hun gezondheid of niet.

Deze apps laten een persoon ook de luchtkwaliteit van andere steden weten. U kunt dus de kwaliteit van de omgeving controleren voordat u er komt of overweegt er zich te vestigen.

Air Quality Index-apps tonen u real-time luchtkwaliteit, vervuilingsstatistieken en gedetailleerde weer- en klimaatvoorspellingen. Dit is essentiële informatie die de meeste mensen verwaarlozen en de gezondheid van zichzelf en hun gezin in gevaar brengen. Daarnaast helpt de luchtkwaliteitsindex ook om het centrale probleem te identificeren en verplichte en regelgevende maatregelen te nemen om deze op te lossen en de lucht om ons heen ademend te maken.

De informatie die door deze apps wordt verstrekt, minimaliseert gezondheidsrisico’s, geeft u relevante suggesties en ideeën voor een betere ademhaling en houdt u op de hoogte van de huidige luchtomstandigheden.

Hoe werken de Luchtkwaliteit-apps?

Luchtkwaliteit-apps meten de lucht in onze omgeving en vertellen ons hoe schoon of vervuild die is. De luchtkwaliteit wordt gemeten met de Air Quality Index, afgekort als AQI.

AQI werkt als een thermometer die begint van 0 tot 500 graden. AQI geeft de hoeveelheid vervuiling in de lucht weer op de schaal van graden.

  Hoe u uw internetverbinding kunt versnellen

Luchtkwaliteit onder de 51 wordt beschouwd als gezonde en schone lucht. Naarmate het aantal toeneemt, neemt ook het gezondheidsrisico toe.

Volgens experts wordt luchtkwaliteit van 151 tot 300 als ongezond beschouwd en daarboven als gevaarlijk voor de gezondheid. Dit bereik is gecategoriseerd op basis van de meest voorkomende verontreinigende stoffen zoals PM2.5, PM10, CO, O3, koolmonoxide, enz., aangezien deze verontreinigende stoffen de menselijke gezondheid het meest belemmeren.

Verschillende apps hebben echter verschillende en creatieve manieren om de gegevens te presenteren. Maar wat hetzelfde blijft, is de data waaruit ze verzamelen. De luchtkwaliteit-app verzamelt gegevens van overheidsinstanties en andere bronnen.

Dus als je op zoek bent naar de beste en handigste app, dan zijn we hier met een paar luchtkwaliteit-apps met een korte introductie, zodat je de beste voor jou kunt kiezen.

Voordelen van het gebruik van Air Quality Apps

Zoals eerder vermeld, volgen en vertellen luchtkwaliteit-apps ons over de verontreinigende stoffen in de lucht zoals SO2, CO, O3, enz. Dit helpt om de luchtkwaliteit in onze omgeving te analyseren, met name in slechts een paar klikken.

Er zijn ongetwijfeld veel voordelen aan het gebruik van deze apps, vooral voor mensen die meer van buitenactiviteiten en sport houden, zoals fietsers, zwemmers, hardlopers, enz.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van apps voor luchtkwaliteit zijn dat ze een persoon helpen het meest vervuilde gebied te vermijden en een alternatieve plek te vinden voor gezonde buitenactiviteiten.

Daarnaast helpt de app je ook meer te weten te komen over je blootstelling aan vervuilde lucht, leert het je over luchtvervuiling in je omgeving en houdt het je op de hoogte van de vervuilingscrisis.

Zijn apps voor luchtkwaliteit nauwkeurig?

Wanneer we suggesties krijgen over apps voor luchtkwaliteit, is de vraag naar hun nauwkeurigheid te verwachten en logisch. De meeste apps beweren dat ze nauwkeurig zijn, en in de praktijk is het mogelijk omdat deze apps gegevens verzamelen van overheidswebsites en vele andere lokale instanties.

Bovendien hebben veel apps hun apparatuur voor het bewaken van de luchtkwaliteit. Daarom analyseren ze hun en andere verzamelde gegevens om de gebruikers nauwkeurige en nuttige output te geven.

Als u nu op zoek bent naar de beste app voor luchtkwaliteit, kunnen wij u helpen. Hier zijn enkele van de beste apps voor luchtkwaliteit waaruit u kunt kiezen voor een gemakkelijke en handige zoekopdracht.

IQAir AirVisual

De IQAir Airvisual-app is een van de meest vertrouwde apps voor het controleren van de luchtkwaliteit. Airvisual volgt vervuiling in 80 landen en meer dan 10.000 steden met gegevens van duizenden vertrouwde sensoren.

Airvisual gebruikt unieke kleurcodes en afbeeldingen om de airconditioning te beschrijven, waardoor het aantrekkelijk wordt voor mensen en gemakkelijk te begrijpen is. Het bedrijf heeft advertentievrije mobiele apps voor zowel Android- als iOS-apparaten.

De belangrijkste kenmerken van deze app zijn gedetailleerde, realtime voorspellingen en gegevens over luchtverontreiniging. Deze app is handig als u werkt of naar buiten gaat, omdat het gebruikers 7-daagse luchtvervuiling en weersvoorspellingen biedt.

Bovendien heeft deze app ook een toegevoegde functie die gezondheidsadviezen en suggesties geeft op basis van de luchtkwaliteit om de gezondheidsrisico’s van gebruikers als gevolg van luchtverontreiniging te minimaliseren.

Pluim labs

Plume Labs fungeert als uw luchtkwaliteitsapparaat in uw telefoon. Ze hebben hun unieke algoritme om luchtvervuiling te voorspellen en zijn verbonden met meer dan 12.000 milieumeetstations in 60 verschillende landen.

Dit maakt de gegevens betrouwbaarder omdat ze afkomstig zijn van lokale en overheidsinstanties. De app kijkt ook naar gegevens over factoren zoals tijd, weersomstandigheden, menselijke activiteiten, enz., om hun gegevens en voorspellingen te vergelijken om later op de dag nauwkeurigere voorspellingen te doen.

Plume Labs is nu officieel overgenomen door het bekende weersvoorspellingsbedrijf AccuWeather. Plume Labs heeft al Android- en iOS-apps. Nu kijken ze er al snel naar uit om hun nieuwe luchtkwaliteitsapparaat te lanceren.

  Hoe FirewallD eenvoudig in te stellen op Ubuntu Server

AIRNow

AIRNow, een officiële partner van het Amerikaanse Environmental Protection Agency, NASA, NOAA en andere luchtkwaliteitsbureaus, rapporteert de luchtkwaliteit aan de gebruiker met behulp van de officiële Amerikaanse luchtkwaliteitsindex. Deze app gebruikt een aantrekkelijk kleurcodesysteem om u te informeren over de luchtkwaliteit in uw omgeving.

AIRNow heeft een uitgebreid netwerk van agentschappen door het hele land. Deze bureaus monitoren gegevens voor AIRNow. Deze app heeft een goed gerichte en kwaliteitscontrole over zijn gegevens. Deze gegevens worden gedistribueerd naar vele sectoren zoals het publiek, onderzoekers, bedrijven, enz.

Deze app bevat de huidige en voorspelde luchtkwaliteit en essentiële gegevens van meer dan 500 steden in de VS. Daarnaast heeft de app fantastische functies die vertellen over brandlocaties, brandomstandigheden, rookpluimen, enz. Ze geven ook essentiële suggesties over de gezondheidszorg. Je kunt het vinden voor je Android- en iOS-apparaten.

Nadat u de app hebt geïnstalleerd, moet u uw stad of netnummer invoeren om uw huidige luchtkwaliteit te krijgen. De app biedt ook gedetailleerde voorspellingsdiscussies. Een andere unieke functie van de app is gebiedsopslag. U kunt meerdere plaatsen in de app opslaan, zodat u binnen een paar klikken de luchtkwaliteit van uw dagelijkse of belangrijke bezoekende plaatsen kunt controleren.

Schieten! Ik rook

Schieten! I Smoke is een app voor luchtkwaliteit. Weet je wat het anders maakt? Deze app heeft een creatieve en humoristische manier om vervuilingsmetingen weer te geven. De meeste sites en apps gebruiken AQI, kleurcodes en grafieken, maar deze app toont vervuilingsmetingen door deze gelijk te stellen aan het aantal sigaretten dat je hebt ingeademd.

De app maakt gebruik van Berkeley Earth-analyse om sterfgevallen te vergelijken met het aantal sigaretten dat iemand rookt. De app is vriendelijk, nauwkeurig en leuk om te gebruiken, en hij heeft ook een realtime kaart om te controleren welke plaats je het minst leuk vindt. Met andere woorden, u kunt erachter komen welke plaats ademlucht heeft en welke moet worden vermeden.

Deze app heeft een gebruiksvriendelijke interface die laat zien hoeveel sigaretten je dagelijks hebt ingeademd. Deze app is het handigst voor mensen die graag kort en grappig op de hoogte blijven van de ether. Je kunt het downloaden voor je Android-apparaten.

Lucht is belangrijk

Air Matters heeft een app ontwikkeld die in veel landen beschikbaar is om mensen te helpen de luchtkwaliteit elk uur, wekelijks en dagelijks te controleren. Deze app geeft ook waarschuwingen over vervuiling en houdt de gebruikers op de hoogte van veel andere informatie, zoals temperatuur, vochtigheidsgraad, windsnelheid, enz.

De app geeft realtime updates van meer dan 11.000 luchtcontrolebureaus wereldwijd. Deze app is beschikbaar in 50 landen en ongeveer 3.000 steden. Wat deze app uniek maakt, is dat deze app ook de luchtkwaliteit binnenshuis kan vastleggen door verbinding te maken met luchtreinigers (alleen als je een intelligente luchtreiniger hebt).

