Controleer waarom uw pc niet compatibel is

Windows 11 wordt later dit jaar verwacht. Deze tijdlijn kan al dan niet echt zijn, maar Microsoft heeft de minimale hardwarevereisten voor het besturingssysteem vrijgegeven. Ze hebben ook de Health check-app uitgebracht en vervolgens verwijderd, die een systeem controleerde op compatibiliteit met Windows 11.

Gebruikers die Windows 11 op hun huidige systeem willen gebruiken in plaats van een nieuw systeem te kopen, hebben de basisvereisten om door te gaan, of ze kunnen proberen de bètaversie te installeren en het zal hen vertellen of hun systeem compatibel is met het besturingssysteem.

Waarom geen Windows 11?

Minimale hardwarevereisten en een compatibiliteitscontrole zijn beide nuttig, maar veel gebruikers merken dat hun systemen nog steeds worden gemarkeerd als incompatibel voor het nieuwe besturingssysteem, ondanks dat ze aan de vermelde vereisten voldoen.

  Hoe u uw bloedzuurstofgehalte kunt meten met uw Apple Watch

De hardwarecomponent die een systeem incompatibel maakt met Windows 11 wordt nooit genoemd. Gebruikers worden over het algemeen overgelaten om het zelf uit te zoeken, en dat is waar waarom niet Windows 11 binnenkomt.

Waarom niet Windows 11 is een gratis open-source, gezondheidscontrolescript van derden dat u per onderdeel vertelt waarom uw systeem mogelijk niet compatibel is met Windows 11.

Gebruik Waarom niet Windows 11

Volg deze stappen om Why not Windows 11 te gebruiken.

Download Waarom niet Windows 11 van Github.
Voer het EXE-bestand uit.
Laat het script het systeem scannen.
Hardwarecomponenten die niet compatibel zijn, worden met reden gemarkeerd.

Waarom niet de vereisten en beperkingen van Windows 11?

Waarom heeft Windows 11 niet een aantal basisvereisten om te kunnen werken.

Het script draait op Windows 8.1 en is compatibel met de nieuwste versie van Windows 10
Het script werkt niet op Windows 7.
Op een Windows 8.1-systeem kan het mogelijk niet nauwkeurig controleren op DirectX 12-ondersteuning die nodig is voor de HDR-functie, maar het is geen blokkering als het gaat om het installeren van Windows 11.
Op een Windows 10-systeem werkt de app alleen als het systeem een ​​64-bits systeem is.
Op een Windows 8.1-systeem kan de app zowel op een 32-bits systeem als op een 64-bits systeem worden uitgevoerd.

  Wat is DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol)?

resultaat nauwkeurigheid

Waarom niet Windows 11 is redelijk nauwkeurig. U moet weten dat wanneer Windows 11 u vertelt dat een systeem niet compatibel is tijdens het upgradeproces, het niet altijd vanzelfsprekend is dat het besturingssysteem er niet op draait. Het kan misschien niet alle Windows 11-functies uitvoeren, maar als je enigszins recente hardware hebt, zou het zonder problemen moeten kunnen werken.

Neem het voorbeeld van het script dat wordt uitgevoerd op een systeem met Windows 11 en u zult zien dat de CPU wordt gemarkeerd als een reden waarom het systeem mogelijk niet compatibel is. Daarom kan Windows 11 het ook markeren, maar zoals je kunt zien, werkt het besturingssysteem prima.

  Hoe uw Apple Watch kan helpen in een noodgeval

Conclusie

Waarom zal Windows 11 u niet helpen erachter te komen wat uw systeem ervan weerhoudt om Windows 11 te gebruiken. In sommige gevallen kunt u het probleem misschien oplossen, bijvoorbeeld als u veilig opstarten hebt uitgeschakeld, kunt u het inschakelen en kunt u om het besturingssysteem te installeren. In andere gevallen moet u mogelijk de hardware upgraden, bijvoorbeeld als u geen TPM-chip heeft of als de TPM-chip geen versie 2.0 (of later) is.