Controleer de systeemcompatibiliteit voor Windows 11 met de Health Check-app

Windows 11 is officieel aangekondigd. Het zal nog even duren voordat een stabiele release beschikbaar is, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn en een reservelaptop hebben liggen, kun je de pre-releaseversie bekijken. Het is onduidelijk of de upgrade van Windows 10 naar Windows 11 gratis zal zijn of niet.

Systeemcompatibiliteit Windows 11

Microsoft heeft een lijst met minimale hardwarevereisten uitgebracht om Windows 11 te draaien. Ze zijn niet te veeleisend en dat betekent dat de meeste systemen die Windows 10 kunnen draaien, ook Windows 11 kunnen gebruiken.

Deze eisen zijn;

Processor: 1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores
Geheugen: 4 GB RAM
Systeemfirmware: UEFI, geschikt voor Secure Boot
TPM Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0 (hoe TPM te controleren)
Grafische kaart DirectX 12-compatibele grafische kaart / WDDM 2.x
Scherm: groter dan 9 inch met een resolutie van minimaal 720p

  Een minimale wachtwoordlengte instellen in Windows 10

Voor specifieke functies kunt u de gedetailleerde lijst bekijken en zien welke hardware nodig is voor een bepaalde functie. Op basis van de bovenstaande lijst kan de vereiste 4 GB RAM de meeste systemen uitsluiten van upgraden naar Windows 11.

Windows 11 Gezondheidscontrole-app

Toen Windows 10 werd uitgebracht, stond Microsoft gebruikers toe om via de upgradetool te controleren of hun systeem compatibel was met het nieuwe besturingssysteem. Het heeft de Health Check-app uitgebracht en vervolgens verwijderd. Het voert een compatibiliteitscontrole uit op uw systeem om te zien of Windows 11 zal worden uitgevoerd.

Microsoft heeft het verwijderd, maar je kunt het nog steeds krijgen van online opslagplaatsen zoals Softpedia.

Download de Health Check-app.
Voer het MSI-bestand uit en installeer het.
Open de app en klik op Nu controleren.

  Slaapstand versus slaapstand in Windows 10: wat is het verschil?

Onnauwkeurige resultaten

Microsoft heeft de Health Check-app verwijderd omdat veel gebruikers klaagden dat deze onjuiste resultaten opleverde. Uit mijn eigen tests bleek dat mijn systeem niet compatibel is met Windows 11 omdat de processor niet aan de eisen voldoet, wat niet klopt. Mijn processor is meer dan in staat om Windows 11 te draaien op basis van de systeemvereisten die door Microsoft zijn vrijgegeven. De app heeft duidelijk problemen waarvan Microsoft op de hoogte is.

Als je wilt controleren of je systeem compatibel is met Windows 11, raden we je aan naar de systeemvereisten te kijken totdat Microsoft kan uitzoeken wat er mis is met de Health Check-app.

Conclusie

Windows 11 komt niet snel uit, maar als dat het geval is, zullen er zeker tal van nieuwe systemen worden uitgebracht met hardware die het kan uitvoeren. U heeft tijd om te beslissen of u uw huidige systeem wilt upgraden naar Windows 11 of dat u een geheel nieuw systeem wilt kopen. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen we meer leren over Windows 11 en de bijbehorende functies, en de hardware die nodig is om deze functies te gebruiken, dus houd de updates in de gaten en neem een ​​weloverwogen beslissing.

  Wget installeren en gebruiken in Windows 10