De app biedt ook advies om de luchtkwaliteit te beheersen en uzelf te beschermen tegen gezondheidsrisico’s. Deze app is een van de meest vertrouwde en is beschikbaar op zowel Android als iOS. De app maakt gebruik van kleurindicatiemethoden om ze gemakkelijk en gemakkelijk te begrijpen te maken.

BreezoMeter

BreezoMeter is een app die is gestart met een missie om de gezondheid en luchtkwaliteit van mensen te verbeteren. Deze app biedt op eenvoudige en begrijpelijke wijze significante, realtime en locatiegebaseerde gegevens over luchtkwaliteit en vervuiling.

BreezoMeter heeft een live luchtkwaliteitsmonitor, die nauwkeurige gegevens levert na continue testprocedures en het begrijpen van externe beoordelingen.

De nauwkeurigheid van deze app is sterk gevalideerd over de lucht die we inademen, aangezien ze regelmatig updates krijgen van meer dan 7000 luchtkwaliteitsstations, en het stelt ook gepersonaliseerde gezondheidsaanbevelingen voor aan zijn gebruikers.

  Valdetectie inschakelen en noodcontacten instellen op Apple Watch

De app heeft een sectie met de naam ‘Mijn blootstelling’. Dit gedeelte toont het nauwkeurige niveau van de luchtkwaliteitsindex van uw huidige locatie of plaats waar u het grootste deel van uw dag doorbrengt. Deze app is beschikbaar op Android, iOS en ook op websites.

AirCare

AirCare is een app die beschikbaar is in iOS en Android en je kunt deze app ook koppelen aan je Apple Watch. Deze app informeert de gebruiker over de UV-index, brandmeldingen, vervuilingsgegevens en ongetwijfeld over de luchtkwaliteit.

Deze app heeft een paar extra functies om updates en gegevens online met je vriend te delen. In deze functie kunt u met de app op foto’s klikken met de camera en onderaan een luchtkwaliteitsindex toevoegen. De app bevat ook kindvriendelijke informatie, grafieken, kaarten, enz. U kunt de gegevens delen op vele platforms zoals Instagram, Snapchat, Twitter, enz.

Ze hebben onderwijs- en gemeenschapsafdelingen. Ze hebben heatmaps, grafieken en visuele inhoud, waardoor ze aantrekkelijk en aantrekkelijk zijn. Daarom kun je zeggen dat het een alles-in-één app is.

AirLief

Artsen en astmapatiënten ontwikkelden AirLief voor een goede ademhaling. Het biedt mensen actuele gegevens over luchtverontreiniging en locatie met gepersonaliseerde, nuttige gezondheidstips en suggesties. De AirLief-app heeft ook een kaart die gebruikers kan helpen om het best ademende gebied in de stad te vinden.

Je kunt gepersonaliseerde gezondheidstips krijgen door de app vijf gegevensfactoren te geven. Ze hebben tot 74 eenvoudige dagelijkse tips gemaakt die u kunt volgen, zodat u een gezond leven kunt leiden. De gegevens van de vijf factoren omvatten informatie zoals leeftijd, eventuele ademhalingsproblemen, rookt u of niet, oefentijd en vervoer dat u gebruikt.

Daarnaast hebben ze een functie waarmee u kunt chatten met experts en deel kunt uitmaken van het AirLief-team. Deze app wordt als gunstiger beschouwd dan andere apps in de lijst vanwege de makers en gezondheidstips. Je kunt het downloaden voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Opmerking van de auteur

Alle hierboven genoemde apps zijn nuttig en nauwkeurig. Maar AirNow onderscheidt zich van anderen omdat het gebruikers in staat stelt meerdere locaties op te slaan, waardoor ze met slechts een paar klikken de luchtkwaliteit van verschillende locaties kunnen controleren. Afgezien daarvan denk ik dat het de juiste beslissing is om luchtkwaliteit-apps op uw apparaat te installeren om op de hoogte te blijven van plaatsen die u kunnen schaden.

Conclusie

Ongeacht beroep of leeftijd is het essentieel om de luchtkwaliteit in uw omgeving te begrijpen en te kennen, aangezien dit van invloed is op de gezondheid van u en uw gezin. De meeste experts zijn van mening dat een grotere blootstelling aan luchtverontreiniging de hersencellen, het geheugen en het zenuwstelsel kan aantasten.

Maar het is goed om te weten dat mensen nu voorzichtiger worden met het probleem en proberen hun gezondheid en omgeving te begrijpen.

Het internet heeft ons leven nu gemakkelijk gemaakt. We kunnen een persoonlijke luchtkwaliteitschecker bij ons hebben op uw telefoon. Van tieners tot volwassenen, AQI-apps zijn beste vrienden voor hen geworden om buitenactiviteiten te plannen terwijl ze informeren over AQI, temperatuur en weersvoorspellingen.

U kunt ook enkele beste hygrometers bekijken om de luchtvochtigheid binnenshuis nauwkeurig te meten.

gerelateerde berichten