Cortana dwingen om Chrome te gebruiken op Windows 10

De Cortana-app is een ingebouwde app en is een extra functie op pc met Windows 10 of hoger. De standaardwebbrowser die door Cortana wordt gebruikt voor zoekresultaten op internet is echter de Bing, in tegenstelling tot de populaire Google Chrome-webbrowser. Als u zo vertrouwd bent met het gebruik van de Google Chrome-app, kunt u Cortana dwingen Chrome te gebruiken. Het artikel geeft u het antwoord op de vraag hoe u Cortana kunt laten zoeken met Chrome. Met andere woorden, het artikel bespreekt de methoden voor de vraag hoe Cortana Chrome kan gebruiken in plaats van Bing als webbrowser?

Cortana dwingen om Chrome te gebruiken op Windows 10

Voordat u de in het artikel genoemde methoden probeert, moet u de standaardwebbrowser instellen als de Google Chrome-app in plaats van Microsoft Edge op uw pc. De stap is cruciaal omdat u Cortana kunt dwingen om Chrome alleen te gebruiken als het is geselecteerd als de standaardwebbrowser.

Methode 1: Standaard Apps-instelling wijzigen

U kunt de standaard webbrowserinstelling wijzigen om Cortana te dwingen Chrome te gebruiken. Volg hiervoor de gegeven stappen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te starten.

2. Klik op de Apps-instelling.

3. Klik op het tabblad Standaardapps in het linkerdeelvenster en wijzig de webbrowser.

4. Selecteer in het aangrenzende venster Een app kiezen de Google Chrome-app om deze in te stellen als de standaardwebbrowser.

Methode 2: Chrometana-webextensie gebruiken

Als u Cortana probeert te dwingen Chrome te gebruiken, kunt u proberen de Chrometana-webextensie in de Google Chrome-app te gebruiken. De extensie is een vertrouwde extensie en de stappen om hetzelfde te doen worden hieronder in deze sectie uitgelegd.

  Snel specifieke systeeminstellingen vinden op Windows 10

1. Druk op de Windows-toets, typ Chrome en klik op Openen.

2. Open de officiële website voor de Chrometana-webextensie in de Google Chrome-app.

Opmerking: u kunt ook de Chrome Web Store openen en in de zoekbalk naar de Chrometana-webextensie zoeken.

3. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome om de Chrometana-webextensie toe te voegen aan uw Google Chrome-app.

4. Klik in het bevestigingspop-upvenster op de knop Extensie toevoegen om door te gaan met het proces.

5. Klik op de Google-knop in het venster Kies uw favoriete zoekmachine uit het onderstaande venster.

6. Druk op de Windows-toets, typ cortana en klik op Openen.

7. Typ een term en druk op Enter om naar de term te zoeken in de Cortana-app.

8. In Hoe wil je dit openen? het dialoogvenster, klik op de Google Chrome-app, selecteer de optie Altijd deze app gebruiken en klik op de knop OK om het proces te voltooien.

Methode 3: Apps van derden gebruiken

De sectie heeft twee belangrijke applicaties van derden die kunnen worden gebruikt om de Cortana-app de Google Chrome-app te laten gebruiken in plaats van de standaard Microsoft Edge-app.

1. EdgeDeflector

Met de EdgeDeflector-app kun je Cortana dwingen Chrome te gebruiken voor zoekresultaten. De app is populair en heeft nieuwe releases beschikbaar op de officiële GitHub-website.

1. Start de Google Chrome-app op uw pc door in de Windows-zoekbalk te typen.

2. Open de officiële website voor EdgeDeflector en klik op het bestand EdgeDeflector_install.exe in de sectie Activa.

3. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om de Verkenner te openen.

4. Klik op de map Deze pc in het linkerdeelvenster en klik op de map Downloads in het gedeelte Mappen.

  16 Beste gratis software voor het hernoemen van bestanden voor Windows

5. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand.

6. Blader en selecteer de doelmap door op de knop Bladeren… te klikken en selecteer vervolgens de knop Installeren om de app te installeren.

Opmerking: u kunt de geselecteerde doelmap verlaten en eventuele wijzigingen vermijden voor betere prestaties.

7. Volg de instructies op het scherm van de installatiewizard, stel Google Chrome in als de standaardapp en wacht tot de app op uw pc is geïnstalleerd.

8. In Hoe wil je dit openen? promptvenster, klikt u op de EdgeDeflector-optie in de lijst en selecteert u de optie Altijd deze app gebruiken.

9. Klik op de OK-knop om de wijzigingen te bevestigen en om de EdgeDeflector-app te gebruiken om Cortana te dwingen de geselecteerde Google Chrome-webbrowser te gebruiken.

Opmerking: als het dialoogvenster niet beschikbaar is, gaat u naar Instellingen voor standaardapps en selecteert u Microsoft Edge als standaardwebbrowser.

10. Start de Cortana-app vanuit Windows Search.

11. Typ een term en druk op Enter om naar de term te zoeken in de Cortana-app.

12. Klik op de optie Webresultaten bekijken in de Cortana-app om de webresultaten in de Google Chrome-app te bekijken.

2. Zoeken met mijn browser

Met de SearchWithMyBrowser-app kun je Cortana dwingen Chrome te gebruiken voor het zoeken naar webresultaten. Het belangrijkste probleem met het gebruik van de app is dat er een paar patchrapporten zijn geweest over het gebruik van de app, dus je kunt de app op eigen risico downloaden. U kunt proberen de app te gebruiken als u de methoden die eerder in de sectie zijn uitgelegd niet kunt gebruiken en Google Chrome in de Cortana-app moet gebruiken.

  Een document scannen in Windows 10

1. Start de Google Chrome-webbrowser.

2. Open de officiële website voor SearchWithMyBrowser en klik op de optie Broncode (zip) in het gedeelte Activa.

3. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om de Verkenner te openen.

4. Klik op de map Deze pc in het linkerdeelvenster en ga naar de map Downloads in het gedeelte Mappen.

5. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade zipbestand en klik op de optie Alles uitpakken… in het menu, blader naar een doelmap en pak de bestanden uit in de doelmap.

6. Voer in de uitgepakte map SearchWithMyBrowser-master het bestand Make.cmd uit om het programma te bouwen.

7. Voer het bestand install.cmd uit om het programma te installeren en laat het wijzigingen aanbrengen in het register op uw pc.

8. In het opdrachtpromptvenster moet u het bestand SearchWithMyBrowser.exe naar een permanente locatie in het venster verplaatsen.

Opmerking 1: U kunt het opgegeven locatiepad kiezen om het gedownloade bestand te verplaatsen. In plaats van Gebruikersnaam moet u de gebruikersnaam van het account typen waarop u het bestand wilt opslaan.

C:UsersUsernameDownloadsSearchWithMyBrowser.exe

9. Druk op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren en druk nogmaals op de Enter-toets.

10. In Hoe wil je dit openen? venster, klik op de app SearchWithMyBrowser.exe en selecteer de knop OK om het proces te voltooien.

***

Het artikel bespreekt de methoden om Cortana te dwingen Chrome te gebruiken voor het zoeken naar webresultaten. De antwoorden op vragen zoals hoe Cortana Chrome te laten gebruiken of Cortana te laten zoeken met Chrome, worden in dit artikel uitgelegd. Als u ons uw suggesties of vragen met betrekking tot het artikel wilt laten weten, kunt u deze als opmerkingen achterlaten in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten