Controleer eenvoudig uw pc-audio en luidspreker met deze 7 online geluidstesttools

Een van de belangrijkste specificaties waar we naar op zoek zijn voordat we een pc kopen, is hoe goed de geluidskwaliteit is.

Een meeslepende geluidservaring draagt ​​bij aan de spanning van een nieuwe game die je speelt of brengt leven in de film die je aan het kijken bent.

En nu is die hybride het ‘nieuwe normaal’ en zijn onze dagelijkse werkgesprekken zowel online als offline verschoven. Je hebt dus je microfoon en een luidspreker nodig om goed te kunnen functioneren voor je dagelijkse Skype- en Zoomgesprekken.

Als je merkt dat je te veel je best doet om te begrijpen wat er in het groepsgesprek wordt besproken omdat ze niet hoorbaar zijn, of als je je favoriete muziek afspeelt en het klinkt lager dan normaal, dan is het tijd om de audio en luidsprekers van je pc.

Het is essentieel om uw geluidssysteem in perfecte staat te houden, wat mogelijk is door het van tijd tot tijd te testen om ervoor te zorgen dat u deze problemen en onderbrekingen niet opnieuw krijgt.

Wat is een geluidstest en waarom is het belangrijk om je speakers te controleren?

Laat me u, beginnend vanaf nul, snelle basisinformatie geven over geluid in onze computer.

Geluid wordt in de vorm van een geluidskaart opgeslagen op het moederbord van uw systeem. Daarnaast helpen vooraf geïnstalleerde geluidsstuurprogramma’s het geluid van de linker- en rechterluidsprekers van uw systeem te versterken.

Zoals alle stuurprogramma’s vereist ook het geluidssysteem van uw computer een tijdige controle. Een geluidstest zal geluidsgolven door de rechter en linker versterkers leiden die u de status van uw geluidssysteem zullen vertellen.

  Hoe u uw CBS All Access-abonnement opzegt?

De eenvoudigste manier om deze test te doen, is met behulp van beschikbare online tools, en het duurt slechts een paar minuten voordat het hele proces is voltooid.

Waar moet je op letten bij geluidstesttools?

Hoewel de functies van alle geluidstesttools vrij eenvoudig zijn, zijn er nog enkele dingen waar u op moet letten voordat u ervoor kiest. Het moet bijvoorbeeld een testtool zijn en ook een oplossing bieden als u merkt dat er problemen zijn met uw luidsprekers.

Met de meeste van deze online geluidstesttools kun je je luidspreker en microfoon controleren vanuit je browser zelf, dus ik zou zeggen blijf bij de tools die dit gemak bieden.

Het is ook een enorm pluspunt als de oplossing handleidingen en veelgestelde vragen heeft om u te helpen het probleem beter op te lossen.

Voordat we bij de lijst met hulpmiddelen komen, volgt hier een checklist met dingen die u in gedachten moet houden voordat u de test uitvoert:

 • Zorg ervoor dat de laptop niet op mute staat
 • Test of de stuurprogramma’s up-to-date zijn voordat u de test doet
 • Zorg ervoor dat de microfoon is aangesloten op de audio-aansluiting voor het geval u ook kiest voor een microfoontest

Laten we, afgezien daarvan, eens kijken naar enkele van de beste online geluidstesttools die u kunt gebruiken om het audiosysteem van uw pc te controleren.

IObit

IObit, een van de meest populaire geluidstesttools, biedt een superhandige manier om uw luidsprekers op de proef te stellen.

Je komt op hun website en controleert je audiofunctie via de test die beschikbaar is op de hoofdpagina, zodat je beide kanten van de stereo kunt controleren. Hoor je van beide evenveel geluid, dan is alles in orde met je speakers.

  6 beste gratis Syslog-servers om mee te experimenteren in 2020

Deze tool biedt ook verschillende andere oplossingen, zoals het repareren van geluidsstuurprogramma’s en het testen van de audio van je microfoon, wat erg belangrijk is als je systeem de geluidstest niet doorstaat.

Online microfoontest

Als u iemand bent die problemen heeft met uw microfoon en ook met uw luidspreker, dan is deze tool iets voor u. Met Online Mic Test kunt u uw luidspreker en microfoon naadloos testen zonder software op uw pc te downloaden.

Op de hoofdpagina vindt u ook stappen voor probleemoplossing en handleidingen voor veelgestelde vragen die u kunt gebruiken om het probleem waarmee u wordt geconfronteerd beter te begrijpen en op te lossen.

Als je een stap verder wilt gaan, kun je hun door audio ondersteunde games uitproberen om die zing op de proef te stellen, en je kunt ook hun andere tools verkennen, waaronder de toetsenbord-, muis- en webcamtests.

Luidsprekertest

U kunt deze Speaker Test-tool bekijken als u uw luidspreker en microfoon regelmatig gebruikt met toepassingen die op uw systeem zijn geïnstalleerd, zoals WhatsApp, Messenger, Skype, enz.

Samen met een soundcheck van het systeem kunt u het geluid testen dat met deze toepassingen is geïntegreerd.

Het enige wat u hoeft te doen is de applicatie en het apparaat te selecteren, en u krijgt de testknop om de geluidsgolven weer te geven wanneer u erop drukt om u te helpen de frequenties te identificeren.

Apparaattests

Deze geluidstest van DeviceTests is geweldig als een allround controletool, omdat het een muis-, toetsenbord-, webcam- en dode-pixeltest biedt, samen met de microfoontest op de site.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw microfoon en andere benodigde accessoires aansluiten voordat u de test doet.

DeviceTests biedt ook oplossingen voor veelvoorkomende problemen waarmee Ubuntu- en Mac-gebruikers te maken hebben.

Online hardwaretest

Als je niet veel Engels spreekt of begrijpt, dan is een Online Hardware Test een uitstekende optie omdat het de website-inhoud en instructies in meerdere talen aanbiedt.

  8 btw-API's voor validaties in het VK, de EU en wereldwijd

Met deze tool kunt u uw microfoon en luidsprekers testen en ondersteunt Windows-versies zo oud als Windows XP. Het heeft verschillende stappen voor elke versie, dus volg de juiste volgens degene die je gebruikt.

A2Z-tools

A2Z Tools zweert bij zijn naam omdat het zoveel biedt op verschillende afdelingen. Naast het testen van geluid en andere computercomponenten biedt het bijvoorbeeld:

 • XML-sitemapcontrole
 • Binair naar tekstdecoder
 • URL-slug-generator
 • Centimeter naar voet
 • Pond naar korte ton
 • Backlink-checker
 • CSS-minifier
 • HTML-editor

Bekijk: epcdream.nl Tools om te testen, problemen op te lossen en te verbeteren

Mijn microfoontest

Een andere gratis webgebaseerde geluidstesttool, My Mic Test, is gebruiksvriendelijk en geeft nauwkeurige resultaten voor beide luidsprekers.

Het is compatibel met de meeste besturingssystemen, zoals Windows, Mac, Linux, Android en iOS. De efficiëntie blijft bij allemaal hetzelfde.

Het levert de resultaten snel op, zonder te wachten, zodat u de klus in een mum van tijd kunt klaren.

Conclusie

Zoals je hebt gemerkt, is het doen van een geluidstest vrij eenvoudig, dus je moet het regelmatig doen om ervoor te zorgen dat je microfoon en luidsprekers goed blijven werken als dat nodig is.

De bovenstaande tools zorgen ervoor dat u geen belangrijke informatie mist tijdens een videoconferentie of dat u onderbroken wordt tijdens het jammen op uw favoriete muziek.

gerelateerde berichten